Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

jak miałoby byc to uszczelniane?

foliami?

to duży teren i mnóstwo roboty - jeśli w kilku miejscach robotnicy źle by dokleili folie to cała woda się spuści i uszczelnienie szkag trafi

a jak ktos celowo rozwali uszczelnienie? dla zabawy wrzuci granat do wody czy coś w tym stylu?
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: DeeS »

Uszczelnienie foliami stanowi najdrozszy wariant. W gre wchodza rozne gliny i masy uszczelniajace. Technologie sa na tyle opracowane, ze pojedyncze uszkodzenia nie maja wiekszego wplywu na szczelnośc.

Co do granatu - ZAWSZE istnieje mozliwosc zniszczenia KAZDEGO przedsiewziecia. To tylko kwestia... pieniedzy. Proponuje nie rozpatrywac absurdalnych zastrzezen - inaczej NIKT NIGDY NIGDZIE i NICZEGO nie stworzy.

Istota rzeczy polega na tym, ze ISTNIEJA juz opracowane mozliwosci odbudowy basenu. Potrzebna jest tylko DECYZJA i wykonanie. Przerozne "argumenty" jakie sie przedstawia wynikaja nie z rzetelnej wiedzy popartej odpowiednia dokumentacja a tylko... niechcecia do realizacji.

I po raz ostatni prosze: jesli ktos jest NAPRAWDE zainteresowany tematem niech sie przejdzie do Urzedu Miejskiego i zapozna z ekspertyzą - nie bede juz odpowiadal na szczegolowe pytania.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

a jakie partie/ugrupowania w Lubinie są za odbudowaniem zalewu?

szczerze mówiąc juz mi się pomieszało co obiecują i kto obiecuje
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

za odtworzeniem zalewu jest TERAZ LUBIN czy ktoś jeszcze nie wiem.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Gorąco jak w piecu i przydałby się teraz zalew albo jakieś inne jeziorko w mieście.... uff...

Wybory się skończyły i teraz standardowo władza ma kwestie zalewu tam gdzie słońce nie sięga...

A może by kolesi "na stołkach" pomolestować chociaż o dodatkowe wodotryski i wodopoje miejskie w kluczowych miejscach?

ja rozumiem że kolesie mają klimę i zimną wodę na korytarzu w urzędzie... władza ma dobrze - a co z ludem? :) :P

btw, byłem niedawno w Polkowicach, zdycham z gorąca, idę..., a tu na ryneczku fontanna gdzie można zmoczyć czoło chociaż... przyjemnie... o Wrocku nie wspomnę...
Maniak
Maniak
Kontakt:
Awatar użytkownika
Maniak
Maniak

Post autor: vendro »

realista, ale za to w Lubinie mamy górkę i na sankach w rynku w czasie zimy pozjeżdżać można :D

A tak na poważnie, stawem na małomicach można by się zająć na poważnie. Współpraca w postaci UM + PZW + dotacje UE (żeby wykluczyć brak środków własnych UM) dałaby naprawdę fajny efekt.
recruitment agencies recruitlab and recruitment software
reeee
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Łukasz:De »

realista...ale my mamy tez fontanne :) a zalew to juz w ogole jakas inna bajka..UM nie chce chyba tego zrobic...tylko gadaja

o tym zalewie, a tak naprawde to maja go gleboko w...powazaniu
Obrazek
Obrazek
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Fontannę mamy, ale chcemy więcej wodotrysków!!!

Wkurzające jest to, że "Władzuchna" obiecuje przed wyborami cuda, a jak co do czego przyjdzie mamy to rynek jak po bombardowaniu...a w zalewie dzikie wysypisko śmieci.

Ja bym chciał, aby Lubin szedł do przodu, bez kwękania i nieudacznictwa.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Łukasz:De »

no i pysznie jest...a jak tak dalej pojdzie to w nastepnych wyborach, ktos zrobi z tego wszystkiego kartę przetargowa dla swojej kampanii...sic
Obrazek
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: Jogi »

ale władza ma juz pieniadze,stanowisko, wiec wisi im czy bedziesz miał fontanne rynek czy cos innego.Jeden wielki kabaret, cyrk i wstyd.
"Wiem, że czesto mi odbija. Ale co z tego skoro mnie się to podoba."
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Mistake »

Była też mowa o zagospodarowaniu terenu piaskowni w Oborze.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

obora? jest problem bo ten teren nie jest własnością miasta
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: crazyhenry »

Kajaki i żaglówki już były na Zalewie. Teraz przyszedł czas na zagajniki pełne rydzów, prawdziwków i malin. Zalew jest niebezpieczny ze względu na możliwość przerwania tamy w okresie bardzo wielkich opadów i ruszenia tsunami na nasze miasto przecudne. Jestem za zagajnikiem drzew mieszanych z przewagą brzózek, w którym młodzi ludzie mieliby miejsce na miłosne igraszki, małe molestowanka, petindżki i takie tam... paintbole. :wesoly:
Quo vadis Domine ? Czy byt określa świadomość a niebyt jest nicością ?
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

uff, zabrzmiało to jakby miał się zawiązać komitet w obronie dziury pozalewowej

"Obywatele przeciwko zalewowi!"
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

argument z tsunami zwalił mnie z nóg, hehehe!
Inicjatywa dla Lubina - www.inicjatywa.elubin.pl/dokuwiki

Portal tematyczny poświęcony rozwojowi Lubina.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM