Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Crazyhenry, w kwestii otwierania bocianiego tematu, nie mam aż tak złych doświadczeń. Mierząc czas stoperem, trwa to u mnie 20 sek. Nadal jednak czekam na odpowiedź Admina, bo skierowałem do niego pytanie w tej sprawie, wraz z sugerowanym sposobem rozwiązania sprawy wolnego otwierania się naszej stronki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: Sob Kwi 14, 2007 09:26 ]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: Nie Kwi 15, 2007 09:40 ]
O świcie...

Obrazek

Obrazek

Dostawa świeżego sianka :usmiech:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: Pon Kwi 16, 2007 12:03 ]
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Liczenie jajek ? :usmiech:

Obrazek

Obrazek

No i doczekaliśmy się pierwszego malucha !

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: Wto Kwi 17, 2007 07:57 ]
Obrazek

Jak się dobrze przyjrzeć, to w gnieździe przy boisku mamy już 2 małe bocianki ! :usmiech:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

narazie brak jakichkolwiek drastycznych scen, jedno zdjęcie chyba nie z tych kamer, co :) a zaraz pod nim pierwsze zdjęcie z pisklakami, nie zauważyłeś?? :P
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Kontakt:
Awatar użytkownika

Tomi, to dopiero początek. Zobaczymy co się będzie dalej działo. W ubiegłym roku obserwowałem pewne gniazdo, w którym dorastały trzy bocianie pisklęta. Jedno z nich było wyraźnie słabsze i mniejsze od pozostałych. Te roślejsze nie pozwalały najeść się temu mniejszemu. Dorosły bocian po pewnym czasie zadziobał to słabsze i wyrzucił poza gniazdo.

Obrazek

Obrazek

I z trzeciego jaja wykluł się bocian w gnieździe przy boisku ! :usmiech:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano

: Czw Kwi 19, 2007 07:41 ]Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano

: Pią Kwi 20, 2007 15:08 ] Poniższa fotka pokazuje lokalizację dwóch gniazd w Bornheim.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: crazyhenry »

No, teraz otwiera mi się w 5 sekund, cud nie cud ? Albo to przez nowego windowsa i czysty dysk bez śmieci? Nevilu - bój się Boga, już wprowadzasz drugie gniazdo, potem może trzecie ? Co? Skupmy się na jednym , bo zaczyna mi się pieprzyć, raz jaja, raz bocianki, raz sianko, raz dupczonko, już nie wiem kto, gdzie, kogo i za co? A maluchy widać, nie musisz kreślić mazakiem strzałek. Czekamy dalej i się relaksujemy, bez tych durniów z polityki. A Tomi widzę siedzi dalej na dachu, to dobrze.
Quo vadis Domine ? Czy byt określa świadomość a niebyt jest nicością ?
Kontakt:
Awatar użytkownika

Crazyhenry

, od samego początku tego tematu wklejam zdjęcia z trzech gniazd w Bornheim i robię to na przemian, bez ustalonego porządku, bo nie chciałem tworzyć trzech tematów, dla każdego gniazda oddzielnie. Jedno gniazdo mieści się na dachu kościoła ewangelickiego, drugie w centrum miasteczka, a trzecie przy boisku. Sądzę, że uważni obserwatorzy zdobyli już pewne doświadczenie w rozeznaniu lokalizacji tych gniazd. Jak dotychczas, to tylko w tym gnieździe przy boisku mamy 3 małe bocianki, chociaż jaj było 5. Mam obawy czy z tych pozostałych 2 jaj coś się jeszcze wykluje, a jeżeli tak się stanie, to wątpię czy młodsze rodzeąstwo nadgoni różnicę w wadze i wzroście te, które wykluły się wcześniej, bo młode szybko rosną. Za niedługo powinniśmy być świadkami wykluwania się bocianków w gnieździe Bornheim 1, gdzie też jest 5 jaj. Trudno natomiast powiedzieć jaka jest zawartość gniazda na kościele ewangelickim - Bornheim 2. Nie wiemy ile jest tam jaj i czy może coś już się coś z nich wykluło, bo kamera jest tak niefortunnie ustawiona, że gniazdo widzimy z ,,żabiej perspektywy" :usmiech: Obrazek

Obrazek

Obrazek

Powiększyła nam się rodzina w gnieździe przy boisku. Mamy już czwarte pisklę ! :usmiech:

Obrazek

Obrazek

I w gnieździe Bornheim 1 doczekaliśmy się dwójki maluchów ! :neutralny:

Obrazek

Obrazek

[ Dodano

: Nie Kwi 22, 2007 07:28 ]Obrazek

Obrazek

Obrazek

Transport jedzonka dotarł ! ;-)

Obrazek

Małe, co wam brakuje do szczęścia...? :usmiech:

Obrazek

Obraca jajka, czy już dogląda młode ? Tego nie wiemy, bo nic nie widać. Dowiemy się wiecej, jak młode wyjrzą poza krawędź gniazda.

Obrazek

Co kryje dno gniazda ? Bociany widzą. My nie.

Obrazek
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Wszystko piękne, brak mi jednak popiskiwania maluchów i klekotania rodziców, może kiedyś wprowadzą tą opcję. Zestaw głośników trzymam w pogotowiu.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

może nie widać co dzieje się w gnieździe 2 ale dowiemy sie o pisklakach wcześniej, trzeba tylko zobaczyć jak będzie dostarczany transport jedzonka :)
piękne są widoki z tego daszka ;)
Kontakt:
Awatar użytkownika

Crazyhenry, może kiedyś doczekamy się, że w Bornheim będzie przekaz obrazu wraz z dźwiękiem. Gniazda w Przygodzicach i Ustroniu posiadają taką opcję.

Tymczasem doczekaliśmy się trzeciego malucha w Bornheim 1

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Pogodę mamy super, przyjemnie się siedzi we trzech na dachu i obserwuje bocianki. Mam dychę, rzuć Nevilu piątaka to będzie 15 zł, a Ty Tomi jakeś najmłodszy kopsnij się po żywca, wyjdzie po 2 na twarz. Posiedzimy, popatrzymy, pogulgamy. Łech, fajne jest nicnieróbstwo. Żeby na dachu jeszcze coś miękkiego pod dupsko było. Może Tomi, jak będzie wracał z birem, to złapie snopek słomy i wtarga tu na dach? A potem słomę mogą wziąść sobie bocianki, he,he.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

moge być i tym najmłodszym ;) , ale osobicie wole tyskie i stawiam pizze na przekąske. a na nocke jeszcze odpowiednia luneta coby pooglądać gwiazdy - nie mylić z 'gwiazdeczkami' :jezyk: ;)
Kontakt:
Awatar użytkownika

Równaj w szeregu ! ;-)

Obrazek

Obrazek

Kukurykuuuu.... ;-)

Obrazek

Obrazek

Jeżeli chodzi o piwo, to też jestem wielbicielem tego napoju i preferuję tyskie, a szczególnie ,,Dębowe Mocne". Przyznać jednak muszę, że od chwili gdy Lech i Tyskie połączyły się we wspólny koncern, to większość gatunków tych browarów popsuła się. My tutaj gadu gadu, a za chwilę moderator rybolek będzie nas znowu strofował, że zbaczamy z tematu i tworzymy off topic... :usmiech: PIWO powinno być oddzielnym tematem na tym forum. Crazyhenry, może założysz taki temat ?

\\ NEVILU :P ja ciągle czuwam :) \\rybolek \\ :kosa:

[ Dodano

: Pon Kwi 23, 2007 20:43 ] moge być i tym najmłodszym ;) , ale osobicie wole tyskie i stawiam pizze na przekąske. a na nocke jeszcze odpowiednia luneta coby pooglądać gwiazdy - nie mylić z 'gwiazdeczkami' :jezyk: ;) Tomi, jak walniesz z 10 browarków , to będziesz widział gwiazdy i bez lunety... :usmiech:

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Trudno się tam dopatrzeć, ale niektórzy mówią, że w gnieździe pojawił sie już czwarty maluch

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Ja widzę, że RYBOLEK to zaraz by walił 10 browarków. A tak nie można, przecież siedzimy na dachu i łatwo się spi.....lić. Tomi - Ty kup sobie tyskie, Nevilowi co on zamówi, a ja od 50 lat pijam "ŻYWCA" Ta picca to neapolitana, roma, wenecjana, czy ze szpinaczkiem? A z tematu bocianków nie zbaczamy, bo jak Rybolek widzi, tylko my jesteśmy wielbicielami przyrody, bo wiekszość to polityką by się zajmowała, beznadziejnie. A piccy kawałek damy bociankom, i do kuwetki piwka nie zaszkodzi, to wzmacna. I wszystko jest powiazane z bociankami. Ad rem. No to ja widzę 4 maluchy wyraźnie. :wesoly:
a offtopic to byłby jakbyśmy o dupciach tu i teraz,che,che,
Kontakt:
Awatar użytkownika

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
odpowiedz