Regulamin forum
Tworzysz? Projektujesz? Tutaj możesz pokazać co stworzyłeś i poczekać na ocene forumowiczów.
Nowy(a) na forum

jestem jak trawy źdźbło
targany wiatrem i nie wiem
czy dam radę dojść
do gwiazd...
o mnie pamiętaj
gdy chwilą słabości uderzony
upadnę...
anioły przyślij
aby mnie uniosły
z otchłani...
bym nie zaginął
w drodze
Panie...
targany wiatrem i nie wiem
czy dam radę dojść
do gwiazd...
o mnie pamiętaj
gdy chwilą słabości uderzony
upadnę...
anioły przyślij
aby mnie uniosły
z otchłani...
bym nie zaginął
w drodze
Panie...
Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

I ja przyłączę się do prośby PL-go. Ładną modlitwę namalowałaś Iwono. Przekonujący, poruszający wiersz. Pozdr. Kruku, to mnie cieszy, że są jeszcze ludzie , których takie wiersze poruszyć mogą.
[ Dodano
: Pon Sty 01, 2007 17:00 ] Rozumiem, że zawiązało się Towarzystwo Wzajemnej Adoracji...
Wszelkiej pomyślności w Nowym Roku !
Nevil ....również wszelkiej pomyśloności w Nowym Roku. [ Dodano
: Pon Sty 01, 2007 17:04 ] Wszak nic dobrego o wierszu, co się podoba nie można powiedzieć, by nie uniknąć insynuacji, jak wyżej
Najlepszego w Nowym Roku Na to wyglada. Lepiej chyba mówić co się myśli na temat wiersza
i nie sugerować się tym, co o nas
mówią inni. Pozdrawiam Kruku.
Najlepszego w Nowym Roku!
: Pon Sty 01, 2007 17:00 ] Rozumiem, że zawiązało się Towarzystwo Wzajemnej Adoracji...
: Pon Sty 01, 2007 17:04 ] Wszak nic dobrego o wierszu, co się podoba nie można powiedzieć, by nie uniknąć insynuacji, jak wyżej
i nie sugerować się tym, co o nas
mówią inni. Pozdrawiam Kruku.
Ostatnio zmieniony 02 sty 2007, 00:35 przez Iwona, łącznie zmieniany 1 raz.
Nowy(a) na forum

Tak, zdecydowanie lepiej podyskutować o utworze. W gruncie rzeczy PL, jako człowieka, można porównać do targanego wiatrem źdźbła trawy. Wiatr pełni tu rolę przeciwności, które stoją na przeszkodzie i aby „dojść do gwiazd”, czyli zrealizować swoje plany (zrealizować się), czy spełnić marzenia, trzeba te przeciwności pokonać. W zasadzie cały ten wiersz jest metaforą. Kolejne trzy strofy to trzy prośby, które sprowadzają się do jednej - o pomoc w chwilach słabości: kiedy upadnę pod ciężarem słabości, nie zapominaj o mnie i podaj mi rękę; gdy znajdę się na samym dnie „otchłani”, przyślij po mnie anioły ; żebym nie zabłądził na ścieżce i w momentach jej zagubienia (drogi do celu, zbłądzenia), pokaż mi drogę. .
Pozdr.
Pozdr.
Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Informacje
0 użytkowników » 1 gość