Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Między lidlem i automatyczną stacją A24 budują Orlen. Jak się wam podoba 3 stacja obok siebie. Są też 3 stacje blisko siebie Shel, Tesco i Statoil ale nie są aż tak blisko a te prawie że są na jednym skrzyżowaniu. (BP, A24, Orlen)
Maniak

o co ci chodzi przecież Lubin to miasto marketów, wodotrysków i właśnie stacji benzynowych. a tak na poważnie to wszystko jest efektem dużego popytu i niewielkiego rozsądku władzy która sprzedaje wszystko każdemu chętnemu, bez względu na to czy to rozsądne czy nie.
zwolennik umiaru i rozsądku
zwolennik umiaru i rozsądku
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Maniak

JasioJasio, nie o to chodzi żeby szukać kamieni, moim zdaniem powinien tam powstawać jakiś naturalny bufor między blokami a ulicą, podobnie jak np ul paderewskiego naprzeciwko lidla czy ul jana pawła przed sp nr 4. domki handlowo mieszkalne (czy coś w tym stylu) budynki ograniczające wnikanie hałasu na osiedla mieszkalne do tego zieleń (naturalny ekran dziwiękochłonny) taki kierunek bym widział jako najlepszy. władza jest od tego aby organizować życie miejski w takim stopniu aby wszystkim było jak najlepiej. wszystkim sie oczywiście nie dogodzi ale stopień zadowolenia powinien rosnąć a nie spadać.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
GregPepe pisze:Dom nie ale 2 kościoły już tam są, tak średnio mieć 2 "CEPENY" pod kościołemJasioJasio pisze:Skoro ktoś chce kupić, to niech kupi i martwi się o zysk. Co zrobić z działką pomiędzy stacją benzynową a marketem? Postawiłbyś tam dom...
jesli mamy byc szczerzy to dwa koscioly (jeden w budowie i drugi tymczasowy) oraz zbor zielonoswiatkowcow
Generalnie to sprawa inwestora. To generalnie jego problem czy osiagnie zysk w takim miejscu. W sumie to chyba zapowiada sie niezla konkurencja co nas kierowcow moze tylko ucieszyc.
PS. Skad wiesz ze w tym miejscu powstaje stacja benzynowa?
Ja slyszalem ze agencja jakiegos banku tam sie buduje
Im więcej stacji - tym większa konkurencja, bitwa o klienta a co za tym idzie zyskujemy, my, klienci.
Także mi odpowiada i nie przeszkadza, podobnie w przypadku hipermarketów...
Także mi odpowiada i nie przeszkadza, podobnie w przypadku hipermarketów...
Weteran

Informacje
Bing [Bot] » 1 gość