Regulamin forum
Wszystko dla komputerowych mianiaków
Hadrware, software, internet.
Nowy(a) na forum

Witam wszystkich, może mi ktoś pomoże... Otóż kupiłem komputer pare dni temu i mam problem z portami USB. Chodzi o to że działa mi tylko jeden z tyłu, ten do którego jeszcze przed zainstalowaniem windowsa podłączyłem drukarkę. Inne niestety po podłączeniu urządzeń nie działają, nie wykrywają się nowe urządzenia i zachowują się jakby nic sie nie stało. Może ktoś wie co jest tego przyczyną, będe wdzięczny jeśli ktoś pomoże. Pozdrawiam...
pRobit
Weteran

Wydaje mi się, że powinieneś zainstalować Service Packa 2.
Może w BIOS;ie jest coś namieszane ja tak miałem 
Nie daj się truć. Kosmetyki naturalne dają moc!
a moze nie sa podlaczone na plycie glownej (jezeli mowa np o front panelu)
Nowy(a) na forum

Czyli podsumowanie:
1) Nie masz dogranego SP2
2) Brak podłączenia kabelków na płycie głównej
3) Uszkodzona płyta główna
4) Wyłączona opcja w Biosie (z tym sie spotkałem)
1) Nie masz dogranego SP2
2) Brak podłączenia kabelków na płycie głównej
3) Uszkodzona płyta główna
4) Wyłączona opcja w Biosie (z tym sie spotkałem)
Nowy(a) na forum

hmm, windowsa mam akurat z sp2 wiec to nie to, co do kabelków to nie wiem bo nie zaglądałem tam a biosie nie wiem gdzie to można ustawic... kompa kupiłem w proline no ale wszystko jest na gwarancji jeszcze i powinno grac chyba, z resztą nie wydaje mi sie zeby mikit tam wcisneli bo znajomy tam robi, dziwne to jest bo jeden port z tyłu dziala normalnie...
pRobit
Nowy(a) na forum

Stały bywalec

Nowy(a) na forum

Jezeli jeden z portow dziala to znaczy ze w biosie jest na 99% dobrze poustawiane. Kwestia kabelkow raczej tez odpada poniewaz z tylu wszystko wchodzi w plyte (chyba ze jest na sledziu).
Co do kwestii ze "Twoj znajomy tam pracuje" to nie miałbym pewnosci ze wszysto jest tak jak byc powinno. To jest po prostu proline. Towar chyba biora z odrzutow producenta a klient jest testerem (moja i znajomych teoria :/ ). Tak wiec mozesz jeszcze raz sprobowac zainstalowac system a jezeli to nie pomoze to odnies sprzet do sklepu.
Sprawdz jeszcze tylko czy inne urzadzenia chodza na tym porcie na ktorym masz wpieta drukarke.
Co do kwestii ze "Twoj znajomy tam pracuje" to nie miałbym pewnosci ze wszysto jest tak jak byc powinno. To jest po prostu proline. Towar chyba biora z odrzutow producenta a klient jest testerem (moja i znajomych teoria :/ ). Tak wiec mozesz jeszcze raz sprobowac zainstalowac system a jezeli to nie pomoze to odnies sprzet do sklepu.
Sprawdz jeszcze tylko czy inne urzadzenia chodza na tym porcie na ktorym masz wpieta drukarke.
Nowy(a) na forum

Stały bywalec

Informacje
0 użytkowników » 1 gość