Zdecydowanie najlepszy cykl na tym forum. Ma coś wspólnego z przemijaniem... , choć wiek autora tego nie sugeruje.
1. No cóż Lubin nie jest aż taki smutny

, ale konkretnie to podobają mi się krzywizny okien, potwierdzają beznadziejność tego miejsca (imo lubię świadome stosowanie szerokiego kąta), ten dom wygląda jakby "krwawił", a mocno przerysowany kontrast nadaje "mu" smutku.
2. i 3. Potraktowałbym to jak jeden cykl, do tego fajna fotka naszego dworca z zabitymi drzwiami i mamy komentarz do transportu osobowego naszego miasta.
Konkretnie natomiast trochę mi w 2 to ziarno nie pasuje, tam możn by jescze mniejszą GO zastosować i ew kontrastem przyciemnić, no ikoniecznie trochę górę kadru przyćiąć. Trójeczka fajniusia, choć ziarenko nie przemawia do mnie w ogóle, a gdyby tak to jescze z polarkiem cyknąć czyli niebu soczystości dodać to mmmm....
4. Ziarno mnie też nie "powala" ale temat świetny. Jeszcze mniejsza GO i naprawdę super, no i ciut większa winetka. Kadr też bym kilka centów z góry przyciął.
5. Ten "duszek" na końcu to chyba nie specjalnie? Bo imo bez tego gościa byłoby lepiej. Jeszcze bym zdjął z 1/3 EV coby jeszcze umrocznić.
6. Do cyklu to nijak nie pasuje, ale dla mnie rewelacja, ten motyw widziałem już raz, na wystawie w Muzie, chyba Tomka Nowaka, ale był kolorowy i też rewelacyjnie pokazany.
Pozwoliłem sobie skreślić tych kilka uwag, które podkreślam MOIM ZDANIEM może by uczyniły ten cykl jeszcze lepszym, to moje zdnie i jeśli autor widzi to inaczej nie wnoszę uwag.
Na koniec jeszcze dwie sprawy:
- tytuły chybione kompletnie, lepiej byłoby ..... no właśnie.
- no i Pan KulMen. Myślę, że trochę w pańskiej krytyce próżności, zachęcajmy, to młody człowiek i wiele jeszcze przed nim.
pozdrawiam