Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Parkujący w Lubinie

Post autor: sasza »

Witam Was! Czy nie trafia Was czasami, jak widzicie inteligentnego inaczej kierowcę, który zaparkował swój bolid w niewłaściwym miejscu (chodnik, ulica) mimo tego, że 5 metrów obok ma wolne miejsce parkingowe? A co jest ciekawe, gdy się zwróci grzecznie uwagę takiemu delikwentowi, to reaguje bardzo agresywnie, wulgarnie (wyzwiska, głupie gesty). Np. ten pan pod jednym z naszych marketów. Obrazek

Pozdrawiam go serdecznie, mimo tego że zwyzywał mnie od upierdliwych gówniarzy (to najdelikatniejsza z obelg), pokazał środkowy palec i stwierdził, że to nie moja sprawa. Mam nadzieję, że poczuje się dumny z faktu bycia sławnym w naszym mieście i z tego, że być może zobaczy go ktoś z jego znajomych (żona, szef, dzieci, sąsiedzi?) Parkujmy tak dalej, a na pewno będzie lepiej. Będę upierdliwym gówniarzem i będę wrzucał więcej podobnych fotek. \\ze względów bezpieczeąstwa:P numery rejestracyjne i twarz tego pana zostały zamazane. \\rybolek \\ :kosa:
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Czumrak »

Nie mam zdjęcia, ale ostatnio po szpitalem na kombinacie widziałem całkiem niezły wężyk samochodów w miejscu gdzie nie mogą się zatrzymywać. Aż się prosiło żeby zadzwonić na miejska bo by sobie zarobiła, a kierowcy by się nauczyli, że zastawiając tak ważna drogę dojazdową karetki mogą spowodować kogoś śmierć. Innym razem widziałem w tym miejscu kolejny wężyk samochodów, ale już z blokadami na kołach.
Obrazek
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran
Re: Parkujący w Lubinie

Post autor: Dale Cooper »

sasza pisze:Będę upierdliwym gówniarzem i będę wrzucał więcej podobnych fotek.
hmm cos mi sie zdaje, ze nie wolno umieszczac publicznie czyichs zdjec, bez jego zgody.

ale ogolnie swietna idea. moj sasiad stawia samochod dokladnie przed zakretem, a przy okazji zajmuje polowe ulicy. dobrze ze przejezdza tamtedy 10 samochodow dziennie, a nie 500...
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

prawidłowo, należy tępić głupote i bezmyślność w każdym wydaniu, dodatkowo można zapytać czy takie zdjęcie, to jest dowód wykroczenia??
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

proponowalbym aby w tym watku umieszczac wlasnie takich zdjecia niepoprawnego (najogledniej rzecz ujmujac) parkowania
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: rybolek »

często widzę takie sytuacje, uważam ze to dobry pomysł dorzucać tutaj takie fotki :)

pozdrawiam:)
:kosa:
Lepiej niech pada niż ma być błoto :)

Grupa trzymająca miotły :kosa:
Awatar użytkownika
atn
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: atn »

sasza pisze:Czy nie trafia Was czasami, jak widzicie inteligentnego inaczej kierowcę, który zaparkował swój bolid w niewłaściwym miejscu (chodnik, ulica) mimo tego, że 5 metrów obok ma wolne miejsce parkingowe?
U mnie pod blokiem nie ma wolnego miejsca.. :P

A co do zdjęcia to pod Tesco to norma.
A idea dobra.
roots.bloody.roots :kosa: roots.linux.roots
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

akcja obywatelska, tępimy łamanie przepisów? piękne nic tylko działać, jeszcze poinformować odpowiednie organy ścigania i będzie OK. :)
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

atn pisze:U mnie pod blokiem nie ma wolnego miejsca.. :P
Ale jeśli nie ma miejsca w nocy, to nie powiem złego słowa na kogoś, kto parkuje na chodniku. Trudno...
Ale jeśli to jest w dzień, a dosłownie kilka metrów dalej jest klasyczne miejsce parkingowe, to już jest lekkie przegięcie.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

Nie mam w pamięci calego parkingu Tesco, ale chyba nei ma tam zakazu zatrzymywania? W czym więc problem?
Swoją drogą publikowanie zdjęć aut utrudniających życie innym uważam za neizły pomysł. choć miałbym pewne zastrzeżenia - konia z rzędem temu, kto zaparkuje na Ustroniu IV auto wracając po drugiej zmianie ( trochę po 22-ej) zgodnie z przepisami, czasem ląduję na trawniku lub pasach.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

kto zaparkuje na Ustroniu IV auto wracając po drugiej zmianie ( trochę po 22-ej) zgodnie z przepisami, czasem ląduję na trawniku lub pasach. to prawda...samochodow przybywa - parkingow mniej. U mnie np. na parkingach w okolicach skrzyzowania tuwima i kamiennej niektrzy tak parkuja auto ze blokuja wyjazd z dwoch miejsc parkingowych....i to o takie przypadki chodzi. jak sie natkne na taka sytuacje to oczywisice tu wrzuce.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Mistake »

Parking Tesco to droga wewnętrzna i żadna Policja czy Straż Miejska nie wlepi ci raczej tam mandatu za zle parkowanie, nie wiem nawet czy może. Idea całkowicie słuszna, popieram. Tylko nie bądźmy pochopni i nie róbmy zdjęć samochodom, które już stoją mam tu na myśli, że wygląda jakby zajął 3 miejsca, a może zaparkował wcześniej i tamte odjechały i te nowe samochody źle stanęły. Każdy przypadek jest inny :)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

JasioJasio pisze:Nie mam w pamięci calego parkingu Tesco, ale chyba nei ma tam zakazu zatrzymywania? W czym więc problem?
A taki, że Art. 49 Kodeksu Drogowego mówi: "Zabrania się zatrzymania pojazdu:

1. na przejeździe kolejowym, na przejeździe tramwajowym, na skrzyżowaniu oraz w odległości mniejszej niż 10 m od przejazdu lub skrzyżowania;"

I to samo w sobie jest zakazem, ale tu nawet nie chodzi o żadne nakazy, zakazy, po prostu wg mnie to jest bezsensowne... Zaraz za krawężnikiem (i trawą) miał wolne miejsce.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: Veldrin »

parkingi hipermarketow sa pod ich zarzadem
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

kolejny klient

tym razem przedstawiciel Legnicyw tesco w Lubinie

Obrazek
Obrazek

Wniosek nasuwa się oczywisty. Po co parkować na normalnym miejscu, których wokól jest ze 150 skoro można być mądrym innaczej i zaparkować na chodniku. LOL

sasza trochę szkoda, że zamazales rejestracje i mordzię "pana uprzejmego kierowcy" - autocenzura nie ma w tym przypadku sensu. Działałeś w interesie społecznym.
odpowiedz

Informacje

Google [Bot]  »  3 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM