Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Łukasz:De »

Lubin festiwal??? to glupio brzmi :/. Jak nazwa jakiegos wielkiego muzycznego show.A wszyscy wiemy jak jest :)...dni lubina ladniejszy wydzwiek maja i zreszta brzmia jak impreza lokalna dla ludzi, ktorzy na nia przybywaja z okolic i lubina...:))
Obrazek
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: Jogi »

JA czekam na RIVERSIDE.
Dawno nie byłem na koncercie w muzie. Ale gdyby zagrałą tam Coma albo Riverside nie wybaczyłbym sobie, że mnie tam nie było.
Ale Riverside chyba trudno zaprosic na koncert.
Z checia wybiore sie na Akurat.

[ Dodano: Wto Lut 20, 2007 14:15 ]
I z checia bym usłyszał w lubienie Bramafan
http://www.bramafan.art.pl
"Wiem, że czesto mi odbija. Ale co z tego skoro mnie się to podoba."
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

heh co to lista zyczeni kapel, ktore chcemy zobaczyc??Nie ma co pisac, ze chcialo by sie zobaczyc takich czy owakich :p...trzeba miec nadzieje, ze MUZA wyjdzie na przeciw oczekiwaniom mlodych sluchaczy muzyki rockowej i nie tylko w lubinie i zaprosi kapele, na ktore warto bedzie pojsc i zostawic te 20 pln badz tez wiecej, albo i mniej :usmiech:
Obrazek
Obrazek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: Marek Zawadka »

Jogi pisze:JA czekam na RIVERSIDE.
Dawno nie byłem na koncercie w muzie. Ale gdyby zagrałą tam Coma albo Riverside nie wybaczyłbym sobie, że mnie tam nie było.
Ale Riverside chyba trudno zaprosic na koncert.
Z checia wybiore sie na Akurat.
To jest tak Riverside w tych terminach ma studio. Bedziemy planowali cos na jesien
Coma bedzie w sobote 23 czerwca na Dni Lubina

Gwiazdą będą Gwarkowie
Po nich Coma i Masala Sound System

1 maja Rivendell, Polkaholix, Haydamaky, Psio Crew, Akurat i może coś jeszcze

1 czerwca (płatne) Overcast, Muzyka Konca Lata, Naiv, Indios Bravos, Happysad

[ Dodano: Wto Lut 20, 2007 14:15 ]
I z checia bym usłyszał w lubienie Bramafan
http://www.bramafan.art.pl[/quote]

W pozniejszym terminie
The Ukrainians
The Plastic People of Uniwers

Pozdrawiam

Nie rozumiem argumentacji dlaczego nie Lubin Festiwal zamiast Dni Lubina (wlasciwie poza tym ze nie to nie za bardzo ja jestem w stanie odczytac) a juz zupelnie nie rozumiem pojecia "a wyjdzie jak zawsze" To znaczy jak
Ja uwazam, ze koncertowo w Lubinie jest.... jest za dobrze a bedzie jeszcze lepiej gdy dojda koncerty jazzowe, bluesowe, soundsytemowe...

[ Dodano: Wto Lut 20, 2007 15:53 ]
Łukasz:De pisze:heh co to lista zyczeni kapel, ktore chcemy zobaczyc??Nie ma co pisac, ze chcialo by sie zobaczyc takich czy owakich :p...trzeba miec nadzieje, ze MUZA wyjdzie na przeciw oczekiwaniom mlodych sluchaczy muzyki rockowej i nie tylko w lubinie i zaprosi kapele, na ktore warto bedzie pojsc i zostawic te 20 pln badz tez wiecej, albo i mniej :usmiech:
Prosze wejsc na strone www.ckmuza.pl tam w ktorejs zakladce jest zestaw zespolow ktore byly w ciagu ostatnich czterech w Lubinie

Dlaczego nie ma co pisac ze chcialoby sie zobaczyc.... Argumenty prosze

Jak Muza wyjdzie? Szanowny Pan byl moze na serii koncertow Fisza, Emade czy tez innych ich skladow?
A moze Szanowny Pan byl na vavamuffin, jamalu, i etc na Wzgorzu
A moze Szanowny Pan byl na art rocku?
A moze Szanowny Pan byl na Ostrym Koncu Lata
A moze Szanowny Pan byl na Happysadzie i Strachach (dla mlodych:P
A moze Szanowny Pan byl na Kroke czy preszburgerze?
A moze Szanowny Pan
A moze ... etc

Oczywiscie mozna w wyszukiwarce znaleźć zespoly ktore nie byly w Lubinie
Mozna tez na naszej stronie sprawdzic czy były

Ma Pan racje
Nuda w tym miescie

Podkresle - Na Kapeli ze Wsi Warszawa bylo 80 osob za free
N
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Argumenty..prosze bardzo:
1.Nic nie jest za darmo.
2.Nikt nie gra za dziekuje.
3.Nie wszyscy wszedzie chca grac.
4.Nawet Muza nie jest w stanie spelnic kazdego zyczenia.
idt;itp...

Zreszta taka lista zyczen to ryzykowna sparwa, bo jak kazdy napisze kogo chce zobaczyc w Muzie to wyjdzie heca :P (choc moze to byc ankieta, co by bylo mile slyszane w naszym miescie)
I wydaje mi sie, ze jednak Muza ma od tego ludzi i to kto zagra w Lubinie jest w duzym stopniu uzaleznione od tych osob, badz osoby i od tego, czy oferta wysunieta przez Muze zostanie zakceptowana. Tak??
Jak Muza wyjdzie? Szanowny Pan byl moze na serii koncertow Fisza, Emade czy tez innych ich skladow?
A moze Szanowny Pan
A moze ... etc
Szanowny pan byl...i nie oznacze, ze musi rozplywac sie w ekstazie..tak??

Z takim wymienianiem prosze byc ostroznym...nie kazdy lubi to co mu sie daje, a to co sie daje nie zawsze musi byc dobre i lubiane. Kazda z tych imprez znalazla zwolennikow w konkretnej grupie ludzi w okreslonym wieku, lubiacych okreslony styl muzyki...czyz nie mam racji??
I nie twierdze, ze poziom tych imprez byl beznadziejny..nie nie tego nie mowie i nie powiem.Ale tez kazdy ocenia wg wlasnych gustow, a o gustach podobno sie nie dyskutuje.A wiadmo, ze tu sie moze podabac, a tam nie.
Ma Pan racje
Nuda w tym miescie
Nuda...hmmm przeczytalem dla pewnosci, czy gdzies pada z moich ust to slowo.
Nie pisalem, ze nuda....choc zalezy kto co rozumie pod tym pojeciem.

A jesli chcodzi o sprowadzanie kapel z wiekszych miast, to juz wczesniej napisalem. Muza ma od tego ludzi i to oni sie tym zajmuja...wiec zalenie sie, ze
to nie widzowie zawiedli, czy tez kapela...tylko organizator, bo on zapewnia koncert i gwiazde.

:kosa:
Obrazek
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: Jogi »

Wiec jestem szczeslwiwy. RIVERSIDE i COMA. Dla mnie to to juz klasa gościc takie kapele.
"Wiem, że czesto mi odbija. Ale co z tego skoro mnie się to podoba."
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Authilt »

Zreszta taka lista zyczen to ryzykowna sparwa, bo jak kazdy napisze kogo chce zobaczyc w Muzie to wyjdzie heca
Chciałam zauważyć, że jak do tej pory to imprezy organizowane przez CK MUZA nie gromadziły się wokół jednego gatunku. Były przecież zarówno imprezy folkowe, rockowe, reggae czy metalowe. Posłuchać można było nie tylko zespołów lokalnych, ale też i z dalszej części kraju, a nawet z zagranicy.
I wydaje mi się, ze jednak Muza ma od tego ludzi i to kto zagra w Lubinie jest w dużym stopniu uzależnione od tych osób, bądź osoby i od tego, czy oferta wysunieta przez Muzę zostanie zakceptowana. Tak??
A mi się wydaje, że o tym kto gra i jak często odbywają się dane koncerty w dużej mierze zależy od publiczność, która na nie chodzi. Jeśli zainteresowaniem cieszą się koncerty reggae, to czemu nie robić ich więcej. A poza tym dla fanów tego gatunku Muza nie tylko sprowadza najpopularniejsze polskie zespoły, ale stara się także poszerzać Nasze horyzonty proponując mniej znane (dla Nas) kapele z zagranicy. Co więcej, często po niewielkiej, na prawdę przyzwoitej cenie, ( o ile nie za darmo). I myślę, ze Ci co chcą, korzystają.
Oczywiście nie da się zaspokoić wszystkich pojedynczych zachcianek, ale czasem można się też dostosować do proponowanych ofert. A nóż odkryjemy coś, co być może Nas bardziej zaciekawi. Niestety większość lubinian jest bardziej zamknięta niż otwarta na takie propozycje. Niech potem się Nikt nie dziwi, że imprezy są organizowane głównie pod tą "czynną" część mieszkańców.
Dla tych jednak, co nie znaleźli satysfakcji w dotychczasowej działalności Naszego centrum kultury, proponuję zaangażować się trochę w to, co się dzieje w mieście. Z pewnością jest wiele sposobów, aby zaznaczyć swoją obecność i "muzyczną potrzebę".
to nie widzowie zawiedli, czy tez kapela...tylko organizator, bo on zapewnia koncert i gwiazde.
Na ten temat myślę, że wyraziłam się już wcześniej.
"Moment of inner freedom when the mind is opened..."
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: Marek Zawadka »

Łukasz:De pisze:
Łukasz:De pisze: Argumenty..prosze bardzo:
1.Nic nie jest za darmo.
2.Nikt nie gra za dziekuje.
3.Nie wszyscy wszedzie chca grac.
4.Nawet Muza nie jest w stanie spelnic kazdego zyczenia.
idt;itp...
1 i 2 bo to to samo. Mysle ze nie ma kwestii finansowych jezeli chodzi o polskie zespoly. Nie ma
3 - to dotyczy bardziej skladow okazjonalnych, imprez okazjonalnych. Nie wiem, nie znam zespolu, wykonawcy ktory odzrucilby Lubin bie nie chce grac w Lubinie. Nie spotkalem sie przez 4 lata. Kwestie moga byc innego kalibru - Vader - juz bylismy po slowie - tyle ze czy zagwarantujemy w Lubinie publicznosc ktora zaplaci 40 zl w ilosci nie mniejszej niz 400 osob? Vader jest tu kompletnym wyjatkiem gdy chodzi o polska scene, zreszta, zazwyczaj sprzedawanym w pakiecie. I nie finanse tu graja role, bo bilety sa Vadera - tu wkraczamy w punkt 4. Wystroj Muzy jaki jest - wiadomo, ale gral tu i Hunter i Pneuma - czyli ostro tez mozna. 22 wrzesnia bedzie kolejna edycja Ostrego konca lata - metalowa

Ale zeby bylo na temat - prosze pokazac kogo wymagan w punkcie 1 nie ejstesmy w stanie sprostac (mowimy o polskich wykonawcach), kto nie chce w Lubinie grac i kogo wymagan technicznych i organizacyjnych nie jestesmy w stanie spelnic
Łukasz:De pisze: Zreszta taka lista zyczen to ryzykowna sparwa, bo jak kazdy napisze kogo chce zobaczyc w Muzie to wyjdzie heca :P (choc moze to byc ankieta, co by bylo mile slyszane w naszym miescie)
Dlaczego ryzykowna? Natomiast co do miłych ankiet. Otóż Szanowny Panie w ciągu 4 lat jak tu pracuje robiliśmy 4 ankiety - 3 dotyczyly Muzy jedna akcji Teatralnej. Moze na takich nie wygladamy ale wyciagamy wnioski z tych ankiet. Zeby bylo ciekawie ankiety byly dostepne na www.ckmuza.pl
Łukasz:De pisze: I wydaje mi sie, ze jednak Muza ma od tego ludzi i to kto zagra w Lubinie jest w duzym stopniu uzaleznione od tych osob, badz osoby i od tego, czy oferta wysunieta przez Muze zostanie zakceptowana. Tak??
Tak. Ma Pan racje. ale nie wiem co to ma do powyzszych rozwazan. Przeciez w Muzie byly wszystkie nurty muzyczne. Imprez nie robi sie dla siebie. Bo kazdy pracownik Muzy powie Panu ze woli ogladac koncert gdzies poza Muza, poniewaz nie jest w pracy. Tez watpie by byl ktos o tak rozleglych upodobaniach. Podkresle. ma Pan racje natomiast nie wiem dlaczego ma to przekreslac to iz nie spelniamy zyczen*marzen* zachcianek?* mieszkancow miasta

A moze Szanowny Pan
A moze ... etc
Szanowny pan byl...i nie oznacze, ze musi rozplywac sie w ekstazie..tak??

