Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

tomi pisze:... to nie jest część programu tylko slogan więc chyba mylisz pojęcia.
No kpisz sobie chyba!

Czyżby pan Herejczak napisał to co napisał aby wypełnić puste pole!? Czy może wzorem posła Jacka Kurskiego pomyslał, że "ciemny lud to kupi"?

Nie znam pana Herejczaka dobrze, dwie czy trzy wizyty w jego zakładzie raczej skłaniają mnie do myslenia o nim z sympatią jako o cżłowieku, dlatego też nie wydaje mi się aby traktował to zdanie jako pusty "slogan".

Mam w takim razie kolejne pytanie:

W jaki sposób oddzielić "slogany" od rzeczywistych zamiarów kandydatów "TL" i programu tegoż ostatniego? Tak na chłopski rozum wyjaśnij.

Czy hasła min:
"Za Maćkały było lepiej"
"Za Maćkały będzie lepiej"
"Zgoda buduje"

to "slogany" czy stoi za nimi jakiś rzetelny zamiar?
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: surgeon »

tomi pisze:z tego co wiem to nikt nie robił żadnej ankiety ale, że są teraz jak mi się wydaje, dwa kontrowersyjne tematy to zrobiłem ankiety na forum.

Kąpielisko?

Jaki Rynek?
Takie ankiety i tak są wielce niereprezentatywne. Pewnie wiele osób uważa, że "staruchy" mają mało do powiedzenia etc., ale ja bym nie lekceważył głosu osób, które nie potrafią korzystać z internetu.
Masz fajną fotkę naszego miasta? Pochwal się nią -> Obrazek

Pełen obiektywizm tylko w:
Obrazek wycięła cenzura na forum.lubin.pl
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

realista, się zdecydowałem, choć długo się wahałem,

JasioJasio, nie kpię sobie, pan Herejczak (słuszne masz odczucia personalne), ma jakąś wizję rynku i twierdzi że Każdy lubinianin będzie z tego rynku dumny i ma prawo tak sądzić. całego programu nie da sie zmieścić na ulotce i to hasło czy slogan tylko podkreśla jego determinację w tym kierunku.
jeśli chcesz wiedzieć jaki jest program TERAZ LUBIN to kliknij na program i tam jest odnośnik do rynku http://www.zgodabuduje.terazlubin.pl/tomaszwiechec :)
jeśli chodzi o hasła to powinieneś wiedzieć że one mają mieć jakiś przekaz za którym oczywiście stoi konkretny zamiar. np: "Zgoda buduje", przypomnę bo chyba wszyscy zapomnieli że 4 lata temu w lubinie w wyborach samorządowych startowało TERAZ LUBIN a na jego listach działacze i PO i PIS (choć większość na listach stanowili bezpartyjni) wyjątek chyba ogólnopolski. gdyby nie ingerencje schetyny i desant z PD najprawdopodobniej w lubinie prawica była by dalej razem. jedyny który potrafi łączyć to właśnie Maćkała. to drugie hasło jest oczywiste, "Za Maćkały było lepiej" "Za Maćkały będzie lepiej" popatrz na przykład rynku. działania uporządkowane i w dobrym kierunku, z korzyścią dla kupców lubińskich i mieszkańców.

PS nie schodźmy z tematu rynku, chętnie podejme polityczne :) rozmowy w odpowiednich tematach. Ten niech zostanie tylko dla rynku :)

surgeon, "Takie ankiety i tak są wielce niereprezentatywne." oczywiście jak wszystkie internetowe, spokojnie i tak je chciałem zamieścic.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Urtanator »

A u nas dalej wykopalisko. Szukają brakującego ogniwa między nami a małpami. Niedługo okaże się, że to ogniwo znajduje się w budynku przy ulicy Kilińskiego 10.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: GregPepe »

andros pisze:Prezydent od dawna ma swoją koncepcję ws. naszego rynku i myślę, że teraz dostał od mieszkańców zielone światło, aby ją zrealizować.
Mówienie że prezydent dostał zielone światło na realizacje swojej koncepcji to nadużycie, bo w kampani nic nie było na ten temat mówione bo nie było się czym chwalić
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: KUPIEC »

Właśnie teraz zobaczymy co Pan Raczyński jest wart - zostaje do zrobienia rynek, zalew, obwodnica - jak te trzy sprawy załatwi to go nawet na rękach ponoszę - oczywiście zadaszenie na nowym targowisku też ma powstać.
KUPIEC
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Kryzbi »

Zadaszenie bedzie w nowym roku z tego co wiem.... ogladalem wiadomosci dzis i mowili.. :)
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

andros pisze:
GregPepe pisze: Mówienie że prezydent dostał zielone światło na realizacje swojej koncepcji to nadużycie, bo w kampani nic nie było na ten temat mówione bo nie było się czym chwalić
Proszę nie przesadzać...
Ktoś, kto się choć trochę interesuje tematem rynku wie, jaką koncepcję zabudowy rynku od ponad 1,5 roku Prezydent oficjalnie forsuje. W jej realizacji są znaczne opóźnienia i obecnie rynek nie wygląda okazale. Pewnie, że Prezydent nie jest ryzykantem/samobójcą, żeby tak drażliwy temat specjalnie nagłaśniać akurat w kampanii wyborczej...
Robiła to raczej opozycja - mówiła: STOP GALERII!
Skutek wiadomy:w swoistym referendum nt. zabudowy rynku nawet jego mieszkańcy gremialnie oddali swoje głosy na Prezydenta - uwierzyli, zrozumieli i poparli...
Opozycja i jej koncepcja zabudowy rynku tym sposobem została przez mieszkańców zdecydowanie odrzucona.
Prezydent dostał zielone światło nie tylko w przenośni ale i w rzeczywistości...Z całą pewnością będzie się starał te wszystkie opóźnienia nadrobić...
Prezydent gostał te głosy z wielu innych powodów, ale na pewno nie dlatego ze ludzie popierają jego koncepcje zabudowy rynku.
To tak jakby powiedzieć, że wszyscy którzy głosowali na Prezydenta Kaczyńskiego popierają jego wszelkie działania, po prostu ten kandydat im najbardziej pasował i tyle, albo nie zauważyli nic złego w tym co robił w swojej kadencji, ale nie mozna mówić że głosowali na niego bo im się podoba koncepcja zabudowy rynku, jeżeli już mówimy o galerii która się ludzą podoba to raczej można mówić o tej 2 galerii budowanej przez CCC i łączącą się z tym likwidacją bazaru.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: wawrzek »

andros pisze:Wyniki wyborów każdy rozumie po swojemu...i mieszkańcy, i Prezydent zapewne też...
I tymi słowami obaliłeś swoje wcześniejsze stwierdzenie, że wysokie popracie dla urzędującego prezydenta jest dowodem na popracie budowania (imho obrzydliwej) galerii. Może istnieje taka korelacja, ale brak na nią dowodów.

Kampania się skończyła, przestańmy rzucać hasło a weźmy się do roboty. Ja na ten przykład proszę o trzymanie palców we wtorek (tak koło 10) otwiera się przede mną bardzo fajna szansa. Nie mówię, żeby nie zapeszyć :)
Wawrzyniec nie do końca Pruski.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

obrzydliwa?

może

ale galeria brzydsza niż dom towarowy, i okoliczne bloki to chyba nie będzie
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

andros pisze:Pisałem o zielonym świetle dla Prezydenta w kwestii Galerii, które w efekcie wyborów otrzymał - ma pełnię władzy wykonawczej w mieście i mocną pozycję w radach.
Tak, jak pisał Auch, ludzie się mało interesują pewnymi sprawami i tak (jak często podpisują różne umowy nie czytając ich) podpisali w pewnym sensie "umowę w ciemno" również w sprawie Rynku.
A dowody na istnienie korelacji przyniesie czas...
No jeżeli w ten sposób interpretować zielione światło to masz racje.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

jedno jest pewne, dopóki prokurator nie zakończy dochodzenia nic konkretnego nie możemy powiedzieć, niestety za długo ono trwa.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

No na stronie www.lubin.pl pojawiła się informacja obiecująca że do wiosny będzie pozwolenie na budowe. Do wiosny dużo czasu może zdążą. Sledztwo w sprawie niegospodarności przy przetargu sprzedaży targowiska umożone, a może ktoś wie na jakim etapie jest śledztwo w sprawie Galerii Rynek?
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Sesja w sprawie planu miejscowego dotyczący centrum miasta, w tym Rynku, odbędzie się 11 stycznia o godz. 14:00. jak ktoś jest zaintteresowany to może przyjśc i posłuchać co w trawie piszczy.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: DeeS »

GregPepe pisze:No na stronie www.lubin.pl pojawiła się informacja obiecująca że do wiosny będzie pozwolenie na budowe. Do wiosny dużo czasu może zdążą. Sledztwo w sprawie niegospodarności przy przetargu sprzedaży targowiska umożone, a może ktoś wie na jakim etapie jest śledztwo w sprawie Galerii Rynek?

Sledztwo trwa. Jest duże prawdopodobieństwo, ze zakonczy sie w lutym. NATYCHMIAST jak będa znane jego wyniki napisze o tym.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM