Maniak
Maniak
Kontakt:
Awatar użytkownika
Maniak
Maniak
FireFox!

Post autor: vendro »

:strzalka: http://info.onet.pl/1023148,18,item.html

Darmowa przeglądarka autorstwa Mozilla Foundation - Firefox - zanotowała w ciągu niewiele ponad miesiąca 10 milionów pobrań - informuje serwis CNet News.

Niels Brinkman, współzałożyciel firmy analitycznej OneStat.com uważa, iż na Firefoksa przesiadają się użytkownicy Internet Explorera. Agresywne wejście Firefoksa na rynek przeglądarek internetowych spowodowało spadek udziału IE w tym segmencie do poziomu 88,9 procent.

Microsoft nie zgadza się z tymi badaniami, twierdząc, iż nie uwzględniają one użytkowników korporacyjnych.
recruitment agencies recruitlab and recruitment software
reeee
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: MKS ZAGŁĘBIE »

Ale i tak najlepsza jest Opera :)
http://weather.icm.edu.pl/
Najlepsza pogoda w Internecie
Maniak
Maniak
Kontakt:
Awatar użytkownika
Maniak
Maniak

Post autor: vendro »

Opera jest komercyjna, Firefox, nie :)
recruitment agencies recruitlab and recruitment software
reeee
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: SwistaQ »

Z opery zrobil sie smietnik, stanowczo jestm za firefoxem :)
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Kryzbi »

FireFox rulez ! :P
Awatar użytkownika
ARO
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: ARO »

Ja napoczatku uzywalem opery, ale od kad wsiadlem na FireFox'a to stwierdziłem ze gdzie ja mialem oczy uzywajac opery?:D Opera jadnym slowe to sucks :D
Wszystko się kończy jak ostatni browar który sączysz
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Alien »

nie lubie firefoxa używałem go trochę... i teraz mi się przejadł...na początku mi się podobał...ale wydaje mi się ze bardzo długo ładują mi się obrazy... przez te śmieszne kwadraciki nie lubie tego ... :/
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Alien, też nie masz się czego czepiać. :P

Mi ogólnie bardziej się podoba firefox od tego shitowego explorera ... explorer ostatnio własnie mi tak zmulał pałe, że masakra.

Firefox najlepszy!!! :)

ps. a jak masz jakieś kwadraciki to sobie zainstaluj wtyczki. [;
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Alien »

Wiesz... mam zainstalowane... ale mi chodzi że jak się zdjęcie wyświetla... to tak powoli jakoś... wydaje mi się ze w exlorerze jakoś szybciej... i wydaje mi sie że firefox tak w porównaniu do explorera chodzi tak jakoś ciężko... ;/
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Mi akurat jakoś nie muli, i nie nażekam[ort!] na szybkość ładowania się obrazków. Przynajmniej żadnego syfu nie mam na kompie. [;

Troche się ździwiłem bo mam wersje firefoxa bez liska. :obled: :| :lol: :szok: :? :( :placz:
Awatar użytkownika
ARO
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: ARO »

Z jakich kolwiek testów wynika,że [oczywiście chodzi o prędkość wczytywania się stron] że w porównaniu IE,Opera i FireFox; IE wypada najgozej[ort!]. Opera na 2 miejscu. Jak bede mial czas to wam pokaze te testy. I to nei sa roznice w stylu 1-2 sek. tylko miedzy IE a Firefox'em było chyba nawet 5 sek.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: Veldrin »

Ja uzywam FireFoxa i bardzo go sobie chwale.

Ogromnym plusem jest mozliwosc otwierania stron w panelach, co bardzo ulatwia nawigacje.

Inna rzecza, ktora mi sie w tej przegladarce podoba to wlasnie wymieniony wczesniej sposob obslugi plikow graficznych. Najpierw jest pokazywany obraz slabej jakosci, ale daje jako takie pojecie o jego zawartosci, pozniej jakos jest stopniowo polepszana.

O setkach wtyczek juz nie wspomne.

Co do InternetExplorera, to wydaje mi sie, ze zdaniem najlepiej go charakteryzujacym jest:
Internet Explorer sluzy do przegladania internetu z Twojego komputera. Na odwrot tez.:diabel:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: ghoost »

Hmm, na początku używałem IE, później przesiadłem się na NetCaptor. Ostatecznie skończyłem na Operze i jestem z tego bardzo zadowolony. Próbowałem korzystać z FF ale jakoś nie przypadł mi do gustu.
Pomimo ze Opera jest komercyjna, to można zdobyć kody rejestrujące do niej i to za darmo. Wystarczy się zarejestrować i zbierać kliknięcia na baner. W ten sposób wszyscy będą zadowoleni.

Polecam przejrzeć wielki test przeglądarek przygotowany przez załoge www.amnezja.org
http://www.amnezja.org/modules.php?name ... age&pid=19
oraz z artykul niemieckiego CHIP'a
http://my.opera.com/community/reviews/chip.pdf

Pozdrawiam
ghoost.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Piotruś »

Alien pisze:Wiesz... mam zainstalowane... ale mi chodzi że jak się zdjęcie wyświetla... to tak powoli jakoś... wydaje mi się ze w exlorerze jakoś szybciej... i wydaje mi sie że firefox tak w porównaniu do explorera chodzi tak jakoś ciężko... ;/
Na tym polega zauważalna róznica między IE a Firefoxem. W IE jak obrazek sie ładował, to widać było tło strony natomiast w firefoxie jest taki mały ale wkurzający kwadracik.

Ale i tak FF jest lepszy - i to o niebo od IE
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-

Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM