Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: GregPepe »

hugo pisze:Poczekajcie az zobaczycie najnowszy projekt tej galerii, co niektorym szczeka opadnie z wrazenia...
To co bedzie jeszcze wiekszy niz poprzedni??
Powiedz chociaż kiedy ma być pokazany publicznie, albo gdzie go można zobaczyć :)
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: surgeon »

Wygląda na mniejszy obiekt niż w poprzedniej wersji. Nie sięga poza "strumyk" ;).
Masz fajną fotkę naszego miasta? Pochwal się nią -> Obrazek

Pełen obiektywizm tylko w:
Obrazek wycięła cenzura na forum.lubin.pl
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: hugo »

Auch pisze:Pierwsze wrażenie: tamten mi się bardziej podobał.
Jak zobaczysz calosc projektu w normalnej jakosci to ten Ci sie bardziej spodoba :)
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

hugo, pokaż, nie ukrywaj tego przed opinią publiczną, czy nie ma czego pokazywać?
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: GregPepe »

We "Wadomościach Lubińskich" jest więcej fotek projektu.
surgeon pisze:Wygląda na mniejszy obiekt niż w poprzedniej wersji. Nie sięga poza "strumyk" ;).
Tamten też nie sięgał za rzeczkę. Ten mi też się wydaje troszke mniejszy, ale jest bardziej ubity tam był wydzielony hotel, tu wszystko jest zbite razem w kupie na planie koła.
Projekcik ciekawy tylko najważniejsze pytanie:
Czy te zmiany wynikły z konsulyacji z konserwatorem czy po prostu zmienili projekt. Poprzednio konserwatorowi projekt się nie spodobał bo za wielki, ten jest niby mniejszy ale i tak jest wielgachny mi tam to nie przeszkadza tylko szkoda, żeby ten inwestor też się tak długo dogadywał z konserwatorem zamiast odrazu zrobić projekt, który bedzie uwzględniał jego uwagi.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Kod: Zaznacz cały

szkoda, żeby ten inwestor też się tak długo dogadywał z konserwatorem zamiast odrazu zrobić projekt, który bedzie uwzględniał jego uwagi.
sytuacja analogiczna z rynkiem,

stary (pierwszy) projekt :

Obrazek

a nowy projekt :

Obrazek

mi się podoba ten pierwszy, ale może zobacze coś, co mnie przekona......
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: DeeS »

Mam wizualizacje - przesle fotki Tomiemu a on wklei - ja nie za bardzo wiem jak to zrobic :)
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

duże te foty (54Mb fiu fiu) od DeeSa, ale po damy rade :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

to nie wszystko ale to co najważniejsze, jest. projekt robi wrażenie,
powinno wystarczyć, ide spać
jutro trza do szkoły wstać :)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Chudini »

o rany
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Kryzbi »

Jaaaaaaaaaaa ale fajne :D pelno fajnych rzeczy bedzie w takiej galerii... :)
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

DeeS pisze:Mam wizualizacje - przesle fotki Tomiemu a on wklei - ja nie za bardzo wiem jak to zrobic :)
zdjecia galerii pojawily sie rowniez we wiadomosciach lubinskich ( tym takie ktorych nie ma na forum - macie je moze rowniez?)

w kazdym badz razie mozemy przeczytac m.in.
na powierzchni 70 tysiecy metro kwadratowych powstanie 6 sal kinowych, 150 sklepow, restauracje, kawiarnie
i
Ta inwestycja [...] bedzie miejscem pracy dla 1500 mieszkancow
6 sal kinowycH???
jakos nie bardzo w to wierze. Obecnie w Lubinie mamy 2 sale kinowe i jestem ciekaw jaka jest frekwencja w tygodniu.
Wydaje mi sie ze jest to obiekt zbyt wielki jak na 80-tysieczne miasto (choc inwestor podkresla ze to obiekt przeznaczony rzekomo dla calego Zaglebia Miedziowego a wiec rowniez mieszkancow Legnicy, Polkowic czy Głogowa)[/b]
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Chudini »

Auch pisze:A gdzie hotel i kino ? ;p
Wszystko widac na rysunku z rzut z boku na samym koncu jest kino i jest ich 6 widac tez na rysunku ogolnym :)
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

byle w końcu ruszyli z budową,bo jak narazie wszystko się tylko opóźnia
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

polar21, te dwie sale kinowe które mamy, są dochodowe ale tu powinien skomentować raczej dyrektor Zawadka. moim skromnym zdaniem jeśli powstanie 6 nowych sal , to ani nowe ani stare nie zarobią na siebie, ale to muza będzie tym słabszm. uczieczka w teatr nic nie da bo lubin jest miastem po prostu za małym żeby funkcjonował tu stacjonarnie teatr, gościnnie jak najbardziej. wracając do galerii cuprum arena to są dwie wątpliwości które same się nasuwają:

1. jeśli (rok temu!) wygrała nie cena tylko projekt, to czy miesiąc po wyborach nie dowiemy się że CCC buduje np. barak i miasto nic nie może zrobić bo to problem inwestora (jak mawia Raczyński). nie przekonują mnie teksty że to wina konserwatora czy jakiegoś innego "chłopca do bicia" bo poważna firma nie zachowuje się jak dzieciak tylko DZIAŁA!

2. na temat kupna tego terenu po bazarze dochodzenie prowadzi prokurator. czy poważna firma zainwestuje, gdy być może umowa zostanie unieważniona?? zmiana projektu na inny jest poważnym argumentem dla konkurentów z firmy polimeni (jak dobrze pamiętam) i dla prokuratora.

PS: dobrze by było gdyby zakończyły się dochodzenia prokuratorskie w tej sprawie i rozpoczeła się budowa, ale wątpliwości są jak zwykle (w Lubinie) poważne.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

... bo w tym mieści nie może nic odbyć się czysto, jasno według uczciwych zasad rynkowych tylko dzieją się różne cuda, decydują układy i układziki...

i rzeczywiście to jest śmieszne, że przetargu nie wygrała najlepsza oferta,

a naprawdę co za różnica czy wybudują blaszak w kształcie rombu czy koła?
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  2 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM