Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Weteran

chodziło mi po prostu o to, że na razie - do chwili kiedy skończą się polityczno-biznesowe kłótnie o centrum, powinno się dla przyzwoitości chociaż uprzątnąć ten teren - porządnie zabezpieczyć - a najlepiej przysypać ziemią i piaskiem
jeśli chodzi o pozostałości archeologiczne to przysypanie piaskiem będzie dobrym sposobem zabezpieczenia ich do chwili kiedy przyszłe "pokolenia" zechcą kopać i zagospodarowac teren
w "bajkową galeryję rynek" chyba wszyscy przestali już wierzyć
jeśli chodzi o pozostałości archeologiczne to przysypanie piaskiem będzie dobrym sposobem zabezpieczenia ich do chwili kiedy przyszłe "pokolenia" zechcą kopać i zagospodarowac teren
w "bajkową galeryję rynek" chyba wszyscy przestali już wierzyć
Maniak

nie nie nie, to nie jest dobry pomysł zasypywanie tego terenu. teraz to koniecznie należy doprowadzić prace archeologiczne do końca, żeby w przyszłości mieć to już za sobą(może choć taka będzie kożyść z tego całego szumu), a potem .... będzie nowa władza i ją będziemy naciskać na jakieś sensowne rozwiązania.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Weteran

Maniak

Weteran

Maniak

Weteran

no tak, to juz gdzies było poruszane, że te bloki są własnością wspólnot i trzebaby tu jakiejś kooperacji i dogadywania się
a komu teraz śpieszno do dogadywania skoro wybory tuż tuż???
Swoją drogą ciekawe czy któreś stowarzyszenie zaproponuje wyborcom "unowocześnienie" lubińskiego rynku czy nie?
Jak narazie słyszę tylko o tym nieszczęsnym zalewie który ponoc my mieszkańcy wypiliśmy
A o ile widzę na Google Earth na piaskowni w oborze juz jest całkiem pokaźne 'jeziorko'.
a komu teraz śpieszno do dogadywania skoro wybory tuż tuż???
Swoją drogą ciekawe czy któreś stowarzyszenie zaproponuje wyborcom "unowocześnienie" lubińskiego rynku czy nie?
Jak narazie słyszę tylko o tym nieszczęsnym zalewie który ponoc my mieszkańcy wypiliśmy
A o ile widzę na Google Earth na piaskowni w oborze juz jest całkiem pokaźne 'jeziorko'.
Maniak

- "unowocześnienie" lubińskiego rynku[/list:u]
proponują w swoich programach: TERAZ LUBIN i Porozumienie Samorządowe,andros mnie wyprzedził
co do zalewu {tylko w programie TERAZ LUBIN} to jest bliżej (jak pewnie zauważyłeś), i coraz bardziej sie przekonuje że jest to realne i lepsze od obory z kilku powodów,
po pierwsze miasto powinno inwestować w swój teren a nie gdzieś daleko poza granicą, dlatego że jeśli już powstanie tam jakiś zbiornik to pojawi się mniejsza i większa przedsiębiorczość która będzie płacić podatki miastu,
po drugie prawo do zalewu ma miasto a do piaskowni nie, a to jako łakomy kąsek = problemy z kosztami i korzyściami,
będzie w pobliżu budowane duże osiedle przez miasto i kghm,
i w końcu istnieje już opracowani dotyczące budowy zalewu z 2003roku, więc jaki problem?
ale ale (sie rozpędziłem) to jest temat o rynku a nie o zalewie więc jakby co to nie kontynuujmy wątku w tym temacie tylko np tu http://forum.lubin.pl/viewtopic.php?t=818&start=15
[ Dodano: Wto 12 Wrz, 2006 13:00 ]
mamy następne informacje o rynku
Kod: Zaznacz cały
- Uzgodniłem nowy projekt, w którym uwzględniono moje uwagi - mówi Kurzeja. -Najistotniejszą kwestią były gabaryty. Teraz nie jest konkurencyjny wobec ratusza czy Baszty Głogowskiej. Nie będzie też jednak podobny do kamieniczek. Będzie szkło, metal, klinkier i piaskowiec. Ale projekt nie został ostatecznie zatwierdzony. Na razie wniosek o pozwolenie nie wpłynął - informuje Zdzisław Kurzeja.
i z tego co wiem to parking ma być na kilkanaście samochodów tylko dla pracowników więc nie będzie drogi przez środek rynku.
nie ma co chwalić dzień przed zachodem słońca, ale chyba się udało.
tuż przed wyboramiKod: Zaznacz cały
- Myślę, że prace rozpoczną się pod koniec października - mówi Dubiński.
więcej na
http://www.lubin.pl/?exid=35023
i na :
http://www.elubin.pl/index.php/content/view/102/102/
[ Dodano: Pią 22 Wrz, 2006 20:41 ]
Przechodze sobie dziś przez rynek i co widzę? nowa galeria? no to cyk fotke (sorki za słabą jakość)

hmm, Ja bym raczej powiedział, ze to taki sam barak jak był, tylko delikatne upiększony z dobudowanym piętrem i poddaszam. spodziewałem się czegoś ładniejszego
basen w rynku? pzy galerii? nie nie jestesmy w hiszpanii, tunezji, arabii czy w innym egzotycznym kraju. wiec po co to? zły pomysł moim zdaniem.
Maniak

to raczej nie basen tylko jakaś forma fontanny (chyba) zgadzam sie z tym że to zły pomysł. jak robiłem to zdjęcie to pare osób oglądało ten obrazek i były zgodne, cyt "miejsce będzie zepsute na kolejne kilkadziesiąt lat a w tym miejscu menele będą się kompać" coś w tym jest. :/
Weteran

Fakt, projekt nie jest oszalamiajacy ale co do jego wygladu to pretensje nalezalo by chyba kierowac do konserwatora zabytkow, bo on (ponoc) zgodzil sie tylko na ten projekt, a i ludzie ktorzy mieszkaja w rynku wtracili w niego swoje 3 grosze (duza czesc starszych mieszkancow tamtych rejonow chciala miec tam fontanne i laweczki )
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2006, 14:43 przez hugo, łącznie zmieniany 1 raz.
Stały bywalec

Maniak

Informacje
0 użytkowników » 1 gość