Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Maniak

to nie jest kwestia puszenia, to Raczyński i Prezes LSI oddali za darmo ten teren więc nie wybielajmy tych których wina jest niepodważalna. teraz prezydent może mieć to w D... bo miasto posiada tylko 49% udziałów ale to dzięki niemu mamy to co mamy.
co do reguł to one oczywiście są i takie rozliczenie powinno być według tych reguł przeprowadzone dla mnie to oczywiste.
wytłumacz mi dlaczego nie skorzystano z projektu gotowego w 50% z finansowym udziałem kupców Lubińskich co do którego nie było zastrzeżeń (pierwsza część wykonana po drugiej stronie ratusza)?"
co do reguł to one oczywiście są i takie rozliczenie powinno być według tych reguł przeprowadzone dla mnie to oczywiste.
wytłumacz mi dlaczego nie skorzystano z projektu gotowego w 50% z finansowym udziałem kupców Lubińskich co do którego nie było zastrzeżeń (pierwsza część wykonana po drugiej stronie ratusza)?"
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Weteran

Tak, popełniono błąd.
Kwestia tylko czy była to decyzja z naruszeniem prawa, szkodliwe celowe działanie, czy po prostu zła decyzja podjęta jednak z jakimiś dobrymi intencjami?
Pytanie kto jest uprawniony aby sprawę zbadać i wyciągnąć ewentualne konsekwencje (prokuratura?).
Woborcy działalność prezydenta ocenili mimo wszystko pozytywnie, i z tym też należy się liczyć.
PS. Dlaczego nie zrealizowano tametgo projektu? Cóż, chyba fakt działania różnych "układów" w naszym mieście nie jest tajemnicą.
Kwestia tylko czy była to decyzja z naruszeniem prawa, szkodliwe celowe działanie, czy po prostu zła decyzja podjęta jednak z jakimiś dobrymi intencjami?
Pytanie kto jest uprawniony aby sprawę zbadać i wyciągnąć ewentualne konsekwencje (prokuratura?).
Woborcy działalność prezydenta ocenili mimo wszystko pozytywnie, i z tym też należy się liczyć.
PS. Dlaczego nie zrealizowano tametgo projektu? Cóż, chyba fakt działania różnych "układów" w naszym mieście nie jest tajemnicą.
Nowy(a) na forum

Weteran

Maniak

nie nie było, ja przynajmniej nie słyszałem, gdy rozmawiałem z architekt która robiła projekty to ona stwierdziła że po przyjściu nowej władzy po wyborach przyszła informacja że fundusze zostały cofnięte, więc pracownia przestała projektować miejsce w którym stał 'barak" mimo posiadania już 50% kompletnej dokumentacji.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Weteran

Maniak

tomi pisze:dobre pytanie - komu? choć barak nie został jeszcze w pełni wyburzony (fundamenty), niedługo będzie 600tys (bez uwzg inflacji) to już bardzo konkretna kwota o którą miasto jest biedniejsze....
troche droga ta cierpliwość ...hugo pisze: dokladnie ..... cierpliwosci
.MODEL SMALL .STACK .DATA
SHOW DB 'Lubin',0AH,0DH,'$'
.CODE START:
MOV AX,@DATA MOV DS,AX MOV AH, 9 MOV DX, OFFSET SHOW INT 21H MOV AH, 4CH INT 21H
END START
SHOW DB 'Lubin',0AH,0DH,'$'
.CODE START:
MOV AX,@DATA MOV DS,AX MOV AH, 9 MOV DX, OFFSET SHOW INT 21H MOV AH, 4CH INT 21H
END START
Weteran

btw,
a w mediach itepe o tej sprawie cicho
czyżby tylko ma tym forum panowało jakieś zainteresowanie?
a w mediach itepe o tej sprawie cicho
czyżby tylko ma tym forum panowało jakieś zainteresowanie?
Inicjatywa dla Lubina - www.inicjatywa.elubin.pl/dokuwiki
Portal tematyczny poświęcony rozwojowi Lubina.
Portal tematyczny poświęcony rozwojowi Lubina.
Maniak

Informacje
Google [Bot] » 1 gość