Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący
KONCERT MDK 24.02.2007r.!!!!!!

Post autor: chuchla »

Obrazek

FIX UP
zespół powstał na początku 2006 roku. Gra w 4-osobowym składzie:
Konrad Zaręba - wokal,
Tomasz Białoń - gitara, wokal,
Damian Lis - bas, wokal,
Andrzej Mikityn - perkusja.
Muzykę jaką grają określają mianem melodic punka. Szybko wpadające w ucho melodie, świetne teksty i energia jaką wręcz tryskają to tylko niektóre atuty tej kapeli. Każdy fan muzyki rodem ze słonecznej Kaliforni, na pewno nie będzie zawiedziony.

OSTATNI KRZYK MODY
Zespół powstał w 2004 r. w czteroosobowym składzie (Zdzichu - gitara, Vania - garki, Kaśka - bas, Banan - vocal. W tym składzie zagraliśmy 2 koncerty; w Lubińskim klubie Cestlavie jako support przed Leniwcem i na W.O.Ś.P. w Chocianowskim ośrodku kultury. Potem była długa przerwa i koncert w Chocianowskim barze Piwna Chata. Po jakimś czasie doszedł do nas Bolec (puzon, Djembe) i wtedy zaczęliśmy się zgłębiać w klimaty SKA. W tym składzie zagraliśmy na przeglądzie "Muzyczna Bania" w Guzicach koło Polkowic przed Farben Lehre, Monastery i Maria Nefeli. Po tym koncercie Vania i Banan wyjechali do Irlandii w pogoni za kasą i wtedy zawiesiliśmy działalność. Po jakimś czasie nastąpiła wielka reaktywacja bo odziedziczyliśmy kanciapę po zespole Friends i z nowym perkusistą zaczęliśmy znowu grać. Teraz na wokalu i zarazem na gitarze ściera się Zdzichu, Koko na perkusji, Kaśka na basie, Bolec na Puzonie i Djembe. W tym składzie zagraliśmy kilka koncertów; w Piwnej Chacie, na Juwenaliach DWSPiT w Polkwickim amfiteatrze. Po tym koncercie nagraliśmy płytę demo...
www.ostatnikrzykmody.yoyo.pl

PRAWY PROSTY
czyli:
Chuchla - bas, voc.
Gładki - perkusja
Pirania - git, voc.
Zespół powstał całkiem niedawno (początek stycznia 2007), jednak pomysł o założeniu kapeli kiełkował w Piranii już dużo wcześniej, ale ze względu na jego patologiczne wręcz lenistwo kończyło się na snuciu planów przy kuflu piwa... Snucie to przerwały ciągłe namowy Gładkiego, który już dużo wcześniej zadeklarował chęć grania, jednak nadal pozostawała kwestia braku basisty, ale jak to najczęściej w takich wypadkach bywa rozwiązanie było na wyciągnięcie ręki, bo Chuchla, który gra na gitarze również w lubińskim, punk-rockowym Punkcie Kontrolnym, radzi sobie też całkiem sprawnie szarpiąc 4 struny.
Muzyka jaką gramy to szeroko rozumiany Oi! Punk, ale nie stronimy też od wycieczek w ostrzejsze gatunki muzyczne jak HardCore itp. Wymienienie naszych ulubionych zespołów mija się z celem, bo...

...nasza muzyka jest odpowiedzią na to pytanie.
Jeszcze będzie o nas głośno. :] Oi!

NO MERCY
Zespół NO MERCY powstał pod koniec 2005 Roku.Początkowo zespół miał problemy ze składem ale mimo tego udało się znaleść parę kompetentnych osób i nagrać 2 krótkie dema, zespół ma na koncie parnaście koncertów na terenie dolnego śląska, w skład zespołu wchodzą:
Pimpas - Gitara Wokal;
Dabrov - Gitara wokal;
Hellmut - bas;
lulas - Bębny.
Muzykę jaką tworzmy można określic mianem szeroko pojętej brutalnej muzyki metalowej.
www.nomercy.metal.pl

DIGITAL SUBSTITUTION
Zespół powstał w listopadzie 2006. Gra muzykę oscylującą wokół ciężkich rockowych brzmień, przeplatanych spokojnymi wyważonymi melodiami. W skład zespołu wchodzą:
Łukasz Semik – perkusja;
Agnieszka Kukier – wokal;
Karol Zieniewicz – gitara basowa;
Michał Koźmiński – gitara elektryczna.

Zagra jeszcze zespół:
C#DD#
To młody zespół składający sie z bystrych muzycznych umysłów, patrzących alternatywnym okiem na muzykę, ktora sie bawią.
W skład zespołu wchodzą:
Łukasz - gitara
Rafał - bas
Jurek - perkusja
To że ja wami gardzę, a Wy się mnie boicie, to nie powód żeby się na siebie obrażać:D
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: djpluki »

Heh... Wydaje mi sie, ze bedzie ciekawie... W koncu prawie bez powtorek (no mercy gralo daaaawno temu... ciekawe jak sie zmienilo u nich, tylko C#DD# ostatnio gralo... ale to niezla kapela- bedzie git!!!)
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Łukasz:De »

hehe...gramy, bo tak jakos wyszlo, za posrednictwem osob trzecich :)...zreszta jest to nasz drugi koncert wiec sie nam nalezy :))), bo kto wie kiedy zagramy znowu :)))
Obrazek
Obrazek
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

Widze co koncert to drozej :P No ale nalezy sie, trzeba za cos kupic struny :D

pozdro i do zoba ziomy xD
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

To byly moje slowa... Ja nie wiedzialem o zadnym zebraniu... Bylo ono chyba w sprawie tych spotkan piano-forte itd... A moj zespol nie mial w nim uczestniczyc... Moze ktos kto byl, sie spytal? W ogole, czy ktokolwiek byl (mowie o samych majacych uczestniczacych w tychze spotkaniach)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Ah... szkoda, ze nei wiedzialem o tym wczesniej:( nie czytalem tego...
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

kogoś na pewno zna:)
Muza ma napewno lepsze warunki na takie koncerty...
Większa sala, lepsza akustyka i wogóle miejsce atrakcyjniejsze.
No i piwo jest :wesoly:
Spróbuje coś w tym temacie zdziałać...
A teraz koniec offtopów bo nas moderatorzy zjedzą :jezyk:
To że ja wami gardzę, a Wy się mnie boicie, to nie powód żeby się na siebie obrażać:D
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Na spotkaniu mnie nie było, ale przedstawiciel naszej kapeli był, więc mniejwięcej wiem jakie kwestie były tam poruszane.
Takie cykliczne koncerty w Muzie były by dobrym pomysłem, co prawda wiąże się to z większą pracą przy organizacji niż w MDKu, ale nie jest to nie wykonalne. Najważniejsza jest jednak zgoda dyrekcji i chęć współpracy... A z tym to juz róznie bywa.
Ale sam będe robił coś w tym kierunku.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

W sumie muza bylaby dobra...o ile nie beda sie takie koncerty odbywac we wtorek, bo wtorek nie kazdym odpowiada :/. A nawet gdyby to muza moglaby raz od czasu udostepnic w ramach takiego koncertu MDK'owskiego sale w łikend..i tak nic sie im ne stanie, a zarobia na piwie i soczkcha :)
Obrazek
Obrazek
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

Coz za straszna cisza, nikt sie nie wypowie na temat koncertu? :P

Moze ja zaczne :D

Jak dla mnie, byl stanowczo za dlugi. Nim doczekalem sie ostatniego zespolu, zdazylem pojsc do McDonalda i wrocic :P

Zespol I - moja ocena: 3 / 6

Californijski melodyjny Punk Rock. Uczciwie zagrane, ale gdzie ta melodia??

Zespol II - nie bylo mnie :P

Zespol III - 3,5 / 6
W sumie nie przepadam za takim nurtem muzycznym, ale dzieki dobrym bitom perkusyjnym fajnie sie tego sluchalo.

Zespol IV - 3 / 6
Kurde, Deftones to kapela ktora sie ciezko coveruje, potrzebne jest doswiadczenie w graniu i dobre brzmienie, szczegolnie gitary, na ktorej opieraja sie ich kawalki, a tu go zabraklo. No i malo wlasnej nuty, bo ten koncert to chyba nie byl zadny tribute...?

Zespol V - 2,5 / 6
Dobry pomysl na intro, ale pozniej straszna monotonia. Jak powiedzialem perkusiscie, duzo stopy nie zawsze wychodzi na plus, szczegolnie w miejscu gdzie tak slaba ja slychac.

Zespol VI - 4,5 / 6
Ostatni zespol. Zostalo chyba 30 osob i moze przez to powstal lepszy klimat odbiorczy. Mimo ze bez vokalu, najlepszy jak dla mnie gig tego wieczoru. Ekspresyjny, ale nie masakrycznie glosny, pare naprawde dobrych motywow w klimacie A Perfect Circle czy Purcupine Tree zrobilo swoje. Bylo pare wpadek, ale nie one sie licza. Liczy sie muzyka jako calosc.

pozdro dla wszystkich i zycze jeszcze bardziej udanych koncertow.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

tylko 4,5/6??? :P
Obrazek
Obrazek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: Pimpecki666 »

Moim zdaniem najlepszym bandem tego wieczoru byl DIgital Substitution , zwaząjacn a to jakie postępy zrobili w przeciagu 3 miesiecy
SÜr Beer Piwo Cerveza Biere Pivo Birra Bier Bier Bronz SÜrgyĺr Brewery Browar Cervecería Brasserie Pivovar Birreria Brauerei Brouwerij
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Sakis »

A moim zdaniem najlepsi okazali sie C#, mimo iż w plakacie ich nie bylo.
Zespol Pimpka tez wesoly, klimatem zapodalo ; ).
Prawy Prosty bardzo w porządku, tyle ze malo zrozumialem.
Awatar użytkownika
atn
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: atn »

Zdecydowanie C#DD#. ;)
roots.bloody.roots :kosa: roots.linux.roots
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Koncert naprawdę wporządku.
Kapele pokazały się z bardzo dobrej strony.
No i jest dowód na to że warto robić takie imprezy, ok 300 osób (plus zespoły) na koncercie napawawa optymizmem ;-)
Co do ilości kapel to faktycznie za duzo, ale to jest lekcja na przyszłość.

I jeszcze mały apel:
Wszystkie chętne zespoły, które chcą zagrać na następnym koncercie w MDKu (prawdopodobnie kwiecień) proszę się zgłaszać!
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM