Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: GregPepe »

Jakiś czas temu była podobna sprawa z gościem od okien. Wstawiał okna, brał duże zaliczki. Oszukał wiele osób i miał sprawę w sądzie. Sprytnie zachachmycił z przepisywaniem majątku że jest biedny i bez grosza. Niestety na czas rozprawy nie został zatrzymany i gdy zapadł wyrok skazujący zwiał za granice. Gdyby chociaż ustanowili kaucje w wysokości równej pobranym zaliczkom.
Rezultat:
- nikt nic nie odzyskał
- gosciu se mieszka za granicą i na full kasiorki
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
auto handel

Post autor: aniaa »

witam - spełniłam swój obywatelski obowiązek powiadamiając odpowiednią instytucję o popełnieniu przestępstwa - teraz powiedzcie mi jak odzyskać pieniądze - gościowi niewiele zrobią a my jesteśmy do tyłu - pozdrawiam i jeszcze raz napiszę - to my w tej sprawie jesteśmy poszkodowani , bo to my straciliśmy pieniądze - pan G.W nie stracił nic oprócz dobrego imienia
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Jezeli chodzi o zarzuty zwiazane z ochroną danych osobowych to nie dotyczą one firm a ten Pan podobno prowadził działalność więc jedynie moze wytoczyć komuś proces o niszczenie dobrego imienia firmy czy cośtam.
Ale w podstawowej sprawie nie można zabronić komuś napisać np. w gazecie ze w tej i w tej firmie ktos wpłacił zaliczkę za towar i go nie otrzymał za podanie takiej informacji nie został by skazany żaden dziennikaż chyba ze osoby które mu podały tą informacje po prostu kłamały.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: babajaga166 »

ciesze sie bartekg ze jako jedyny narazie masz odwagę mówic o wątpliwosciach. Pytasz czy wiedział. Z tego jakie mam do mtej pory informacje oferty wystawiał zupelnie ktos inny i ow pan nie musial miec swiadomosci co do twgo jakie to sa oferty. Posredniczyl w podpisywaniu umow a jezeli chcialby zwiac za granice to mial okazje , nie musial isc na policje i udostepnioac dokumentacji ktora posiadal. Zanim kogos oskarzymy warto dowiedziec sie czegos wiecej. Kazda sprawe nalezy traktowac indywidualnie a nie porownywac z innymi. a co do zarzutow prokuratury to jeszcze nikt nie wie jakie sa. Macie racje przestepstwo trzeba zglaszac, ow pan tak zrobil i zapewniam ze zglosi rowniez naruszenia na tej stronie jak i grozby kierowane pod jego adresem. On ze swojej strony robi wszystko zeby ujac winnego a wy tylko miotacie sie na stronie i szykanujecie nie majac dowodow

[ Dodano: Sro Lut 28, 2007 13:24 ]
Piętnuje Pani ludzi, którzy zostali oszukani - przez kogo zostali? czy nie z Panem GW podpisali umowy? Czytała Pani je? Czyż nie było w nich napisane: "... każda ze stron zobowiazuje sie do zachowania lojalności i uczciwości..."? niech mi Pani wskaże tę uczciwość i lojalność? ja jej nie widzę....
Jezeli ktos poczul sie urazony to przepraszam moim zamiarem nie bylo obrazanie tylko uswiadomienie co niektorym ze nie potrafimy przyznac sie do swoich bledow i nie potrafimy zrozumiec ze ktos inny nie ma zamiaru dzialac na czyjas szkode w momencie kiedy czujemy sie oszukani szukamy winnego. a moze trzeba dac komus szanse. Nikt z was nie pomyslal ze ten czlowiek moze podwojnie poszkodowany- oszukany przez "wspolnika" jak go nazywacie i do tego szykanowany przez was. Nikt i nic takiego prawa wam nie daje

[ Dodano: Sro Lut 28, 2007 13:33 ]
Do aniaa Jezeli dobre imie to twoim zdaniem nic do stracenia to gratuluje!!!!!!!!! Nie jestem ciekawa jaka o tobie krazy opinia bo najwyrazniej nie musisz dbac o swoje dobre imie bo nie jest nic warte dla ciebie
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: aniaa »

do babajagi - przepraszam , ale ja mam się przyznawać do swojego błędu ?.... i jeszcze będziesz mi wyjeżdzać coś o moim dobrym imieniu - ludzie .... bo nie wytrzymam - to ja ZAUFAŁAM człowiekowi --- i nawet sobie nie zdajesz sprawy co w moim budżecie znaczy 4 tys. zł - i co teraz ? - kolejny kredyt --- teraz stać mnie na malucha ...zadowolona - tyle mam z zaufania
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: ROPA »

Facet dla mnie jest wyludzaczem i oszustem!!! Wszystkim, ktorym go zal mowie niech wsiadaja na miotly i leca do domku z piernika- i tam opowiadaja swoje zfarmazoniale racje! Nie zal mi go i nigdy nie bedzie, pieniadze zainwestowalem w dobry interes... ktory okazal sie kiszka (kto nie ryzykuje ten nie ma). Nie wierze w ich odzyskanie, ale wiem komu je dalem i gwarantowal wlasnym nazwiskiem wywiazanie sie z umowy lub wzrot zaliczki. Tym, ktorzy zyja sobie teraz za moje zycze zeby sie udlawili!!! I zaznaczam, ze nie ma kary bez winy... ja stracilem gotowke a oni? (oby tez cos stracili)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: technik »

Widzę że Pani babajaga jest adwokatem oszusta. Mnie zapewniał że 16 lat sprzedaje samochody a tego dnia kiedy przesłał mi umowę to zrobił to z opóźnieniem gdyż musiał wydać 2 samochody:) Nie wierzę że fachowiec z takim stażem dał się nabrać jakiemuś pośrednikowi a nawet jeśli to nie ma żadnego znaczenia. Prowadząc działalność gosp. odpowiada całym swoim mieniem i sobą za skutki, jeśli weźmie za duży kredyt i nie spłaci to komornik zabiera dom jego rodziny. Takie jest ryzyko który ponosi każdy właściciel firmy.
Podejrzewam że to babajaga wymyśliła ten przekręt a teraz liczy kasę ale zapewniam, że nie długo.
PS Policjanci nawet nie chcieli słuchać tego wątku z cichym wspólnikiem - takie numery to w przedszkolu.

[ Dodano: Sro Lut 28, 2007 22:56 ]
Dlaczego powyłączał telefony skoro jest w porządku?
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: babajaga166 »

Wiem ze kazdy czuje sie oszukany ale wierzcie mi ze ow pan rowniez. Nie znacie szczegolow to nie oskarzajcie bezpodstawnie[
quote]Podejrzewam że to babajaga wymyśliła ten przekręt a teraz liczy kasę ale zapewniam, że nie długo. [/quote]
mnie tez robisz oszustem? za co niby mam wziac kase jaki przekret ????? jezeli cos masz mi do zarzucenia to mow wprost.
PS Policjanci nawet nie chcieli słuchać tego wątku z cichym wspólnikiem - takie numery to w przedszkolu.
a skad takie informacje?????
a co do wylaczonych tel. to juz chyba nalezy do policji decyzja czy powinno sie je wylaczyc czy nie
wiem ze kieruja wami emocje ale odrobina zdrowego rozsadku nikogo nie zabila.Pomyslmy zanim kogos bezpodstawnie oskarzymy. nie twierdze ze ow pan jest bez winy ale to sad w tej chwili bedzie decydowal o jego winie badz niewinnosci.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Też uważam że to dziwne ze ktoś kto podobno "handluje 16 lat samochodami dał sie tak wystawić". Z tego co pisali w gazecie oszukanych jest ponad 80 osób wiec jak ktoś chciał przywieść na raz 80 aut ??
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: technik »

Jego ewentualna wina nie ma dla nas żadnego znaczenia. Wziął zaliczki i musi je oddać.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: FRANK »

Jeżeli dzwonię do gościa w sobotę wieczorem i mówi mi,żeauta będą wyjeżdżały z Niemiec w niedzielę ok.9 rano,a w poniedziałek będą rozwożone,a póżniej okazuje się,że wspólnik go oszukał to pytam:1.jaki wspólnik?-na umowie jest tylko on. 2.stały tyle tygodni bez zaliczkowania po takich cenach? 3.chciał je kupić wszystkie w jeden wieczór? 4.gdzie umowy z przewoznikami? 5.czym chciał je rozwieżć w Polsce w jeden dzień? 6.jak chciał opłacić akcyzę,zrobić tłumaczenia i przegląd do poniedziałku? 7.dlaczego kilka osób zaliczkowało ten sam samochód? 8.gdzie są zdjęcia tych samochodów? 9.gdzie umowy z poprzednim przewoznikiem? 10.od 17 lat handluje samochodami-gdzie deklaracje,pity, odprawy? 11.dał ogłoszenia w Polsce bez zaliczkowania w Niemczech i pobierał w Polsce zaliczki-potwierdzenia wpłat zaliczek w Niemczech? 12.jeśli w Niemczech zaliczkował a w Polsce znalazł klienta i wziął zaliczkę to żeby przywieżć auto musiał wpłacić resztę-skąd? 13.jeżeli twierdził,że auto jest przez niego kupione na przetargu i czeka na wydanie dokumentów(podobno Niemcy mają na to dwa tygodnie) to jak go mógł wspólnik oszukać skoro było zapłacone miesiąc temu? 14.dlaczego nie zgłosił tego wcześniej? 15.jeżeli jest wspólnik to dlaczego nie ma go w oficjalnych dokumentach firmy? 16.wszystkie pieniądze trzymał wspólnik do ostatniego dnia przywozu samochodów? 17.czy może pokazać jedną osobę w Niemczech,która zaświadczy o transakcjach? 18.w tle aut na zdjęciach widać często salony samochodowe-cz będą to te miejsca? COŚ MI TU NIE GRA.

[ Dodano: Czw Mar 01, 2007 13:19 ]
SPROSTOWANIE.Jeżeli chodzi o to co napisałem o panu W.i szubiennicy to jes to moje prywatne zdanie jaki powinien być wyrok sądu,jeżeli zostanie udowodniona wina.Wiem,że prawo tego nie przewiduje,ale swoje zdanie mogę mieć w kwestii wielokrotnego oszustwa(chociaż w Polsce np.ojciec znanego aktora dostał taki wyrok chyba w latach 60-tych za rzekomą defrałdację mięsa).Byłem ofiarą oszustwa i straciłem cały dorobek życia-ponad 150.000.Zostałem z długami a gość do dzisiaj mi się śmieje w twarz.Dlatego może mam takie radykalne poglądy.Myślę,że dobrą nauczką byłoby też wytłumaczenie przez pana W. wszystkim poszkodowanym co zrobił z kasą.Drugi raz by się pewnie dwa razy zastanowił.Bałem się,że organa ścigania wypuszczą go i zniknie.Wtedy każdy z poszkodowanych miałby wiele pytań do nich dlaczego tak się stało.A numery telefonów podałem w nadzieji,że jak najwięcej poszkodowanych się zgłosi i policja będzie miała większe podstawy do zatrzymania.Jestem uczciwym człowiekiem i nigdy nie byłem za linczami i rozwiązywaniem spraw w sposób niezgodny z prawem.Ale wydaje mi się,że pan W.jeżeli nawet nie odda pieniędzy to zapłaci za to utratą dobrego imienia,w przyszłości brakiem perspektyw na działalność gospodarczą i pozycję w społeczeństwie.

[ Dodano: Czw Mar 01, 2007 13:27 ]
Jeżeli ktoś poczuł się dotknięty moimi wypowiedziami to serdecznie przepraszam.Sczególne przeprosiny kieruję do organów ścigania za to,że zwątpiłem w ich skuteczność oraz do ADMINISTRATORA za wszystkie nieprzyjemności.Jeżeli to możliwe to proszę o skasowanie moich wcześniejszych postów,żeby nie wprowadzały złego smaku na to forum i nie budziły zbędnych kontrowersji.POZDRAWIAM.

[ Dodano: Czw Mar 01, 2007 14:41 ]
Zastanawia mnie BABAJAGA 166 skąd tyle wie o intencjach tego pana,co on zrobi,jak się czuje,mówi że my nic nie wiemy-a ona wie?,może to klucz...,może to współnik...
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: p011 »

Witam,
Co do odzyskania pieniedzy.
Moze z grupy ok 80 znajdzie sie ekipa ktora bedzie w stanie sie zorganizowac , nawiazac kontakt z rozsadna firma odzyskiwania wierzytelnosci i w ten sposob:
-nauczyc czegos oszusta i innych potencjalnych
-odzyskac przynajmniej czesc pieniedzy

Prosze o opinie innych poszkodowanych
ar
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: kamar »

Co do zorganizowania ekipy to pomysł OK. Tylko jak zorganizować ludzi z całej Polski?

[ Dodano: Czw Mar 01, 2007 23:23 ]
APEL do wszystkich poszkodowanych-składajcie doniesienia o popełnieniu przestępstwa przez pana Grzegorza W. na komendach w miejscu swojego zamieszkania. Trzeba tego cwaniaka pozbawić prawa bycia wolnym obywatelem. Mnie osobiście nie interesuje czy pana G.W. oszukał wspólnik ja mam umowę podpisaną przez Grzegorza W i nikogo innego. Na marginesie -czy ktoś wie jak nazywa się wspólnik pana G.W.?
Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Przykro mi ,że daliście się oszukać mieszkańcowi Lubina. Uważam jednak, że Wasze zaślepienie jest totalne. Argumenrty jakie przytoczyliście wcześniej, są jedynie dowodem Waszej pazerności i kompletnym brakem wyczucia sytuacji. Tak jak daliście się nabrać mieszkańcowi naszego miasta, tak samo mogliście się stać ofiarami tego samego przestępstwa w innym mieście.
Obrazek
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Ula11 »

NEVIL pisze:Przykro mi ,że daliście się oszukać mieszkańcowi Lubina. Uważam jednak, że Wasze zaślepienie jest totalne. Argumenrty jakie przytoczyliście wcześniej, są jedynie dowodem Waszej pazerności i kompletnym brakem wyczucia sytuacji. Tak jak daliście się nabrać mieszkańcowi naszego miasta, tak samo mogliście się stać ofiarami tego samego przestępstwa w innym mieście.
Witam
Czy ktos moze wie na jakim etapie jest "nasza"sprawa.Ja nie dostaje zadnych informacji,zadnych pism z poicji.Mam nadzieje,ze na policje zglosilo sie juz wiecej osob.

A co do wyzej napisanego postu...oczywiscie,ze mogl to byc mieszkaniec kazdego innego miasta w Polsce,a nawet poza nia,alby byl to mieszkaniec Lubina i nikT nie oskarza miejscowosci.Moze bylismy troche zaslepieni,ale to mieszkaniec Waszego miasta stworzyl piekne pozory i jest doskonałym oszustem.Jezeli byl juz nprawde karany jak czytalam gdzies wyzej,to daleczego bez najmniejszego porblemu dostal od wladz miasta pozwolenie na dzialalnosc gospodarcza i mogl ja porowadzic bez zadnego nadzoru czy naprwde ma mozliwosci do prowadzenia dzialalnosci tego rodzaju.Moglabym Ci jeszcze duzo rzeczy napisac,krore spowodowaly nasze "zaslepienie",ale chyba nie ma sensu pozniewaz wniosek jest jeden...GW i jego tzw wspolnik sa zwyklymi oszustami i naciagaczami,bo jezeli ide do sklepu zamawiam towar to za kilka dni go dostaje,a czym rozni sie to od dzialalnosci p.W?Wszytskie dokumenty dzialalnosci posiadal,jedyne czego nie mial to uczciwosc,i nik mi nie wmowi pazernosci i calej reszy wymienionej wyzej.Czasami tylko tak sie zastanawiam co p.W myslal siedzac znami,podpisujac kolejna umowe,pytajac czy potrzebna bedzie faktora!Dla mnie p.W to jeden wielki wyrachowany KŁAMCA I OSZUST!

:)
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  3 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM