Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Weteran

Ja tam bym sie ucieszyl gdyby otorzyli KFC w Lubinie 
Nowy(a) na forum

Nie ma o czym myśleć sklepu dla idiotów nie będzie w Lubinie, jest otwierany w Legnicy 22.03.2007 o 7:00. Będzie kolejna demolka sklepiku w wieczornych wiadomościach. Miśle że lubin jest za blisko żeby u nas otworzyli drugi chociaż we Wrocku są 2. Zobaczymy jak będzie znana lista sklepów w Galerii Arena, ale wątpię, żeby było MM.
Weteran

nie no jasne,
dla Lubina dobrze jeśli coraz więcej się tu dzieje i jest więcej sklepów,
nawet jeśli to akurat jest ten "sklep dla idiotów", którego chyba nikt nie lubi tutaj
a czy w Lubinie otworzą? czy nie?
patrzcie: Castoramy też miało w Lubinie nie być bo jest w Legnicy
dla Lubina dobrze jeśli coraz więcej się tu dzieje i jest więcej sklepów,
nawet jeśli to akurat jest ten "sklep dla idiotów", którego chyba nikt nie lubi tutaj
a czy w Lubinie otworzą? czy nie?
patrzcie: Castoramy też miało w Lubinie nie być bo jest w Legnicy
Inicjatywa dla Lubina - www.inicjatywa.elubin.pl/dokuwiki
Portal tematyczny poświęcony rozwojowi Lubina.
Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Niech budują jak najwięcej, bo młodzi ludzie nie mają co robić. Lubin był kiedyś miastem tylko dla robotników, a z czasem się to zmienia i bardzo dobrze. Lubin już nie jest zacofany, a takie sklepy typu MM zmieniają wrażenie u ludzi. Z czasem się przyzwyczaimy do MM. Mam wrażenie, że wiele ludzi źle wypowiada się (tutaj i nie tylko) o MM na podstawie tego co słyszeli, ale mało opierają się na własnym doświadczeniu...mylę się? chciałbym. 
No to oczywste ze Lubin powstał jako miasto sypialnia dla gornikow miedziowych ,ale mimo ze od tego czasu coraz wiecej ludzi pracuje nie w KGHm, to i tak Ci ktorzy tam nie pracuja w wiekszosci marza jednak by tam pracowac, bo to jedyny porzadny pracodawca w regionie (wiadomo - "panstwowa" firma)nOF4Ce pisze:Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Niech budują jak najwięcej, bo młodzi ludzie nie mają co robić. Lubin był kiedyś miastem tylko dla robotników, a z czasem się to zmienia i bardzo dobrze.
No pewnie tak...ale nie sadze ze prestiz miasta zalezy od ilosci marketow czy galerii..poprostu ludzie w Lubinie maja pieniadze i kazdy handlowiec stara sie uszczknac troche z tego tortu.nOF4Ce pisze:Lubin już nie jest zacofany, a takie sklepy typu MM zmieniają wrażenie u ludzi. Z czasem się przyzwyczaimy do MM. Mam wrażenie, że wiele ludzi źle wypowiada się (tutaj i nie tylko) o MM na podstawie tego co słyszeli, ale mało opierają się na własnym doświadczeniu...mylę się? chciałbym.
Co do moich doswiadczen z MM to jestem tam raz na 1-1,5 miesiaca bo to w sumie sklep który najbardziej mnie interesuje w tej calej galerii dominkanskiej ale sprzet komputerowy i tak kupuje w arescie albo proline
Weteran

#1 Niedawno szukalem nagrywarki DVD, poszedlem do MM, najtansza 159 zl. Cos tu chyba nie tak nie? Ide do pierwszego lepszego komputerowego, nagrywarka tej samej klasy 119.nOF4Ce pisze:Mam wrażenie, że wiele ludzi źle wypowiada się (tutaj i nie tylko) o MM na podstawie tego co słyszeli, ale mało opierają się na własnym doświadczeniu...mylę się? chciałbym.
#2 Wielka wyprzedaz MM, czyszczenie magazynow czy co tam, wbijam w poszukiwaniu odtwarzacza DVD, patrze, jest LG - 289 zl, czyta DiviX, txt, jest spoko biore. Za tydzien widze ten sam odtwarzacz w innym sklepie za 189. WTF??!!
Weteran

Markety oraz "sklep dla idiotów" generalnie lubią sprawiać wrażenie taniości i ludzie się na to nabierają. Owszem bywa tanio, ale tylko "bywa".
radzę porównać czasem ceny w obi/castoramie i sklepach na piłsudskiego (można się zdziwić czasem)
aha, słuchajcie, w tesco kupiłem kiedyś krzesło za 90 zł (przekreśnona cena 120 zł), po weekendzie chciałem wrócić i dokupić drugie krzesełko i zobaczyłem dokładnie za to samo cenę 130 (a obok przekrelone 150, że niby było drożej i obniżyli, cwaniaczki).
radzę porównać czasem ceny w obi/castoramie i sklepach na piłsudskiego (można się zdziwić czasem)
aha, słuchajcie, w tesco kupiłem kiedyś krzesło za 90 zł (przekreśnona cena 120 zł), po weekendzie chciałem wrócić i dokupić drugie krzesełko i zobaczyłem dokładnie za to samo cenę 130 (a obok przekrelone 150, że niby było drożej i obniżyli, cwaniaczki).
Kiedyś pracowałem w pewnym markecie i tam promocje robi się w ten sposób jak napisał realista. Pisze się cenę promocyjną drozszą niż jest normalnie i okresla sie ją szyldem PROMOCJA!!! ... kazda przecietna osoba sie na tym zlapie. Czlowiek myslacy nie.
Dale Cooper: faktycznie. Zapytalem, bo sam nie wiem, bo nie kupywalem nigdy nic drozszego w MM. Chcialem kupicm, ale bylo juz za pozno
Dale Cooper: faktycznie. Zapytalem, bo sam nie wiem, bo nie kupywalem nigdy nic drozszego w MM. Chcialem kupicm, ale bylo juz za pozno
Nowy(a) na forum

Bo to są tzw. chwyty marketingowe :] Ja się częściej stykam ze zjawiskiem, w którym podchodzę do kasy a tam cena zupełnie inna niż przy produkcie. Wyjątek (UWAGA!) MM gdzie przy kasie okazało się, że za płytę zapłaciłam prawie 10 zł. mniej niż to mówiła cena na półce. Może dla tego mam miłe wspomnienia :] :p
"Moment of inner freedom when the mind is opened..."
Weteran

Z kolei markety "wychowują ludzi" i klienci oczekują zniżek.
Z drugiej strony też ciężko coś sprzedać jesli daje się po prostu normalną cenę. Klient z reguły chce zniżek, promocji (nawet jeśli to kit i w sumie przepłaca za te promocje).
Łatwiej jest dać np. cenę na produkt 240 zł (i z byle powodu dać rabat do 219) i sprzedać, niż dać po prostu cenę 200 zł, bez żadnych rabatów i kombinacji.
Z drugiej strony też ciężko coś sprzedać jesli daje się po prostu normalną cenę. Klient z reguły chce zniżek, promocji (nawet jeśli to kit i w sumie przepłaca za te promocje).
Łatwiej jest dać np. cenę na produkt 240 zł (i z byle powodu dać rabat do 219) i sprzedać, niż dać po prostu cenę 200 zł, bez żadnych rabatów i kombinacji.
http://www.elubin.pl/index.php/content/view/495/118/
Dla zainteresowanych Media Markt
Dla zainteresowanych Media Markt
Bywalec

nOF4Ce - niestety, bardzo się mylisz, gdyż nie znasz historii Lubina, niestety. Ja tą historię w swoim małym wymiarze oczywiście, tworzyłem. Nigdy Lubin nie był tylko dla robotników, ale był miastem chłonącym kwalifikowane kadry od robotnika-fachowca począwszy, na dr, mgr, inżynierach skończywszy. brałem udział w początkach /rok 1970/ Zakładu Doświadczalnego, który był wylęgarnią kadr wszelakich dla KGHM-u, bazą wdrożeniową wszystkich maszyn kupowanych na zachodzie, gdzie technologia wyprzedzała nasz Kraj /wtedy komunistyczny, niestety/ o wieki. Tylko młody wiek usprawiedliwia Twoje niedojrzałe sądy, ale jakbyś pokopał, głębiej zainteresował się historią Naszego Miasta, tobyś doszedł prawdy. A co do zacofania, to odpowiedz sobie sam, czyż nie jest zacofane miasto, gdzie nie można nabić głupiej turystycznej butli gazowej?. Ad rem. Są bardzo dobre wydania archiwów filmów czarno białych z historia budowy KGHM i rozwojem miasta. gorąco polecam i pozdrawiamnOF4Ce pisze:Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Niech budują jak najwięcej, bo młodzi ludzie nie mają co robić. Lubin był kiedyś miastem tylko dla robotników, a z czasem się to zmienia i bardzo dobrze. Lubin już nie jest zacofany, a takie sklepy typu MM zmieniają wrażenie u ludzi. Z czasem się przyzwyczaimy do MM. Mam wrażenie, że wiele ludzi źle wypowiada się (tutaj i nie tylko) o MM na podstawie tego co słyszeli, ale mało opierają się na własnym doświadczeniu...mylę się? chciałbym.
Quo vadis Domine ? Czy byt określa świadomość a niebyt jest nicością ?
Informacje
0 użytkowników » 1 gość