Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Witam. I ja sie w koncu odwazylem zamiescic pare fotek. To z ostatniego wypadu nad morze. Nie wiem jak wy, ale ja zawsze patrzac na mewy, czuje tesknote za bezkresnym morzem. Sa tak pieknie nostalgiczne. 1. Obrazek

2. Obrazek

3. Obrazek

Dobra nie bede juz zanudzal. Ostatnia fotka na zakonczenie cyklu (tutaj fragmentu cyklu). 4. Obrazek

Czekam na "lincz" i mila zabawe. pozdrawiam
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: rybolek »

jak dla mnie ok, jednakże pierwsza fotka do mnie jakoś nie przemawia, jakaś taka smutna się wydaje przez te opuszczone skrzydła. Natomiast fotka nr 4 ukuwa moje oko przez ucięty cień. Reszta ok PODOBA SIE:)

pozdrawiam :)
Lepiej niech pada niż ma być błoto :)

Grupa trzymająca miotły :kosa:
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: Veldrin »

mni interesuje jakim obiektywem zrobione.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: nOF4Ce »

bardzo dobre prace. Co do tematu sie nie bede wypowiadal, bo mnie on w ogole nie ciekawi, ale technicznie pracki sa bardzo dobre :) pozdrawiam.
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Soprano »

NoFace, fotografowanie fauny i flory wszelakiej jest i mi obce. Po prostu czasami pewne tematy przukuwaja moja uwage, sklaniaja do zadumy, wtedy lubie sobie to "uwiecznic".

Tak sie ma wlasnie z mewami, budza we mnie, co juz pisalem, pewna tesknote za bezkresem. Stad wlasnie takie "nostalgiczne" kadry.

W wolnej chwili uzupelnie watek o pare łódek, tez w "nostalgicznym" nastroju.

dziekuje i pozdrawiam
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

No to uzupelniam, jak juz wspomnialem o lodki.

Najpierw cos o poranku:

1.

Obrazek

2.

Obrazek

Teraz troche "lodkowych" zachodow slonca:

3.

Obrazek

4.

Obrazek

Na koniec B&W.

5.

Obrazek

6.

Obrazek

No coz, to by bylo na tyle na razie. Mam nadzeje, ze sie wam spodobaja moje "wypociny".
Jesli nie to nie "bijcie" za mocno, ale konstruktywne uwagi mile widziane

pozdrawiam
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: rybolek »

łódeczki zajebiste :)
Lepiej niech pada niż ma być błoto :)

Grupa trzymająca miotły :kosa:
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: Veldrin »

bardzo czyste zdjecia. ja gdzies tu na forum wrzucalem nieco zaszumione, ale tez znad morza. Jak sie canon 5D sprawuje?
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Pracki bardzo dobre. 3 i 4 troche plaskie. 5 i 6 bardzo dobre. B&W powoduje to, ze dodaje lub tworzy klimat, a czasami ratuje slaba prace (twoje prace nie sa slabe, ale tak tylko powiedzialem :P)
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Łukasz:De »

fajne fotki...szczególnie łódeczki :) też są moim faworytem :D
Obrazek
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Veldrin pisze:bardzo czyste zdjecia. ja gdzies tu na forum wrzucalem nieco zaszumione, ale tez znad morza.
Widzialem i musze przyznac, ze to jedne z lepszych zdjec, ktore na tym forum ogladalem.
Natomiast w mojej ocenie to nie byly one zaszumione, ale mialy solidne analogowe ziarno, ktore z szumem cyfry ma niewiele wspolnego.

Natomiast "bardzo czyste zdjecia", ciekawe stwiedzenie, nie wpadlbym na to, ze chodzi o niskie szumy gdybys nie napisal o swoich "zaszumionych zdjeciach". :usmiech:

pozdrawiam
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

B&W powoduje to, ze dodaje lub tworzy klimat, a czasami ratuje slaba prace Absolutnie sie z toba nie zgadzam, fotografia kolorowa i czarno-biala, maja zdecydowanie odmienny charakter. Juz w momencie robienia zdjecia, trzeba dostosowac ekspozycje i kadr do zamiarow i rodzaju fotografii. W erze analogow, wkladales czarno-bialy film i szukales czarno-bialych kadrow, bo taki mial byc efekt i nic sie dzisiaj nie zmienilo. Klimat mozna osiagnac zarowno w fotografii kolorowej (a przy dzisiejszych mozliwosciach obrobki cyfrowj tym bardziej) jak i czarno-bialej. Kwestia realizacji zamiaru. Natomiast twierdzenia, ze fot. B&W ratuje slabe zdjecia pozostawiam bez komentarza, bo takiego kuriozum komentowac nie wypada. Dla przykladu zdjecie np. nr 6, mi osobiscie podoba sie bardziej w kolorze, Obrazek

ale traci ono tresc. Tutaj morze jest niebieskie, a piasek zolty co uwypukla to, ze lodka "lezy" na plazy, notomiast w wersji B&W przy tak niskim sloncu nieoswitlony piasek i morze (slonce oswietla tylko lodke, powodujac mocy kontrast z piaskiem) staja sie szare, co sprawia wrazenie jakby ta lodka wciaz plynela. W tym wypadku, (choc marny to przyklad) fotka Imho po prostu zmienila charakter, bo klimat w kolorze ma lepszy (szczegolnie niebo). pozdrawiam
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

no tak masz racje. ale czesto jest tak, ze nie myslimi tylko koolrami czy czernia i biela...czasami zdarza sie i tak, ze robimy prace nie zastanawiajac sie jak bedzie jej do twarzy. Przynajmniej ja tak mam, ale co pewnie wynika z braku doswiadczenia.
Obrazek
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM