Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Witam! Niedługo przyjdzie mi pomieszkac jakis czas w Lubinie, a poniewaz wogole nie znam tego miasta chcialam zadac kilka pytan. Bede wdzieczna za wszystkie odpowiedzi:
1. Czy ul.Parkowa znajduje sie w centrum? jakie znajduja sie na niej bloki? Nowe/stare? Przyjdzie mi tam wynajmowac mieszkanie, jeszcze go nie widzialam, wiem ze blok jest 3 pietrowy..
2. Gdzie w Lubinie/okolicach znajduja sie jakies jeziorko/rzeka/terny zielone zeby w weekend pojechac poopalac sie i odpoczac od pracy? Nie chodzi mi o kapiele tam ale zeby polezec nad jakas woda
3. Gdzie w Lubinie smacznie i niedrogo zjesc?
4. Czy orietujecie sie ktore solarium warto odwiedzic? ;)
Pozdrawiam!
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

1. Parkowa nie jest w centrum. Ale Lubin jest mały, wszędzie można dojechać autobusem, a jak nie, to w pół godziny dojść. Jeśli się nie mylę, 3 piętrowe bloki są nowe.
2. W okolicach to chyba tylko Rokitki i pod Prochowicami... Pod tym względem Lubin jest ubogi.
3. Polecam Pizzerie Pan Cogito. Z restauracji, Lutnia, Oberża, ale tam za tanio nie jest. Może ktoś inny coś poleci.
4. To pytanie mnie przerasta :)

Pozdrawiam i życzę miłego pobytu! :)
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

"2. Gdzie w Lubinie/okolicach znajduja sie jakies jeziorko/rzeka/terny zielone zeby w weekend pojechac poopalac sie i odpoczac od pracy?"

Ja mykam czasem na Rokitki, to takie jeziorka po dawnej piaskowni, nie wiem ile to kilometrów, ale zajmuje mi to max. 30 minut w miarę spokojnej jazdy. Ja jestem głównie amatorem pływania, ale moja wybranka chwali sobie tamtejszą plażę i możliwość wysmażenia się do woli (to też a'propos solarki).

"3. Gdzie w Lubinie smacznie i niedrogo zjesc?"
jak kolega mówił....

...ale jeśli jesteś zmotoryzowana to nie problem, w twoim zasięgu będzie leżeć też Legnica i Polkowice, więc zapoznaj się koniecznie z informacjami na temat tych miast. To po 20 minut jazdy w każdą stronę i dodatkowe atrakcje i sklepy.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Monica »

Bardzo dziekuje za pierwsze odpowiedzi i prosze o wiecej :)
Swoja droga ciesze sie ze Lubin nie jest duzym miastem..cudownie bedzie odpoczac od wielkomiejskiego szumu, zgielku..z dala od zametu..
Aha zapomnialabym..gdzies przeczytalam ze wiele osob chwali jakas pizzerie Kukulke..hmm
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: hemik »

Ad.3 Don Corleone :) pizza i nie tylko.
.MODEL SMALL .STACK .DATA
SHOW DB 'Lubin',0AH,0DH,'$'
.CODE START:
MOV AX,@DATA MOV DS,AX MOV AH, 9 MOV DX, OFFSET SHOW INT 21H MOV AH, 4CH INT 21H
END START
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec
1. Czy ul.Parkowa ...
takie skromne fotki można w google znaleźć http://wroclaw.hydral.com.pl/5345,obiekt.html
wg mnie nigdzie.. ale to baaaardzo subiektywna opinia ;)
przeglad lokali i komentarze na ich temat masz tutaj http://www.pogodzinach.lubin.pl/
poczytaj na forum gazetowym:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... 05&v=2&s=0
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... 50&v=2&s=0
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: klocek »

Monica pisze:Swoja droga ciesze sie ze Lubin nie jest duzym miastem
O.o ja tu mieszkam jakies 2 miesiace i to w porownaniu z moim starym miastem (Zgorzelec) jest strasznie duza miescina, w kazdym badz razie mocno rozciagnieta i wszedzie daleko :placz: ,a w tych autobusach ciezko mi sie polapac, ale lepsze one niz isc wszedzie gdzies ok.30-40 minut ;-)
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

Kolega klocek chyba nigdy we Wrocławiu nie był :)
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Dale Cooper pisze: 2. W okolicach to chyba tylko Rokitki i pod Prochowicami...
Wracając do sprawy - czy chodzi o Spaloną/Szczytniki - ja tam akurat nie plażowałem - z ciekawości zboczyłem z trasy koło Prochowic i zjechałem na chwilę nad to bajorko - ale aby tam była jakaś plaża z prawdziwego zdarzenia to nie widziałem - ludzie w sumie porozkładali się na skarpie - czy tam jest dalej jakaś plaża czy inne miejsce czy tylko ta "skarpa" w Szczytnikach? Musiałem dziś mykać dalej i nie miałem czasu się powypytywać miejscowych i dokładnie rozglądnąć.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: aniaaaa »

2.
Rokitki nie sa zle
sama tam jezdze i tez je polecam dlatego ze tak naprawde w okolicy nie ma nic innego
pozdrawiam
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

mam porównanie z wielu jeziorek bo dużo bywam w różnych miejscach i powiem że Rokitki (jeziorko za siatką przy zjedzie z Jaroszówki-Rokitki) są naprawdę więcej niż przyzwoite jeśli chodzi o wodę, pływanie, plażę

jak jest ciepło naprawdę warto myknąć z Lubina tam niż siedzieć w mieście - mam wielką nadzieję, że kiedyś się dorobimy naszego własnego zalewu (kiedyś w końcu był)
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

generalnie wiele osób nie zdaje sobie sprawy że w takich miastach jak nasze może w ogóle istnieć kultura

w końcu jest taka mentalność w Lubinie wśród młodych ludzi, że tu się śpi, pracuje, chodzi do supermarketu - a kultura to jest we Wrocławiu, w Krakowie...
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
jezeli chodzi o fast food to w centrum miasta w trokoncie rozne hamburgery i takie tam;)
mojee siostry chodza doo Awangardy(super tam sa lozka) na Przylesiu ul. Sokola 33B tel.076 842 32 02
duzo osb tam chodzi czeba sie na telefon umawiac;PP http://www.solarium-awangarda.pl/onas.html to jest strona internetowa i jest jescze solarium Faraon tel. 0 76 841 52 79 jest na ul.odrodzenia 21a chyba gdzies w poblizu parkowej jest jakies solarium ale niewiem. pozdrowienia milego pobutu;)
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

odpowiedź chyba mało aktualna - looknij na datę
Inicjatywa dla Lubina - www.inicjatywa.elubin.pl/dokuwiki

Portal tematyczny poświęcony rozwojowi Lubina.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  2 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM