Regulamin forum
Wydarzenie muzyczne towarzyszące obchodom
Nowy(a) na forum

Ostatnio zmieniony 05 lip 2007, 16:12 przez Alek, łącznie zmieniany 3 razy.
Alek
Początkujący

A kto powiedział ze tego koncertu nie będzie?
To jedno
Drugie - koszt takiego koncertu to.... (wiecej niz laczna dotacja miasta na Muze i Wzgorze)
Po 3
w rocznice ukaza sie:
album zdjec Krzysztofa Raczkowiaka
kilkutomowa edycja wydawnictw źródłowych
wystawa zdjec w Galerii Zamkowej
poprawiona i zmodyfikowana wystawa Zbrodnia Lubinska
będzie konferencja naukowa
film dokumentalny - TVP
film dokumentalny - TVL
film dokumentalny - TVN Historia/Discovery
i trzy specjalne projekty muzyczne
ponadto wystawa o stanie wojennym i XXV lecie Solidarnosci walczacej
Malo? Duzo?
Pewnie piszacy kolega z Kielc wie, ze Radni Miasta Lubina nie zgodzili sie z propozycja budżetu i obcięli ok 600 tys. dla Muzy i MIK
Pewnie kolega piszacy z Kielc wie jakie sa losy i historia oratorium
Mam pytanie
Wstyd? Radni miasta Lubina dopiero dzisiaj będą obradować nad obchodami
Radni Miasta Lubina do tej pory nie wyrazili ochoty nad debata na ten temat
Wstyd? A czego oczekiwał Pan
Dlaczego wstydzi sie Pan w 25 rocznice a nie w 20?
Dlaczego wstydzi sie Pan wtedy kiedy sprawa bedzie miala dobry final
i zostanie naglosniona w calej Polsce
Pytania:
A na jakim to Woodstocku czy Wegorzewie wystapil Bob Geldof?
A na jaki to Woodstock czy Wegorzewo przygotowywano specjalne 3 projekty muzyczne plus oratorium
A na jaki to Woodstock czy Wegorzewo lokalne środeoisko muzyczne tak bylo reprezentowane
I w kwestii odpowiedzi:
Naprawde mam duzo pracy przed 31 sierpnia. Potwornie duzo wątpliwości i zagwozdek.
Pana glos w dyskusji jes cenny - tyle ze powinien zostac wyartykulowany rok wczesniej
Kazdy moze zsotac recenzentem - to nic wszakze nie kosztuje
Mam pytanie. Zglosil Pan jakis projekt do Urzedu Miasta czy Starostwa?
Dziekuje za wypowiedz
PS. W poniedzialek dostalem informacje iz nagrane? rozpisane? oratorium trwa 45 minut. I zdnajduje sie u Preisnera. Moze Pan z perspektywy Kielc pomoglby autorom w szukaniu sponsorow? Moze zamiast jak zwykle sie pieniaczyc zrobilby Pan cos konkretnego?
PS1. Jeden z wspolorganizatorow Oratorium bedzie prowadzil koncert zespolow Lubinskich - Dumni z rodzicow
PS2. No to pora na dalsze ataki wszelakich oportunistow. Ja jako nie lubinianin mam pytanie. Dlaczego do tej pory to wydarzenie jest tak marginalnie traktowane w tym miescie i nie znane w Polsce?
w 1991 - posiedzenie komisji Rokity
w 2005 - uroczyste obchody XXV lecia solidarnosci
w 2006 - uroczyste ochody XXIV lecia Zbrodni i XXVI Solidarnosci
PS3. A Pan co zrobil?
To jedno
Drugie - koszt takiego koncertu to.... (wiecej niz laczna dotacja miasta na Muze i Wzgorze)
Po 3
w rocznice ukaza sie:
album zdjec Krzysztofa Raczkowiaka
kilkutomowa edycja wydawnictw źródłowych
wystawa zdjec w Galerii Zamkowej
poprawiona i zmodyfikowana wystawa Zbrodnia Lubinska
będzie konferencja naukowa
film dokumentalny - TVP
film dokumentalny - TVL
film dokumentalny - TVN Historia/Discovery
i trzy specjalne projekty muzyczne
ponadto wystawa o stanie wojennym i XXV lecie Solidarnosci walczacej
Malo? Duzo?
Pewnie piszacy kolega z Kielc wie, ze Radni Miasta Lubina nie zgodzili sie z propozycja budżetu i obcięli ok 600 tys. dla Muzy i MIK
Pewnie kolega piszacy z Kielc wie jakie sa losy i historia oratorium
Mam pytanie
Wstyd? Radni miasta Lubina dopiero dzisiaj będą obradować nad obchodami
Radni Miasta Lubina do tej pory nie wyrazili ochoty nad debata na ten temat
Wstyd? A czego oczekiwał Pan
Dlaczego wstydzi sie Pan w 25 rocznice a nie w 20?
Dlaczego wstydzi sie Pan wtedy kiedy sprawa bedzie miala dobry final
i zostanie naglosniona w calej Polsce
Pytania:
A na jakim to Woodstocku czy Wegorzewie wystapil Bob Geldof?
A na jaki to Woodstock czy Wegorzewo przygotowywano specjalne 3 projekty muzyczne plus oratorium
A na jaki to Woodstock czy Wegorzewo lokalne środeoisko muzyczne tak bylo reprezentowane
I w kwestii odpowiedzi:
Naprawde mam duzo pracy przed 31 sierpnia. Potwornie duzo wątpliwości i zagwozdek.
Pana glos w dyskusji jes cenny - tyle ze powinien zostac wyartykulowany rok wczesniej
Kazdy moze zsotac recenzentem - to nic wszakze nie kosztuje
Mam pytanie. Zglosil Pan jakis projekt do Urzedu Miasta czy Starostwa?
Dziekuje za wypowiedz
PS. W poniedzialek dostalem informacje iz nagrane? rozpisane? oratorium trwa 45 minut. I zdnajduje sie u Preisnera. Moze Pan z perspektywy Kielc pomoglby autorom w szukaniu sponsorow? Moze zamiast jak zwykle sie pieniaczyc zrobilby Pan cos konkretnego?
PS1. Jeden z wspolorganizatorow Oratorium bedzie prowadzil koncert zespolow Lubinskich - Dumni z rodzicow
PS2. No to pora na dalsze ataki wszelakich oportunistow. Ja jako nie lubinianin mam pytanie. Dlaczego do tej pory to wydarzenie jest tak marginalnie traktowane w tym miescie i nie znane w Polsce?
w 1991 - posiedzenie komisji Rokity
w 2005 - uroczyste obchody XXV lecia solidarnosci
w 2006 - uroczyste ochody XXIV lecia Zbrodni i XXVI Solidarnosci
PS3. A Pan co zrobil?
Początkujący

Spotkał Pan inne miasto w którym radni wykreslili instytucjom kultury 600 tys zl nie pytajac sie na co sa te pieniadze?Alek pisze:Czy naprawde inne miasta w Polsce stac na uroczyste i godne obchody waznych wydarzen
.
Spotkal Pan inen miasto gdzie radni nie byli kompletnie zainteresowani promocja wlasnego miasta i historii?
Ciekawe jak teraz ten pieniacki tekst zostanie skomentowanyAlek pisze: a my mamy tylko rockowa sieczke.... Wiem ze byl planowany koncert symfoniczny specjalnie napisany na nasza uroczystosc.... i co cisza.... Znowu zmarnowalismy szanse pokazania sie w kraju a moze i poza nim... Gratuluje... To co panowie zrobiliscie to Taki maly Woodstock czy Wegorzewo... Jak zwykle kicha... Wstyd panowie, wstyd!!!!!!!!!!!!! Nie tego oczekiwalismy na rocznice smierci naszych bliskich !!!!!
.
Problem czy Oratorium bedzie czy nie bedzie i problem jego stworzenia to nie miesiac czy dwa pracy. To tez nie jest przedsiwziecie na skale Dni Lubina czy tez Festynu KGHM
Myslimy ze jednodniowy Alek z Kielc ktory bardzo sie zmartwil tym co ma byc w Lubinie jednakze
a) przeprosi za ton i wlasciwie obelgi
b) przyjdzie i zobaczy:
- oratorium
- wystawy
- konferencje
- koncerty
w tym koncerty specjalne 30 sierpnia, 31 sierpnia i 2 wrzesnia
Dobrze miec wsparcie w tak odleglych miejscowosciach jak np. Kielce.
Pozdrawiamy
Nowy(a) na forum

Co by nie było zrobione i zorganizowane w tym mieście, to i tak ktoś będzie marudził, tak dla zasady, żeby komuś skopać tyłek. Oprócz rocka są koncerty jazzowe i jakoś tłumów złaknionych wyższej kultury na nich nie widać, najwyraźniej oglądają wtedy M jak Miłość, albo inne ambitne dzieła. Jest dobrze jak jest. Mr Zawadka rulez!!!
Uroczystości, koncerty, wspomnienia...możecie być dumni z Lubina, ze swoich rodziców, z postawy manifestantów w 82. Przyjechałem do Lubina specjalnie z Poznania, chciałem lepiej zrozumieć to co stało się w tamte dni. Wzruszyłem się pod pomnikiem, akurat przyszedł jakiś starszy mężczyzna i mówił, że właśnie zmarł jego brat - uczestnik manifestacji w 82. Niesamowite... dziękuję za koncerty - zwłaszcza TSA !
Informacje
0 użytkowników » 1 gość