Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Nowy(a) na forum

Czy ktos wie co bedzie z wielkich zapowiedzi o rozbudowie lotniska??
WZL
Weteran

Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Ajti zgadzam sie z Tobą. A do Ciebie Realisto mam kilka słów. Nie myśl, że mam zamiar Cie obrażać itp. Z całym szacunkiem dla Ciebie, ale poczytałem dzisiaj troche Twoich postów i muszę stwierdzić, że jesteś strasznym malkontentem, pesymista i narzekaczem. Usmiechnij sie, bo zycie jest piekne. Pozdrawiam:)
==>ZL<==
Weteran

Ależ szanowny kolego nie obrażasz mnie zupełnie, co więcej masz sporo racji.
Udzielam się tu w 99% na dziale politycznym, a mój pesymizm na forum bierze się po prostu z tego, że od dłuższego czasu uważnie śledzę nie tylko "lokalne sprawy", ale i odrobinę politykę - i niestety wnioski są takie a nie inne. Jest na co narzekać.
Przykładów przytaczać nie będę - archiwum jest do wglądu.
[ Dodano: Pon Sty 29, 2007 12:20 ]
Do Ajti:
Właśnie, jest lotnisko z odprawą graniczną - i co z tego?
Dlaczego nie mogę sobie z niego polecieć dajmy na to do Londynu?
(a no jasne, mogę wyczarterować sobie odrzutowiec i tam polecieć, ale póki co nie stać mnie na to, może za parę latek)
To nie jest lotnisko międzynarodowe dla mieszkańców, i tyle, a jeśli takie deklaracje czy nadinterpretacje faktów w mediach padały - to była to jedynie kiełbasa wyborcza.
Udzielam się tu w 99% na dziale politycznym, a mój pesymizm na forum bierze się po prostu z tego, że od dłuższego czasu uważnie śledzę nie tylko "lokalne sprawy", ale i odrobinę politykę - i niestety wnioski są takie a nie inne. Jest na co narzekać.
Przykładów przytaczać nie będę - archiwum jest do wglądu.
[ Dodano: Pon Sty 29, 2007 12:20 ]
Do Ajti:
Właśnie, jest lotnisko z odprawą graniczną - i co z tego?
Dlaczego nie mogę sobie z niego polecieć dajmy na to do Londynu?
(a no jasne, mogę wyczarterować sobie odrzutowiec i tam polecieć, ale póki co nie stać mnie na to, może za parę latek)
To nie jest lotnisko międzynarodowe dla mieszkańców, i tyle, a jeśli takie deklaracje czy nadinterpretacje faktów w mediach padały - to była to jedynie kiełbasa wyborcza.
Nowy(a) na forum

A co, myslales ze zbuduja nam drugie Okecie? Czlowieku opanuj sie... to juz nie jest socjalizm, ze beda na sile wszystko robic bo TAK PARTIA POWIEDZIALA I TAK MA BYC.
Zajrzyj do wikipedi i poczytaj sobie na czym polega kapitalizm...
Lotnisko miedzynarodowe nie oznacza ze nagle zaczna nam ladowac wielkie Airbusy i zabierac nas gdzie tylko chcemy.
Po pierwsze- za male miasto (czytaj -> nieoplacalne dla przewoznikow)
Po drugie- za krotki pas
Po trzecie- nic takiego nie bylo obiecane kolego...
Nikt nie bedzie przedluzal pasa o kolejne 2000m (za kilkanascie milionow $$$) po to, zeby raz na miesiac wyladowal duzy samolot i zabral 10 osob do Londynu... a juz tym bardziej dla takich maruderow jak... zgaduj 3 razy
I juz tak calkiem na marginesie- tacy jak Ty sa zmora naszego spoleczenstwa- potrafia tylko marudzic, wyrywac slowa z kontekstu i krzyczec w nieboglosy ze jest zle... ze oszukali i tak dalej... Na zasadzie 'Balcerowicz musi odejsc... bo tak'
Oczywiscie, szanujemy Was...
Zajrzyj do wikipedi i poczytaj sobie na czym polega kapitalizm...
Lotnisko miedzynarodowe nie oznacza ze nagle zaczna nam ladowac wielkie Airbusy i zabierac nas gdzie tylko chcemy.
Po pierwsze- za male miasto (czytaj -> nieoplacalne dla przewoznikow)
Po drugie- za krotki pas
Po trzecie- nic takiego nie bylo obiecane kolego...
Nikt nie bedzie przedluzal pasa o kolejne 2000m (za kilkanascie milionow $$$) po to, zeby raz na miesiac wyladowal duzy samolot i zabral 10 osob do Londynu... a juz tym bardziej dla takich maruderow jak... zgaduj 3 razy
I juz tak calkiem na marginesie- tacy jak Ty sa zmora naszego spoleczenstwa- potrafia tylko marudzic, wyrywac slowa z kontekstu i krzyczec w nieboglosy ze jest zle... ze oszukali i tak dalej... Na zasadzie 'Balcerowicz musi odejsc... bo tak'
Oczywiscie, szanujemy Was...
Weteran

Po pierwsze to co kto i kiedy obiecywał (przecież od początku było jasne że te roztaczane wizje i gadanie o lotnisku międzynarodowym to gruba przesada) to pozwólmy że "skomentuję" milczeniem, kończę temat bo szkoda czasu.
Po drugie mówisz, że tacy jak ja są zmorą społeczeństwa - a owszem, owszem. ale chyba społęczeństwa "urzędasów" i "politykierów" wszelkiej maści.
Niestety mamić i wciskać kit to WY (działacze, politycy, urzędasy, i cała warstwa pasożytnicza) sobie możecie, ale i tak znajdą się całe rzesze takich "zmor" które wam nie popuszczą i wyciągną wasze brudy na wierzch - dla zasady.
Wam się marzą potulne owce strzygące grzecznie trawkę, ale MY (zmory, zakały społeczne i narzekacze, heheh) dopilnujemy żeby zamiast tego was rozochocone baranki rogami w d**ę nieźle ubodły.

Po drugie mówisz, że tacy jak ja są zmorą społeczeństwa - a owszem, owszem. ale chyba społęczeństwa "urzędasów" i "politykierów" wszelkiej maści.
Niestety mamić i wciskać kit to WY (działacze, politycy, urzędasy, i cała warstwa pasożytnicza) sobie możecie, ale i tak znajdą się całe rzesze takich "zmor" które wam nie popuszczą i wyciągną wasze brudy na wierzch - dla zasady.
Wam się marzą potulne owce strzygące grzecznie trawkę, ale MY (zmory, zakały społeczne i narzekacze, heheh) dopilnujemy żeby zamiast tego was rozochocone baranki rogami w d**ę nieźle ubodły.
Maniak

no cóz, tak wracając do tematu to w Lubinie jeśli powstanie lotnisko przystosowane do lotów osobowych to tylko lokalne i obsługujące kilka tras (to miałoby sens), i tak to byłby sukces. chciałbym żeby powstał taki projekt ale znając troszkę realia naszej lokalnej polityki to jestem jeszcze większym pesymistą niż realista.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
to jest totalnie chybiony temat - roztaczanie wizji lotniska w 80-tysiecznym miescie.
jakie trasy? do Wrocławia?Krakowa? Warszawy? Włoszczowej?
komercyjne lotnisko w ogóle nie ma racji bytu w taki małym mieście
niby jaki sens?tomi pisze:w Lubinie jeśli powstanie lotnisko przystosowane do lotów osobowych to tylko lokalne i obsługujące kilka tras (to miałoby sens)
jakie trasy? do Wrocławia?Krakowa? Warszawy? Włoszczowej?
komercyjne lotnisko w ogóle nie ma racji bytu w taki małym mieście
Nowy(a) na forum

Coz... to jest logiczne co pisze POLAR21... prawa rynku... ale oczywiscie znajda sie tacy ktorzy beda sie powolywac na 'obietnice' i marudzic ze wszystko jest do d*py...
Takie rzeczy to tylko za komuny... albo w erze.
Moze moze kiedys jakies sporadyczne czartery... ale naprawde nie ma co sie podniecac.
Takie rzeczy to tylko za komuny... albo w erze.
Moze moze kiedys jakies sporadyczne czartery... ale naprawde nie ma co sie podniecac.
Weteran

Ajti, mam wrażenie że dalej pijesz między innymi do mnie
może, zamiast się nakręcać - przeczytaj dokłądnie co pisałem i tyle,
ja od początku 'zagadnienia' na tym forum i poza nim mówiłem, że nie ma się czym podniecać bo lotnisko międzynarodowe w takim mieście jak Lubin to fikcja, a roztaczane obietnice to zwykły kit - kiełbasa wyborcza, zatem śmiesznie teraz wypadają ci co głosili teorię "Wielkiego Portu Lotniczego Lubin" i taki jest fakt,
wielki port lotniczy w Lubinie się opłącać nie będzie, tym bardziej że są wielkie trudności z odzyskaniem zwykłego połączenia kolejowego!!!
skończmy temat lotniska bo sprawa jest jasna,
ciekawsze jest to jak skończy się kwestia połączenia kolejowego
może, zamiast się nakręcać - przeczytaj dokłądnie co pisałem i tyle,
ja od początku 'zagadnienia' na tym forum i poza nim mówiłem, że nie ma się czym podniecać bo lotnisko międzynarodowe w takim mieście jak Lubin to fikcja, a roztaczane obietnice to zwykły kit - kiełbasa wyborcza, zatem śmiesznie teraz wypadają ci co głosili teorię "Wielkiego Portu Lotniczego Lubin" i taki jest fakt,
wielki port lotniczy w Lubinie się opłącać nie będzie, tym bardziej że są wielkie trudności z odzyskaniem zwykłego połączenia kolejowego!!!
skończmy temat lotniska bo sprawa jest jasna,
ciekawsze jest to jak skończy się kwestia połączenia kolejowego
Maniak

polar21,
mniałem tu na myśli raczej lotnisko regionalne a nie miejskie, Lubin Legnica Głogów itd. i połączenia z miejscami gdzie wyjechało wielu naszych znajomych do pracy, oczywiscie można powiedzieć od razu nie da sie i po sprawie, ale można się tym zainteresować i chociaż sprawdzic może zainteresować tanie linie lotnicze i niech oni to zbadają. tak jak już wcześniej mówiłem widząć realia naszej lokalnej polityki to jestem jeszcze większym pesymistą niż realista.
PS: Włoszczowa to też atrakcyjny przystanek
realista, co do połączeń kolejowych to sprawa też jest bardzo trudna, to jest temat dotyczący właśnie lotniska i jak ktoś chce to właśnie o tym powinien tu klikać ...
pozdrowionka 
Kod: Zaznacz cały
to jest totalnie chybiony temat - roztaczanie wizji lotniska w 80-tysiecznym miescie.PS: Włoszczowa to też atrakcyjny przystanek
realista, co do połączeń kolejowych to sprawa też jest bardzo trudna, to jest temat dotyczący właśnie lotniska i jak ktoś chce to właśnie o tym powinien tu klikać ...
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Weteran

Informacje
Bing [Bot] » 1 gość