Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: surgeon »

Urtanator pisze:Bezpośredni telefon do składania skarg na działanie komunikacji miejskiej w urzędzie miasta 76 746 81 86 Oczywiście dzwonić tylko w normalnych godzinach urzedowania. Wklepałem w komórkę i już dzwonie, podając datę, godzinę o której miał jechać autobus, nr linii i przystanek. Porzadek musi być. Im częściej będziemy reagowali na złą jakość usług PKS Lubin tym lepiej dla nas.
Nie należy zapominać, że w przetargu na świadczenie uslugi przewozu w KM brało udział więcej firm, nie tylko PKS Lubin. Skoro wybrano PKS i leci dla nich kasa, to muszą się wywiązywać z ustalonych wcześniej warunków. A jak coś nie pasuje to dziękujemy i zapraszamy solidniejszą firmę. Dla kierowców sprawa punktualności powinna być podstawowym celem tak samo jak dla chirurga właściwe cięcie. Nauczmy tę firmę solidności.
Czemu nie, można podonosić jak ktoś czuje taką potrzebę.
Tylko w tym wszystkim nie wolno zapominać, że kierowca też człowiek.
Masz fajną fotkę naszego miasta? Pochwal się nią -> Obrazek

Pełen obiektywizm tylko w:
Obrazek wycięła cenzura na forum.lubin.pl
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Urtanator »

surgeon pisze:Czemu nie, można podonosić jak ktoś czuje taką potrzebę.
Tylko w tym wszystkim nie wolno zapominać, że kierowca też człowiek.
Podonosić? Typowo wsteczne myślenie. Przez takich jak ty jest taka miernota w Lubinie ze wszystkim. Postój sobie człowieku kilka dni pod rząd czekając na autobus, który nie przyjeżdża a następny za 20 minut (zarówno do pracy jak i po pracy). Szef opierda... że się spóźniam, klienci za mną wydzwaniają. Surgeon masz podejście będące powszechnym w poprzedniej epoce.
Wina w braku kursów zgodnie z rozkładem jest w 90% po stronie zarządzającyh PKS'em. Reszta to wina kierowców, którym albo za bardzo się spieszy albo za długo stoją na pętli. Oni mają poprostu robić jedno, jeździć na czas. Lubin to wioska, dlatego punktualna jazda powinna być czymś naturalnym. We Wrocławiu kierowcy bardziej się wczuwają by być na czas. U nas musi tylko być chęć całego PKS'u.
Jak ja coś zawalę w pracy to jadą po mnie z koksem. Dlatego staram się robić to co robię jak najlepiej mimo, że mam stawkę taka samą jak kierowca PKS a pracę mam bardziej odpowiedzialną i myślącą. Jak by tak każdy myślał, to by było pięknie w tym mieście.
A z innej beczki, dzisiaj rano jadąc Agorą zauważyłem, że kierowca się wkur... na drzwi, które za cholerę nie chcą się zamknąć. Wysiadła pneumatyka w nowym autobusie. Niezły szmelc zakupili.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: loozak »

Urtanator pisze: A z innej beczki, dzisiaj rano jadąc Agorą zauważyłem, że kierowca się wkur... na drzwi, które za cholerę nie chcą się zamknąć. Wysiadła pneumatyka w nowym autobusie. Niezły szmelc zakupili.
To są skutki kupowania autobusów testowych. Może kiedyś uzmysłowią sobie, że takich ''nowości'' kupować nie warto?
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Seba »

Mam pytanie. Nie dawno zauważyłem, że linia nr 6 wogóle nie kursuje. Co się stało? Co może być tego przyczyną?
Obrazek

"Do Lubinia?" Swoją drogą, nigdy w Lubiniu nie byłem, nawet nie wiem gdzie to jest...
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Alien »

I tak cieszmy się z tego co mamy... myślałem że nigdy nie będzie nowych autobusów... a co do lini numer 6 to już od dawna nie jeźedzi...
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: loozak »

Seba pisze:Mam pytanie. Nie dawno zauważyłem, że linia nr 6 wogóle nie kursuje. Co się stało? Co może być tego przyczyną?
Linię 6 zastąpiła linia 3A, wiec nie doszło do zaprzestania kursowania. (poza ul. Niepodległości oraz Leśnej-Piłsudskiego).
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Czy ogrzewanie w autobusach miejskich jest opcjonalnym luksusem? Czy jest uzależnione od widzimisie kierowców robiących oszczędności na ropie, którą po zakończeniu zmiany zlewają do swoich prywatnych aut? Siedzą sobie cwaniaczki w ogrzewanych kabinach w koszuli i mają gdzieś marznących ludzi. Nawet jeżeli ogrzewanie jest zepsute, to przy takiej temperaturze jak dziś autobus powinien być uznany za niesprawny do jazdy. Dla przykładu dzisiejszy kurs lini nr 4 o 6:30 z pętli Ustronie do Osieka. Zero ogrzewania, wiatr w środku bo jak pasażerowie ręcznie nie zamkną drzwi to jazda z otwartymi, kierowca siedzi za kółkiem w ogrzewanej kabince i bajerzy z kolegą. Później na przystanku na Mickiewicza stwierdza, że jest awaria, trzeba wysiąść. Wszyscy wysiadają a ten baran odjeżdza sobie normalną trasą a ludzie brną w śniegu z dziećmi na rękach w temperaturze -12 stopni. Będą telefony do UM. Niech luzak z szoferki zakuma, kto tu jest dla kogo.
Nr boczny wozu 00128, nr tablicy rej. DLUF618. Kierowca wysoki, wyluzowany blondyn.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

To nie lepiej kupić nawet stary, tańszy samochód, tak wiem, są problemy i wydatki (ale na tych z głową też można zaoszczędzić)

i jeździ się samemu, własnym samochodem niż męczyć się w publicznej komunikacji

polecam
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Parapet »

Podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami. Ostatnio często podróżuje po kraju co ma związek z moją pracą. Często w róznych miastach korzystam z komunikacji miejskiej i muszę stwierdzić, że nie mamy co narzekać na naszą - lubińska. W miastach w których byłem ( a są one podobne wielkościowo do Lubina) opóźnienia, nieład w autobusach i tego typu sytuacje utrudniające zycie pasażerom zdarzaja się dość często. Co więcej w rozmowie ze mną, że tak ich nazwę "tubylcy";), nie maja do nikogo o to pretensji, dla nich jest to normalka.
==>ZL<==
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Parapet pisze:Podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami. Ostatnio często podróżuje po kraju co ma związek z moją pracą. Często w róznych miastach korzystam z komunikacji miejskiej i muszę stwierdzić, że nie mamy co narzekać na naszą - lubińska. W miastach w których byłem ( a są one podobne wielkościowo do Lubina) opóźnienia, nieład w autobusach i tego typu sytuacje utrudniające zycie pasażerom zdarzaja się dość często. Co więcej w rozmowie ze mną, że tak ich nazwę "tubylcy";), nie maja do nikogo o to pretensji, dla nich jest to normalka.
Jak już kiedyś pisałem, trzeba równać do najlepszych a nie twierdzić, że niski poziom usług to normalna rzecz w naszym pięknym kraju.

Szkoda, że te głosowe informatory w autobusach działają tylko sporadycznie. Ten system jest zbędnym, skoro cały czas gadaczka informuje, że jest na innym przystanku niż ma to miejsce w rzeczywistości. Jak już to jest to niech to działa a tak odnosi się wrażenie, że ciężkie pieniądze poszły w błoto. Czy to wina kierowców, którzy nie umieją odpowiednio nastawić prawidłowego tempa gadaczek i przeklikać na właściwe czy to wina oprogramowania?
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Sakis »

Urtanator, wyswitlacze tez nie zawsze potrafia wskazac wlasciwy przystanek. wlasciwie to kiedys cala ta aparatura byla zbedna, gdyz szczegolowy plan jazdy wszystkich linii znajdowal sie w autobusie i na wszystkich przystankach.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Czy miesiąc czasu na aktualizację internetowego rozkładu linii nr 4 i 4A na lubin.pl to za mało? Ile można aktualizować rozkład jazdy?????????
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: surgeon »

Z nieoficjalnych źródeł ;) wiem, że za rozkłady i programowanie wyświetlaczy/szczekaczek odpowiadają firmy zewnętrzne...
Masz fajną fotkę naszego miasta? Pochwal się nią -> Obrazek

Pełen obiektywizm tylko w:
Obrazek wycięła cenzura na forum.lubin.pl
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

surgeon pisze:Z nieoficjalnych źródeł ;) wiem, że za rozkłady i programowanie wyświetlaczy/szczekaczek odpowiadają firmy zewnętrzne...
Jeżeli nieoficjalne źródło okaże się wiarygodne, to może reklamować u firmy zewnętrznej nieprawidłowe funkcjonowanie tego systemu póki gwarancja obejmuje bezpłatny serwis?
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: cezix »

Ja trochę z innej beczki ;)

Co się stało ze stroną Miłośników Komunikacji Miejskiej w Lubinie?

jakiś czas temu działała na stronce:

http://www.komunikacja.lubin.pl/

a teraz ślad po niej zaginął ? :(
odpowiedz

Informacje

Google [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM