Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Weteran

fakt, dyskusja powinna być o czerwonych młodzieżówkach, a zeszła z tematu no to ja coś wrzucę: 
[ Dodano
: Pią 08 Gru, 2006 13:53 ] cytat: Chcecie klimatu rewolucji? Chcecie komunizmu? Oto on: • Rosja i ZSRR 1917-1991, 20 mln ofiar • Mongolia 1924-1990, nieznana liczba ofiar • Europa Wschodnia 1944-1989 (Polska, NRD, Czechosłowacja, Węgry, Bułgaria, Rumunia, Jugosławia, Albania), nieznana liczba ofiar • Koreaąska Republika Ludowo-Demokratyczna, od 1948 do dziś, nieznana liczba ofiar • Chiny od 1949 (z wyjątkiem Tajwanu) do dziś 65 mln ofiar • Wietnam od 1945 (Południowy od 1976), nieznana liczba ofiar • Kuba od 1959 do dziś, nieznana liczba ofiar • Kambodża od 1975 do 1978/79, 2 mln ofiar • Różne paąstwa afrykaąskie - w różnych okresach, nieznana liczba ofiar. Ponad 90 milionów zabitych z rąk rewolucjonistów, komunistów i innych bandytów – czy to, aby na pewno jest ciekawym urozmaiceniem imprezy dla młodych ludzi? a może to ich fascynuje w socjalizmie?
wysoka technologia socjalizmu?
no a w ogóle co to za ogłoszenie bez grafiki
socjalizm gwarancją szczęścia?
a z takimi argumentami nie sposób dyskutować - chyba idę zapisać się do lewicowców

[ Dodano
: Pią 08 Gru, 2006 13:53 ] cytat: Chcecie klimatu rewolucji? Chcecie komunizmu? Oto on: • Rosja i ZSRR 1917-1991, 20 mln ofiar • Mongolia 1924-1990, nieznana liczba ofiar • Europa Wschodnia 1944-1989 (Polska, NRD, Czechosłowacja, Węgry, Bułgaria, Rumunia, Jugosławia, Albania), nieznana liczba ofiar • Koreaąska Republika Ludowo-Demokratyczna, od 1948 do dziś, nieznana liczba ofiar • Chiny od 1949 (z wyjątkiem Tajwanu) do dziś 65 mln ofiar • Wietnam od 1945 (Południowy od 1976), nieznana liczba ofiar • Kuba od 1959 do dziś, nieznana liczba ofiar • Kambodża od 1975 do 1978/79, 2 mln ofiar • Różne paąstwa afrykaąskie - w różnych okresach, nieznana liczba ofiar. Ponad 90 milionów zabitych z rąk rewolucjonistów, komunistów i innych bandytów – czy to, aby na pewno jest ciekawym urozmaiceniem imprezy dla młodych ludzi? a może to ich fascynuje w socjalizmie?

wysoka technologia socjalizmu?

no a w ogóle co to za ogłoszenie bez grafiki

socjalizm gwarancją szczęścia?

a z takimi argumentami nie sposób dyskutować - chyba idę zapisać się do lewicowców

Ostatnio zmieniony 08 gru 2006, 14:32 przez realista, łącznie zmieniany 3 razy.
http://www.youtube.com/watch?v=xtLKTLUCAqs
więcej komentarza nie trzeba:)
więcej komentarza nie trzeba:)
To że ja wami gardzę, a Wy się mnie boicie, to nie powód żeby się na siebie obrażać:D
Weteran

chyba tez zaczoles off-topicowac.realista pisze:fakt, dyskusja powinna być o czerwonych młodzieżówkach, a zeszła z tematu
no to ja coś wrzucę:
Dyskujsa miala byc o socjaldemokratach a nie o komunizmie, debilach-antyglobalistach czy o skrajnej lewicy
Nie sadzisz chyba ze chlopaki majace dzis 18-30 lat maja cos wspolnego z komuna czy ze sa spadkobiercami komuny.
Ja sie niezgadzam z lewicowymi pogldami o tolerancji, wolnosci..bla...bla...bla, ale nie nazwal bym ich komuchami.
Weteran

ok, załóżmy, że masz rację
idąc za twoim tokiem rozumowania modzi neonaziści którzy krzyczą na imprezach sieg hail, propagują podobizny hessa, hitlera, itp. też nie mają nic wspólnego ze zbrodniami hitleryzmu
przecież nie oni pociągali za spust, nie oni odkręcali kurek do komór gazowych
dlaczego więc mamy im tego zabronić?
parafrazując:
Nie sadzisz chyba ze chlopaki majace dzis 18-30 lat maja cos wspolnego z adolfem hitlerem czy ze sa spadkobiercami waffen SS.
idąc za twoim tokiem rozumowania modzi neonaziści którzy krzyczą na imprezach sieg hail, propagują podobizny hessa, hitlera, itp. też nie mają nic wspólnego ze zbrodniami hitleryzmu
parafrazując:
Nie sadzisz chyba ze chlopaki majace dzis 18-30 lat maja cos wspolnego z adolfem hitlerem czy ze sa spadkobiercami waffen SS.
no i znowu sie z Toba nie zgodze. Nie mowimy o neokomunistach,skrajnej lewicy (antyglobalistycznej) ani neonazistach.realista pisze:ok, załóżmy, że masz rację
parafrazując:
Czy za 30 lat socjaldemokratow nadal bedziemy okreslac slowem komuchy?
Poza tym ja rozgraniczylem skrajna lewice, komunistow od socjaldemokratow.
No chyba ze dla Ciebie wszyscy po lewej stronie to komuchy (lacznie z np. R. Bugajem z UP ktory dzialal w opozycji solidarnosciowej jesli sie nie myle).
Wydaje mi sie ze lewica w PL dazy do bycia partia socjaldemokratyczna na wzor tego typu partii jakie sa w Niemczech, Szwecji (rzadzili kilkadziesiat lat)....a to ze uwazam ich poglady na wiekszosc kwestii za droge w zlym kierunku to juz inna sprawa.
Weteran

Bugaj jak dla mnie reprezentuje czerwony punkt widzenia, no może trochę wpadający w róż.
Nie interesują mnie ICH wewnętrzne konflikty i podziały - moralnie stoją dla mnie w 1 szeregu.
A socjaldemokracja w Polsce jest tak potrzebna jak pchły na psie. Socjalizm już mieliśmy - socjaldemokraci nie potrzeba.
Nie interesują mnie ICH wewnętrzne konflikty i podziały - moralnie stoją dla mnie w 1 szeregu.
A socjaldemokracja w Polsce jest tak potrzebna jak pchły na psie. Socjalizm już mieliśmy - socjaldemokraci nie potrzeba.
Generlanie to widze ze masz lewico-fobierealista pisze:Nie interesują mnie ICH wewnętrzne konflikty i podziały - moralnie stoją dla mnie w 1 szeregu.
Ja tam lewicy nie lubie ale nie neguje prawa istnienia partii socjaldemokratycznych.
W normalnej, zdrowej demokracji muszą być dwie co najmniej siły. Naturalnym podziałem jest lewica i prawica, choć w USA na przykład raczej są to dwie opcje prawicowe.A socjaldemokracja w Polsce jest tak potrzebna jak pchły na psie
W naszym sejmie wszystkie partie są lewicowe niezależnie od tego co głoszą. Co to za prawica, która domaga się bezpłatnych świadczeń dla wszystkich na przykład? A przecież gębę pełną "pomocy najbiedniejszym" mają wszyscy liderzy.
Poza tym realista swoje zdanie podpierasz plakatami sprzed pół wieku. Co Olejniczak ma wspólnego z "Kobiety na traktory"? Nie można generalizować. Równie dobrze możnaby np Nobla uznać za ludobójcę, bo wymyslił świetny sposób zabijania ludzi.
Jest to prawica w sensie ideologicznym, a nie w sensie gospodarczym. Jasio, dawałem już linka, no ale dam jeszcze raz. http://www.scenapolityczna.friko.pl/W naszym sejmie wszystkie partie są lewicowe niezależnie od tego co głoszą. Co to za prawica, która domaga się bezpłatnych świadczeń dla wszystkich na przykład? A przecież gębę pełną "pomocy najbiedniejszym" mają wszyscy liderzy.
Stały bywalec

To jest dobre pytanie. Może to, że niejaki łódzki kacyk L. Miller był częstym gościem we włościach ojca W. Olejniczaka rozświetli JasioJasiowi w główce?JasioJasio pisze:Co Olejniczak ma wspólnego z "Kobiety na traktory"? Nie można generalizować.
Dla mniej kumatych mogę dodać, że ktoś kto w tamtych czasach dobrze żył z wysoko postawionymi towarzyszami, żył dobrze w ogóle. Reszta żyła jak w Alternatywach 4.
Maniak

JasioJasio,
to się nazywa manipulacja. o ile sie nie myle to Nobel wynalazł dynamit, po to by kruszyć skały. wykorzystanie tego wynalazku przez innych spowodowało u niego poczucie winy i w efekcie przeznaczenie kasy na nagrody itd....
co do olejniczaka to nie zapominajmy z kim idzie ten polityk, ponieważ nie tylko lider świadczy o partii ale przedewszystkim jego zaplecze.
obecnie w Polsce jest dość dziwny podział polityczny, prawica ideologiczna z poglądami lewicującymi, lewica ideologiczna z poglądami centrowymi a może nawet prawicowymi, centrum, jest jakieś centrum??
Kod: Zaznacz cały
Równie dobrze możnaby np Nobla uznać za ludobójcę, bo wymyslił świetny sposób zabijania ludzi.co do olejniczaka to nie zapominajmy z kim idzie ten polityk, ponieważ nie tylko lider świadczy o partii ale przedewszystkim jego zaplecze.
obecnie w Polsce jest dość dziwny podział polityczny, prawica ideologiczna z poglądami lewicującymi, lewica ideologiczna z poglądami centrowymi a może nawet prawicowymi, centrum, jest jakieś centrum??
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Informacje
0 użytkowników » 1 gość