Z takim wymienianiem prosze byc ostroznym...nie kazdy lubi to co mu sie daje, a to co sie daje nie zawsze musi byc dobre i lubiane. Kazda z tych imprez znalazla zwolennikow w konkretnej grupie ludzi w okreslonym wieku, lubiacych okreslony styl muzyki...czyz nie mam racji??
I nie twierdze, ze poziom tych imprez byl beznadziejny..nie nie tego nie mowie i nie powiem.Ale tez kazdy ocenia wg wlasnych gustow, a o gustach podobno sie nie dyskutuje.A wiadmo, ze tu sie moze podabac, a tam nie.
Kompletnie nie rozumiem. Unika Pan odpowiedzi. Napisal Pan wyzej - wczesniej - ze bedzie jak zwykle - pozniej Pan napisal - sugerujac ze nie slucha sie glosu ludzi mlodych - teraz Pan pisze ze niby cos jest, niby dobrze, ale jednak wlasciwe, aczkolwiek mozna by bylo powiedziec, ze wlasciwie to nie wiadomo jak ma byc. :D
Ma Pan racje
Nuda w tym miescie
Nuda...hmmm przeczytalem dla pewnosci, czy gdzies pada z moich ust to slowo.
Nie pisalem, ze nuda....choc zalezy kto co rozumie pod tym pojeciem.
Skoro wyraza Pan dezaprobate. Skoro wg Pana nie warto tego nie warto tamtego, czy tez nikt nikogo tu nie slucha...
To jest oczywiste. Natomiast ja jestem sklonny przyjac kazda krytyke, lecz ze tak wroce do czasow komuny - knstruktywna krytyke a nie krytyke nie bo nie, badz nie bo mi sie wydaje. Niestety Pana do tej pory wypowiedzi naleza do tych kategorii.
A jesli chcodzi o sprowadzanie kapel z wiekszych miast, to juz wczesniej napisalem. Muza ma od tego ludzi i to oni sie tym zajmuja...wiec zalenie sie, ze
Pozwoli Pan ze przyznam sie iż nie jestem w stanie zrozumieć powyższej wypowiedzi.

Kapela ze Wsi Warszawa była za darmo. Reklama była więcej niż przywoita. Po prostu taki jes krąg odbiorców takiej muzyki w Lubinie. Nikt się nie zali, bo w naszej pracy są wzloty i upadki. Jednakże naszym zadaniem jest prezentowanie zespołów tych które są na topie ale i też tych nie znanych, co nie znaczy ze pozniej nie znanych ( 2004 r. Happysad, 2005 Vavamuffin)

Ze tak jeszcze wspomne dlaczego nie nazwać duzego koncertu Lubin Festiwal i nie biletowac go (np. w tym roku bylo do wziecia Placebo) i a pomysly i tworczosc lokalna pozostawic swojemu nurtowi - co nie znaczy ze jej nie wspierac i nie promowac. Ba akurat nie bedzie ginela w tlumie komercji.

Pozdrawiam
liczac na rzeczowa i konkretna odpowiedz
Marek Zawadka
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: MooN »

Szczerze? Troche przesady jest we wszystkich narzekaniach tutaj. W Lubinie dzieje sie megaduzo. Organizujac jeszcze imprezy i koncerty w C'est la vie zastanawialem sie czy nie zrobi sie lekki przesyt.

C'est, Ave, Muza - i choc bylo jak bylo w jakis sposob udawalo sie to wszystko poukladac. Muza niejednokrotnie moze pozwolic sobie na jakakolwiek "wtope". W knajpach niestety to juz nie przeszlo, a i inna sprawa ze w C'est patrzy sie na kazdy grosz z kazdej strony. Sprobujcie powiedziec kapeli pokroju Comy etc, ze wlasciciel gwarantuje 500-700 zl z bramki. Zabija was pustym smiechem. Majac zagwarantowane na koncercie 350-400 osob. Przy kwocie z gornej polowy cyfr z trzema zerami to smiesznosc. Niestety tak to wyglada. To co sie dzieje tam teraz to poklosie tego, ze ktos nie pozwolil pchnac tego dalej. Moze wylewam swoje zale - nie wiem, ale kijowo patrzec co dzieje sie z miejscem w ktore wlozylo sie sporo serca. Ale wracajac do tematu...

Zerknijcie na Wroclaw - z mojej perspektywy, widzac, wiedzac i bedac niejakby w dwoch miejscach powiem tyle ze naprawde nie odstajemy od centralnokulturowego i mocarstwowego "wrocka". Graja u nas przeciez te same kapele. Ale zawsze musi byc narzekanie - chociazby "wroclawskie ceny".

Jednolitosc czy brak roznorodnosci to bzdura. I w tej kwestii sie nawet nie bede wypowiadal.

Kapela ze wsi - bylo super.

Panie Marku - pamieta Pan o mojej propozycji festiwalu/przegladu dla zespolow? Co Pan o nim sadzi?

Pozdrawiam.
Obrazek
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Frog »

W takim wypadku jak w CK tak ostro biorą pod uwagę propozycję, będę do znudzenia powtarzał to co juz pisałem i z tego co widzę kilka innych osób pisało:
Chce (myślę że nie tylko w swoim imieniu to piszę) zobaczyć w Lubinie DESDEMONE ewentualnie Hedone ale przede wszystkim Desdemone.
Z tego co widzę na ich myspace www.myspace.com/desdemonapl od maja rozpoczynają sporo grac. Castle Party, Kunigunda Lunaria Festival na Litwie, Blue Moon Festival i tak można by wymieniać.

Niech mi Pan z muzy napisze jak wygląda sprawa koncert takich kapel? bo nic takiego od dawna w Muzie się nie dzieje.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Marian »

moze sobie grac wszystko, .... blagam tylko o nie branie pod uwage opinii publicznej :D:D:D bo dody nie zniose !!!!!!!!! ;]

[ Dodano: Sro Lut 21, 2007 18:40 ]
jak bedzie doda to przyjde w moherze i wszystkich z rospudy zaciagne do muzy zeby protestowali w obronie mojego prawa do zycia !;]
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

Kutwa jak czytam takie posty to mnie az uszy swedza.

CHCE ZOBACZYC DESDEMONE
CHCE ZOBACZYC VADERA
itede

A moze sam bys sprobowal zorganizowac koncert jakiegos zespolu? Nie tylko ja chce i ja chce. W koncu ile to wyslac maila z pytaniem czy zagraja, dowiedziec sie ktory klub bylby zainteresowany, ustalic date, koszta. Napewno przydalaby sie taka inicjatywa.

Co do koncertow organizowanych przez CK Muza, mysle ze wszystko jest ok, cos mnie interesuje ide, jak nie to nie ide i kropka. Nie ma co narzekac.

ps
szkoda ze nie bedzie Placebo :]
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Sakis »

Dale Cooper pisze:szkoda ze nie bedzie Placebo :]
Po cichu liczyłem że Rotting Christ odwiedzi Muze w związku z tourem promujacym nowa plyte, ale jednak chlopaki wogole omineli Polske. ; )
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Frog »

Kutwa jak czytam takie posty to mnie az uszy swedza... A moze sam bys sprobowal zorganizowac koncert jakiegos zespolu? Nie tylko ja chce i ja chce Stary to się podrap jak Cię swędzą! i się tak nie unoś bo to nie zdrowe. Mam prawo składać propozycje i moje oczekiwania względem CK MUZA bo to do choler dom kultury!!!! finansowany z moich podatków między innymi !!!! oczekuje od tego miejsca tego co zakłada ustawa że będą animować czas wolny mieszkaąców miasta. I każdy ma prawo mówić czego chce bo za to płaci, ty natomiast nie masz prawa do wypowiedzi takich jak tu zaprezentowałeś. Co innego gdybyśmy pisali to na stronie prywatnego klubu, wtedy to ja sobie mogę chcieć. Ja nie krytykuje CK MUZY bo to świetna instytucja, a jeśli ją porównać do domów kultury w innych miastach to funkcjonuje ona bardzo dobrze. I zgadzam się w 100% z Moonem. Jako podatnik opłacający funkcjonowanie tego miejsca piszę chce i po cichu liczę że ktoś tam weźmie pod uwagę moje oczekiwania, co nie znaczy że zjadę CK jeśli zrobią coś innego! I powtu

rze [ort!]

raz jeszcze DESDEMONA, HEdone itp. to kapele które chciał bym zobaczyć w Lubinie i mam nadzieje że może kiedyś ktoś tam w CK pomyśli że może warto było by je zaprosić. A jeśli chodzi o organizowani koncertów prze ze mnie, to stary po to mamy właśnie CK oczywiście kultura to nie tylko koncerty.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Sakis »

Frog, z tego co mi wiadomo to Centrum Kultury Muza, nie Dom Kultury i w związku z tym z Frodżimi podatkiami nie ma nic wspólnego·
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, Muza, ModTEAM