Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Mistake »

A jaki pasuje do wizerunku? Jak dla mnie IKEA tutaj to świetna sprawa. Hipermarkety spożywczo - przemysłowe nie są potrzebne, bo mamy ich aż nadto. Co innego właśnie z IKEĄ czy MediaMarkt.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: Swiebo »

Wlasnie chcialem podac MediaMarkt ale juz mnie wyreczyles:D
I powiem Ci ze w zyciu nie widzialem w zadnej galerii hipermarketu typu IKEA czy Castorama. Wlasnie Hipermarkety spozywcze pasuja najbardziej. Takie moje zdanie:]
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: GregPepe »

Niestety nie udało mi się potwierdzić tej informacji gdziekolwiek indziej.
Najfajniej by było gdyby był tams MediaMarkt, albo ta nowa sieć EuroWorld. Są planowane budowy 4 galerii w lubinie to moze gdzieś to wstawią.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: DeeS »

Prezes Mariusz Gnych KATEGORYCZNIE zaprzeczyl jakoby w galerii miała byc Ikea. To w 100% plotka.
Co do innych podmioptów jest jeszcze za wcześnie by o nich mowic. Wciąż trwaja rozmowy. Kiedy zostana podpisane umowy - inwestor poinformuje o tym poprzez media.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Szkoda trochę tej IKEI. Jeśli o mnie chodzi to chciałbym mieć tam KFC, MediaMarkt.

GregPepe, czterech? Cuprum, Pałacyk, Rynek, Defil? ;-)
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: GregPepe »

Mistake pisze:Szkoda trochę tej IKEI. Jeśli o mnie chodzi to chciałbym mieć tam KFC, MediaMarkt.

GregPepe, czterech? Cuprum, Pałacyk, Rynek, Defil? ;-)
Jak policzysz defil którego w sumie nie liczyłem to 5. Defil z tych wszystkich chyba bedzie najmniejszy. Ja jako czwarty policzyłem "Galerie Ekonom". Dom handlowy który ma powstać na miejscu byłego liceum ekonomicznego załozyłem nawet już wątek na ten temat "Galeria na miejscu Liceum Ekonomicznego"

[ Dodano: Sob Mar 10, 2007 23:16 ]
Jest artykuł na gazeta.pl co prawda troche stary bo z 28.02.2007 i nie wnosi nic nowego ale zawsze se miło poczytać o naszej galerii. :)
http://miasta.gazeta.pl/poznan/1,36037,3953859.html
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: surgeon »

Tak się nie napalajcie na Ikee i Mediamarkty, bo jeszcze wcale nie wiadomo czy galeria powstanie. Na razie kolejna kłoda rzucona przez prezia:

http://www.um.lubin.pl/previewlayout.ph ... ame_group=
Masz fajną fotkę naszego miasta? Pochwal się nią -> Obrazek

Pełen obiektywizm tylko w:
Obrazek wycięła cenzura na forum.lubin.pl
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

Wiecie, wszyscy teraz bronią Doliny Rospudy, to co my mamy być gorsi!!! Brońmy Doliny Smródki! co tam jakaś galeria!

:lol:
Inicjatywa dla Lubina - www.inicjatywa.elubin.pl/dokuwiki

Portal tematyczny poświęcony rozwojowi Lubina.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: lieutenant »

zgoda jest:

OBWIESZCZENIE - w sprawie wydania decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizację przedsięwzięcia polegającego na budowie kompleksu GALERIA CUPRUM w Lubinie (wraz z przebudową sieci wodociągowej)
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: surgeon »

Jakiś czas temu był w "Parkiecie" artykuł, że w maju NG2 wyrusza koparkami na Lubin.
Masz fajną fotkę naszego miasta? Pochwal się nią -> Obrazek

Pełen obiektywizm tylko w:
Obrazek wycięła cenzura na forum.lubin.pl
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

lieutenant, gdzie to znalazłeś?
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: lieutenant »

przepraszam za brak źródła, oto ono: www.um.lubin.pl - podstrona "akt

ualności i ogłoszenia" pozdrawiam
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Urtanator »

Jak mówią, tak robią. Mieli ruszyć w maju i ruszyli. Od kilku dni koparki dzielnie walczą na placu budowy.
Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Taki artykuł ukazał się w pierwszym numerze ,,Kuriera Powiatowego" :

LUBIN Galeria za 15 miesięcy

Sześć i pół hektara powierzchni, 120 sklepów, sześć sal kinowych i parking na 600 samochodów. Właśnie ruszyła budowa Galerii Cuprum Arena

Zamknięty odcinek ul. Kopernika, ogrodzony teren, wielkie koparki, jeżdżące ciężarówki i rosnąca w oczach dziura w ziemi na terenach byłego bazaru – budowa galerii ruszyła „całą parą”. Inwestor twierdzi, że za 15 miesięcy – jeszcze przed obchodami Barbórki 2008, będziemy mogli robić w tym miejscu zakupy, chodzić do kina, na koncerty – krótko mówiąc korzystać z centrum handlowo-rozrywkowego.
Cuprum Arena – bo taką nosić będzie nazwę - zaplanowano z olbrzymim rozmachem. Powierzchnia całkowita to ponad 6,5 ha. Przypomnijmy, że największy lubiński hipemarket zajmuje jeden hektar powierzchni.

Obiekt zostanie zbudowany na planie okręgu. Będzie pełnił kilka funkcji.
Sklepy zostaną umiejscowione na trzech kondygnacjach. Przewidziane jest funkcjonowanie około 120 placówek handlowych, wśród których znajdą się delikatesy, wielkopowierzchniowy sklep AGD i RTV, sklepy renomowanych marek polskich i zagranicznych oraz punkty usługowe i placówki instytucji finansowych i banków.

Tak będzie wyglądała galeria.

W planach jest Multiplex - w sześciu salach kinowych będzie razem około tysiąca miejsc. W głównym atrium odbywać się będą koncerty i przedstawienia. Przewiduje się uruchomienie placu zabaw dla dzieci.

Miłośnicy dobrej kuchni także znajda tu coś dla siebie: powstanie kilkanaście punktów gastronomicznych, reprezentujących różne kuchnie świata. Będą także lodziarnie, cukiernie i kawiarenki. Przewiduje się uruchomienie fitness clubu i kliniki medycznej. Nie zabraknie salonu urody, gabinetu odnowy biologicznej i solariów wraz z gabinetami spa.
Do Cuprum Areny będzie prowadził dogodny dojazd – dla klientów przewidziano wielopoziomowy parking na ponad 600 samochodów.

Lubinianie obserwują postępy w budowie tym bardziej, że na jej czas zmieniono organizację ruchu samochodowego i pieszego. W miejscu byłego bazaru błyskawicznie powstała imponujących rozmiarów dziura.
Za kilkanaście miesięcy, być może, mieszkańcy Wrocławia będą jeździć do Lubina do Cuprum Arena, tak jak lubinianie teraz jeżdżą do stolicy województwa.

http://www.powiat-lubin.pl/news.php?id=93

Pozostaje nam z niecierpliwością czekać na efekty prac... :usmiech:
Obrazek
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

Oby coś w końcu powstało!

A wrocławianie do Lubina nie przyjadą (chyba np., że do rodziny, czy przejazdem). Miejmy zatem nadzieję, że inwestorzy (kiedy ten fakt zrozumieją) będą lobbować za modernizacją trasy Lubin-Wrocław.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM