Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Seba »

Jakiś czas temu słyszałem o podobnym pomyśle w Legnicy. Czy tam to działa?
Nie wiem, ale we Wrocławiu na rynku jest darmowy, publiczny hot-spot, i w Gliwicach np: http://hacking.pl/pl/news-3881-HotSpot_ ... icach.html

Tak obecnie wygląda nasz Rynek:

Obrazek

Fajnie by było, gdyby było coś takiego jak tutaj: http://www.luban.pl/wirtualny_luban/spacerpl/wkram.html czyli:

Obrazek

No i na środku ta fontanna z hot-spotem :D
Obrazek

"Do Lubinia?" Swoją drogą, nigdy w Lubiniu nie byłem, nawet nie wiem gdzie to jest...
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: GregPepe »

Pojeździ kopara, potem zamiast ogrodzenia z siatki zrobi sie blaszane i juz nie bedzie widać dziury jak przyjedzie prezydent RP kwiatki na pomnik przynieś. Żeby nie świecić oczami "przed milionami słuchaczy i oglądaczy".

Napatrzcie sie na kopare bo potem znowu przez rok nic tam nie bedzie jeździć.

Skończą galerie pałacych galerie Arena, mini galerie przy defilu która już stoi odmalowana, a dziura w rynku dalej bedzie stała oczywiście zawsze jak wyrosna krzaczki to przyjedzie koparka i zaora żeby było lepiej dziurę widać :)
Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Seba, w odniesieniu do tego co napisałeś, to chciałem Ci powiedzieć, że podobna zabudowa Rynku jak w Lubaniu jest nie do zrealizowania u nas, ponieważ tamtejszy Rynek jest znacznie większy od naszego.
Obrazek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: hugo »

Pewnie bede sie powtarzal ale napisze to jeszcze raz apropo zrobienia z naszego rynku czegos fajnego, Panie i Panowie ( ze tak sie wyraze ) z gowna bata sie nie ukreci, tam praktycznie jest tylko ta dziura do zagospodarowania i jeszcze ew. ten budyneczek obok baszty, ciezko jest tam cos wybudowac pasujacego do otoczenia ze wzgledu na "specyficzny" wyglad naszego rynku. Stylizacja ..... hmm ..... jak najbardziej ale kto pozwoli sobie z tamtych blokow wybudowac sciane przed oknem tak jak to mialo miejsce na plakacie wyborczym jednej z formacji politycznych na wyborach, fakt , mozna ukolorowac i delikanie stylizowac budynki na wzor starych kamieniczek ale efekt nie bede zadowalajacy dla wiekszoci jak podejrzewam. Najlepszym ale niestety nierealnym bylo by wyburzenie tych 3 blokow kolo kosciola, wtedy mozna by zrobic cos naprawde milego jak na lubinskie potrzeby.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

Pomysł burzenia czegokolwiek jest niedorzeczny, tak samo jak stawiania "ściany pod oknem". Trzeba myśleć o ludziach i stawiać na realne rozwiązania.

Seba - może spróbuj na naszą dziurę nanieść w Photoshopie/Gimpie jakieś gotowe kamieniczki, np te z Lubania, czy z innych miast - może to fajnie wyglądać :) co ty na to?
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Urtanator »

Co do pomysłu z hot - spotem. Przy obecnym wyglądzie miejsca powszechnie nazywanego "rynkiem w Lubinie" internet mógłby być wykorzystywany przez zaginionych archeologów, okolicznych meneli przesiadujących na ławkach oraz zboczeńca z parteru na rogu. Jak to powiedział kiedyś aktor, śp. Ignacy Machowski - "za daleko gęba od potrawy". Jak na razie to miejsce powinno się zagrodzić wysokim, antywzrokowym płotem i omijać szerokim łukiem w obawie przed zdziwieniem na twarzach zabłąkanych przyjezdnych.
Widok na zachód z ratusza - BEZCENNY
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Spokojnie, my mówimy o docelowym planowanym pięknym rynku - pomysł Seby jest naprawdę dobry, tym bardziej, że na coś takiego znajda się sponsorzy z film telekomunikacyjnych (w przyszłości).
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Seba »

Seba - może spróbuj na naszą dziurę nanieść w Photoshopie/Gimpie jakieś gotowe kamieniczki, np te z Lubania, czy z innych miast - może to fajnie wyglądać co ty na to?
Hm, dobry pomysł ale w kwestii grafiki to za bardzo nie możesz na mnie liczyć ;)
Obrazek

"Do Lubinia?" Swoją drogą, nigdy w Lubiniu nie byłem, nawet nie wiem gdzie to jest...
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: GregPepe »

andros pisze:Od kilku dni na terenie Galerii Rynek mocno uwija się jedna koparka - Rynek nasz pięknieje za sprawą...Prezydenta RP...
Wyglada tak jakby archeo już odpuściło bo kopara zakopała większość odkopanych piwnic starych kamienic, przynajmniej tych które były od strony Rynku bo te od strony baszy jeszcze widać.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Seba pisze:
Seba - może spróbuj na naszą dziurę nanieść w Photoshopie/Gimpie jakieś gotowe kamieniczki, np te z Lubania, czy z innych miast - może to fajnie wyglądać co ty na to?
Hm, dobry pomysł ale w kwestii grafiki to za bardzo nie możesz na mnie liczyć ;)

Zatem wyzwanie dla innych chętnych :)

Swoją drogą gdyby do dziury wlać wodę i wpuścić złote karasie - stałaby się niewątpliwą atrakcją turystyczną :) hehehe
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec
co by tu jeszcze ... wykopać

Post autor: if_ona »

pan prezes LSI będzie teraz kopał na osirze
http://www.lubin.pl/_portal/_1_-2_232/tvl.html

takie hobby to kopanie? inni znaczki zbierają..
Obrazek
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec
Ruszyła budowa Galerii Rynek
:-)

Obrazek

No dobra, nabijam się, bo tylko to na razie można robić chyba w tej sprawie :-)
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Ciekawe tylko, który z polityków pierwszy wpadnie na pomysł zbudowania hali do piłki ręcznej na miejscu niedoszłej, niesławnej galerii rynek?
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: MarDro »

realista pisze:Ciekawe tylko, który z polityków pierwszy wpadnie na pomysł zbudowania hali do piłki ręcznej na miejscu niedoszłej, niesławnej galerii rynek?
Tfu tfu... bo jeszcze któryś z naszych polityków weźmie to na poważnie :-)

Na razie to niech zasypią tą dziurę i położą kostkę.
Potem jak dla mnie mogą się kłócić do woli.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

Najlepiej własnymi, pięknymi rękami.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM