Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Jezus Królem Polski

Post autor: Jose33 »

Nasi posłowie dbają o to żebyśmy się nie nudzili.Ostatnio wymyślili żeby w drodze ustawy obwołać Jezusa Królem Polski.Czy podobnie jak ja uważacie że jest to najgłupszy pomysł jaki wyszedł z Sejmu od 1989 roku?

http://tinyurl.com/yavlx5 wyjazdy na narty już od 100 zł
http://tinyurl.com/ybgz8e kredyt hipoteczny i inne
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

Poseł wierzejski chiciał zabłsynąć, a on nie umie merytorycznie...

Jak któryś z biskupów mądrze powiedział, posłowie nie mają pojęcia na ten temat i niech pokutuja, to może będzie im wybaczone.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Sakis »

Ostatnio Żydzi chcieli go zrobić królem i wiemy co z tego wyniknęło...
chociaż z drugiej strony teraz już nikt go nie zabije ; ).
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

pomysł dziwaczny, bo o ile wiem to Królową Polski formalnie/religijnie jest już Maria, matka Jezusa

ma być 2 monarchów, hmm, dziwne

więc merytorycznie nie ma to sensu

natomiast jeśli ten pomysł ma na celu pognebienie lewactwa i gejostwa w sejmie (jakieś niedobitki lewicowe jeszcze tam są), to czemu nie, kij w oko lewakom
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Mistake »

Błazenada ot co. Od kiedy człowiek ma prawo nadawania stanowisk Bogu? :o
  • Chrystusowi nie jest potrzebna deklaracja Sejmu polskiego, że jest królem naszych serc - powiedział bp Tadeusz Pieronek, odnosząc się do projektu grupy posłów, by Sejm przyjął uchwałę o nadaniu Chrystusowi tytułu Jezus Królem Polski.
    Zdaniem abpa Sławoja Leszka Głódzia, posłowie nie powinni zajmować się sprawami należącymi do Kościoła, a raczej "modlić się i pokutować". Abp Józef Życiński uważa, że propozycja jest "absolutnie niemożliwa do przyjęcia".

Bp Pieronek zwrócił uwagę, że posłowie mogą działać tylko w ramach konstytucyjnych. "Posłowie niech się zajmą tym, co z konstytucji wynika, a niech zostawią pole działania dla instytucji religijnych, dla Kościoła, który w tej sprawie ma stanowisko jednoznaczne. Określił je Chrystus: +Ja jestem królem i po to przyszedłem na świat, aby dać świadectwo prawdzie. Każdy, kto jest z prawdy, słucha mojego głosu+. I to stwierdzenie jest zupełnie wystarczające dla człowieka, który wierzy" - podkreślił bp Pieronek.

Abp warszawsko-praski i przewodniczący Konferencji Episkopatu Polski ds. Środków Społecznego Przekazu Leszek Sławoj Głódź, odnosząc się do inicjatywy poselskiej, powiedział PAP: "Niech murarz buduje mieszkania, krawiec szyje ubrania, a posłowie niech nie wtrącają się do tego, na czym się nie znają". "Posłowie powinni się modlić i pokutować, to im na dobrze wyjdzie" - dodał.

Metropolita lubelski abp Józef Życiński podkreślił, że wyznaczanie roli Chrystusa w ludzkich sumieniach nie należy do kompetencji Sejmu. Zaznaczył, że formułując tę propozycję, zapewne wiele osób miało dobre intencje. "Jednak jest to propozycja absolutnie niemożliwa do przyjęcia" - powiedział w środę dziennikarzom.

"Do kompetencji Sejmu nie należy określanie miejsca, roli Chrystusa w naszych sumieniach. Tego się nie da rozwiązać przy pomocy dekretów. Próba angażowania autorytetu władz do rozwiązywania podobnych problemów świadczy, że ktoś nie potrafi zrozumieć istoty przeżycia religijnego" - dodał metropolita.

Abp Życiński podkreślił, że wybór Chrystusa "na króla naszego życia" dokonuje się "w głębi sumień" ludzkich. "Natomiast jakiekolwiek próby regulacji administracyjnych świadczą o głębokiej nieświadomości, czym w istocie jest religia" - zaznaczył.[/list:u]
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Alien »

lepiej by sie pukneli w glowke.
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

natomiast jeśli ten pomysł ma na celu pognebienie lewactwa i gejostwa w sejmie
a w jaki sposób takie ogłoszenie miałoby kogokolwiek pognębić?
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

Czy Ci durni politycy nie zdaja sobie sprawy ze kazde takie dzialanie prowadzic raczej do tego ze ludzie odwracaja sie ok Kosciola?

Na szczescie hierarchowie doscyc szybko i jednoglosnie skrytykowali projekt i zaugerowali by politycy nie wtracali sie spraw koscielnych.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: crazyhenry »

JAK MOŻECIE SZARGAĆ I KALAĆ WARTOŚCI UZNAWANE PRZEZ DZIESIĄTKI POLAKÓW I POLEK. KTO WAM DAł PRAWO DO BEZCZESZCZENIA IMION ŚWIĘTYCH, PRZENAJŚWIĘTSZYCH OSÓB. JESTEM GOTÓW WYTOCZYĆ WAM PROCES, BO JESTEM I CZUJĘ SIĘ URAŻONY, OBRAŻONY, PRZEŚLADOWANY.WASZE NICKI ZOSTAłY ZAREJESTROWANE W ARCHIWUM NASZEGO UMIŁOWANEGO OJCA RYDZYKA ps: a tak naprawdę, to ten temat o kant dupy roztłuc, he,he, co nie?
Quo vadis Domine ? Czy byt określa świadomość a niebyt jest nicością ?
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: Veldrin »

Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: crazyhenry »

no nie? co nie? he,he. :wesoly: Król to mało, potężniejszy jest tytuł cesarza, generalissimusa czy faraona, co nie? he,he, co nie? ;-), to pleple jest tak głupie jak temat dyskusji, co nie? mhm, mhm.
Quo vadis Domine ? Czy byt określa świadomość a niebyt jest nicością ?
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM