Content:
Co dzieci z Przedszkola nr 13 w Lubinie wiedzą o Świętym Mikołaju? - sonda
Kinga, 5 lat
- Mikołaj to syn bardzo bogatego króla. On bardzo kocha dzieci i kupuje im mnóstwo zabawek. Mikołaj może przyjść zawsze wieczorem, po południu, w nocy. Od Mikołaja chciałabym dostać coś fajnego, obojętnie co.
Patrycja, 5 lat
- Wierze w Mikołaja. On ma białą brodę, czarny pasek, czerwoną czapkę z pomponem. Przychodzi do dzieci przez komin, a jak go nie ma to puka tak głośno do dzieci, aż ktoś mu otworzy. Myślę, że w tym roku przyniesie mi lalkę.
Kasia, 5 lat
- Mikołaj chyba nie lubi słodyczy, bo jakby lubił to ja nie potrafię piec ciasteczek i czym bym go poczęstowała? Widziałam go kiedyś, ale uciekał przez komin. Jestem grzeczna, więc pewnie przyniesie mi taki ładny wózek dla Baby Born, a nie rózgę.
Patryk, 5 lat
- Mikołaj istnieje. Najfajniejszy prezent jaki dostałem to taki samochód na baterie. Jutro napiszę do niego list, żeby w tym roku przyniósł mi też samochód, ale taki inny.
Marcel, 5 lat
- Święty Mikołaj ma 100 reniferów. reniferów w ogóle to jest tak jak w tej bajce Rudolf Czerwononosy. Kiedyś przyszedł do mnie Mikołaj, zabrał mój list ale bardzo przestraszył mojego kotka. W tym roku mógłby mi przynieść żołnierzy i takie więzienie z kościotrupem. Tak mu napisałem w liście.
Paula, 5 lat
- Mikołaj zawsze przynosi mi lalkę. Teraz też chciałabym dostać lalkę Barbie i Kena. Mikołaj mieszka sam gdzieś daleko w śniegu, ale nie jest mu zimno. Sam robi prezenty dla dzieci bo je bardzo kocha. Chce żeby się cieszyły.
[ Dodano: Czw Gru 02, 2004 15:08 ]
Małe dzieci mają fajnie