Regulamin forum
Twój kot zginął? Szukasz nowych znajomości a może chcesz ogłosić swój ślub? Napisz!
Mam pytanie..
Widziałem taką sytuacje.
Stało trzech policjantów ubranych na czarno, z tyłu napis POLICJA. Jechał koleś samochodem, a policjant wyszedł mu na drogę i machnął ręką (BEZ LIZAKA), a kierowca się nie zatrzymał i pojechał dalej. Policjant coś tam gadał przez swoje radio.. Może numery, nie słyszałem.
Mam pytanie czy jak jest taka sytuacja, że macha mi bez lizaka to mam obowiązek się zatrzymać ?
Widziałem taką sytuacje.
Stało trzech policjantów ubranych na czarno, z tyłu napis POLICJA. Jechał koleś samochodem, a policjant wyszedł mu na drogę i machnął ręką (BEZ LIZAKA), a kierowca się nie zatrzymał i pojechał dalej. Policjant coś tam gadał przez swoje radio.. Może numery, nie słyszałem.
Mam pytanie czy jak jest taka sytuacja, że macha mi bez lizaka to mam obowiązek się zatrzymać ?
roots.bloody.roots
roots.linux.roots
Weteran

poza miastem warunkiem koniecznym był samochód policyjny, miasta to nie dotyczyło.
nie wiem jak jest teraz.
nie wiem jak jest teraz.
Poza miastem wiem że jeśli jest radiowóz to powinno się zatrzymać. Jeśli to jest jednak nieoznakowany pojazd to powinno się nie zatrzymywać przede wszystkim, najlepiej by bylo spisać rejestrację i w najbliższym, mieście zgłosić się na komendę i przedstawić sytuację, powinno się przy tym powiedzieć, że się nie zatrzymałeś do kontroli bo miałeś obawy, że może to być próba napadu.
W mieście natomiast powinniśmy się zatrzymać.
Tak słyszałem, ale też nie wiem jak jest do końca teraz.
W mieście natomiast powinniśmy się zatrzymać.
Tak słyszałem, ale też nie wiem jak jest do końca teraz.
W mieście - umundurowany policjant Poza miastem - umundurowany policjant + widoczne auto. Wtedy masz obowiązek się zatrzyma
ć. Praktyka policji jest jednak taka, że jeżeli masz wątpliwości (szczeg_
ólnie poza terenem
zabudowanym) to jeśli się nie zatrzymasz ale natychmiast skontaktujesz z policją (pojedziesz czy zadzwonisz) to bedzie ok i nikt z tego powodu problemów robił nie
bedzie.
ć. Praktyka policji jest jednak taka, że jeżeli masz wątpliwości (szczeg_
ólnie poza terenem
zabudowanym) to jeśli się nie zatrzymasz ale natychmiast skontaktujesz z policją (pojedziesz czy zadzwonisz) to bedzie ok i nikt z tego powodu problemów robił nie
bedzie.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2007, 16:03 przez JasioJasio, łącznie zmieniany 1 raz.
Informacje
Google [Bot] » 1 gość