Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Europejski Maraton Filmowy

Post autor: malyyy »

Witam! Byłem dzisiaj w Muzie, żeby się rozeznać co do zainteresowania tym wydarzeniem i okazuje się, że... chętnych brak :-| W ostatnim czasie coraz częściej spotykam się z sytuacją, że monitorek pani w kasie pokazuje pustkę... - miejsca od wyboru do koloru :-( Brak chętnych na tego typu rozrywkę? Strach się bać zapytać czy jest ktoś chętny na teatr :-o Nie mówiąc już o wyjeździe do Wrocławia w tym celu... Chyba sam sobie odpowiem cytatami znajomych: "Na seanse nie ma sensu się wybierać, bo i tak większość filmów ściąga się z neta, więc po co tracić dodatkowo kasę" (a gdzie przyjemność z oglądania na dużym ekranie?); "Do teatru? A co to za pub? Kiedy go otworzyli?" (chyba nie ma co zaczynać o operetkach :-P); "A w ogóle po co mam iść do kina/na imprezę/na koncert itp. skoro za tę kasę będzie x piw!". A reszta wystarczająco zabiegana pracą/telewizorem/komputerem, żeby jeszcze tracić czas na wypad za miasto itp. itd.
[ malyyy ...jest ten świat! ]
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

malyyy, masz racje, ale... zawsze jest jakies ale :)

na swoim przykladzie.

bardzo lubie chodzic do kina. od 13 roku zycia (czyli 8 lat temu :]) przynajmniej raz w miesiacu bywalem w muzie na jakims filmie. swiat jednak poszedl naprzod, kazdy film mozna miec w domu, nawet przed premiera. jezeli ktos ma wystarczajaco duzo kasy to moze obejrzec go sobie nawet na wlasnym kinie domowym :)
mnie nie stac, ale prawdziwe kino rowniez stalo sie niemalym wydatkiem (wroclaw - 15, 18 zl).

nie przepadam za teatrem wiec omijam ten temat.

ostatnia sprawa to koncerty i puby(imprezy). na te pierwsze chadzam o ile przedstawiaja jakas wartosc artystyczna (imho ostatnio bylem na Ctrl-Alt-Del, swietna kapela), znudzilo mi sie coroczne bieganie na na 3-4 literowe polskie "gwiazdy".
a knajpy? jednorazowy wypad to koszt okolo 50 zl. za ta kwote mozna we dwojke przezyc conajmniej 3 dni...

podsumowanie:
do kina - owszem, na dobry film
koncerty - rowniez, ale bez komercyjnej papki
puby - strata pieniedzy, nie lepiej usiasc w domu ze znajomymi?? bez smrodu papierosow, czysta toaleta i piwem za 2,50 a nie 6 zl??

pewnie ktos powie ze pieniadze nie sa wazne. nie sa, ale sprobuj bez nich zyc :)
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Łukasz:De »

Qrcze szkoda, bo w ten sposob wiele ciekachy imprez zostaje zdjeta,a kina zaczynaja dawac jakis chlam :/.

Osobiscie bardzo lubie chodzic do kina, ale nie na wszytsko :). Bo to co nie jest warte wydania tych kilkunastu zlotych za bilet wole zobaczyc w zaciszu domowego monitorka :))

Ale prawda jest taka, ze ludzie wola sciagnac o zostac w domu, bo tak jest wygodniej...i taniej,a inetrnet juz ma kazdy...gdyby tylko teatr dalo sie sciagnac :)
Obrazek
Obrazek
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: malyyy »

Ale ja również mam internet i sporo rzeczy mogę obejrzeć na ekranie monitora, jednak od czasu do czasu warto przejść się do kina/teatru (na wybrane pozycje). Problem w tym, że sale są zapełnione... pustką. Totalną PUSTKĄ. A to już niepokojące.
Zresztą wsród znajomych ciężko jest mi kogokolwiek namówić na wypad do kina/na spektakl/na spacer/na rower etc., bo i tak zawsze znajdą jakąś wymówkę :-/
A wystarczy posiedzieć trochę na necie, żeby się przekonać, że tak naprawdę siedzą w domu i są zmuleni brakiem jakiejkolwiek rozrywki. Gdzie tu logika? :-|
I nie chodzi tu o brak funduszy, ponieważ takowe są. Po prostu ludzie są chyba za bardzo zabiegani i nie potrafią sobie wygospodarować czasu wolnego, a jak już się uda, to traci się go na narzekanie, że nic się nie dzieje i koło się zamyka!
[ malyyy ...jest ten świat! ]
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Łukasz:De »

nie chce im sie po prostu :|
Obrazek
Obrazek
odpowiedz