Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Czy Pan Prezydent Raczyński wybierając lokalizację nowego targowiska miał rację.
KUPIEC
Nowy(a) na forum

Po tym co usłyszałem od wielu znajomych sądzę, że większości ludzi jest obojętna lokalizacja nowego targowiska. Każdy się tylko cieszy, że nie będzie już tego śmierdzącego, kostropatego placu ze zgniłymi barakami i wiatami z cerat w centrum miasta. Kupcy mieli tyle lat na dogadanie sie z zarządcą odnośnie stanu technicznego i modernizacji. Jak przyszło do likwidacji to nagle wielkie larum. I tak miasto dało sporo czasu na usunięcie się z tego dziadostwa. Ludzie, mamy 21 wiek a Lubin to nie średniowieczny slams-gród, żeby coś tak odpychającego znajdowało się na jego terenie.
Maniak

Ja się nie obrażam na wypowiedzi, pewnych osób - zproponowałem dyskusję na temat lokalizacji targowiska i chcę spokojnej rozmowy - gadka typu mi to wisi - lepiej brzmi - jest mi to obojętne, ja też mam dosyć tego syfu i gwarantuję wam, że 80% kupców z uśmiechem na buzi przejdzie na Łukasiewicza co nie wyklucza ich styrachu przed nowym.
Czasami myślę, że nawet podjęcie spokojnego tematu - bo dzisiaj już taki jest - musi się skończyć wulgaryzmami.
Czasami myślę, że nawet podjęcie spokojnego tematu - bo dzisiaj już taki jest - musi się skończyć wulgaryzmami.
KUPIEC
Może i tak, ale po przeczytaniu kilku wypowiedzi na temat przenosin na targowisko przy Łukasiewicza (Oficjalny Serwis Internetowy Miasta Lubina) zaczynam traktować każdą ostrą wypowiedź jako atak na kupców, a przez ostatnie osiem miesięcy dostawało się nam od Pana Prezydenta, Lubińskiej Spółki Inwestycyjnej i tej cząści mieszkańców , która myśli, że Kupcy to banda do odstrzału. Przecież my też chcemy pracować w godnych warunkach - sami sobie zorganizowaliśmy miejsce pracy i chcemy, aby nas szanowano tak jak szanuje się każdy inny zawód.JasioJasio pisze:Czy nie jesteś aby nieco przewrażliwiony?
KUPIEC
Maniak

KUPIEC, jeszcze się nie zorientowałeś że PAN PREZYDENT RACZYńSKI buduje swoją pozycje na konfliktowaniu wszystkich i pokazywaniu opini publicznej że ON chce ale to inni są źli i dzięki temu tuszuje swoją nieudolność. dobrze wykorzystuje media które po części kontroluje. nie dziw się więc że wielu ludzi daje się oszukiwać, a że jesteście zdeterminowani do walki o swoją prace i nie jest to do końca "po drodze" z jego wizjami to musicie cierpieć. przykład targowiska jest jednym z wielu. LSI to firma kontrolowana przez niego, ile kasy zmarnowała tylko nieliczni domyślają się jakiego rzędu to kwoty (w mln zł). na nowym targowisku mogło by być dobrze tylko wtedy gdyby wykorzystać cały "kwadrat" wtedy miałby podobny charakter do odecnego bazaru. pozostaje nadzieja że forma będzie wielokrotnie lepsza.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Maniak

JasioJasio, hehe, nieudolny bo źle zarządza miastem i notorycznie nie dotrzymuje obietnic, a co do mediów to pracują tam inteligentni ludzie którzy wiedzą że jak chcą tam dalej pracować to muszą być mili dla przeydenta, za "kontakty" z mediami odpowiada jego asystent który byłby pewno lepszym kandydatem.
ale ale, nie odchodźmy od tematu
ale ale, nie odchodźmy od tematu
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Jedno mnie zastanawia, dlaczego Pan Prezydent Raczyński tak kurczowo ochrania Lubińską Spółkę Inwestycyjną - jeżeli przegra wybory w 40% będzie to wina utrzymywania LSI, a jeżli wygra to przynajmniej ta część wyborców, która się od niego odwróciła, zrobiła to między innymi z powodu pozostawienia LSI przy życiu.
Pan Prezyden Raczyński w porównaniu do Pana Prezesa LSI ma jedną zaletę - oprócz całkowitej destrukcji potrafi podejmować również pozytywne decyzje.
Pan Prezyden Raczyński w porównaniu do Pana Prezesa LSI ma jedną zaletę - oprócz całkowitej destrukcji potrafi podejmować również pozytywne decyzje.
KUPIEC
Weteran

Jeśli ktoś ma blisko do nowego targowiska - będzie zadowolony. Ludzie z Przylesia przypuszczam będą raczej źli (słucham sąsiadów).
Dla mnie osobiście najważniejszy jest wysoki standard, dobry asortyment a na dowolną lokalizację mogę dojechać.
Nie zgadzam się z tym że "handel bazarowy to 16 wiek". Wprost przeciwnie - supermarkety oferujące masówkę z czasem męczą i wtedy bardzo przyjemnie jest pochodzić sobie po straganach i sklepikach.
A osobiście: Szanuję wszystkich kupców i życzę im dobrego, ciekawego asortymentu, bycia konkurencyjnym i przede wszystkim powodzenia w interesach.
Dla mnie osobiście najważniejszy jest wysoki standard, dobry asortyment a na dowolną lokalizację mogę dojechać.
Nie zgadzam się z tym że "handel bazarowy to 16 wiek". Wprost przeciwnie - supermarkety oferujące masówkę z czasem męczą i wtedy bardzo przyjemnie jest pochodzić sobie po straganach i sklepikach.
A osobiście: Szanuję wszystkich kupców i życzę im dobrego, ciekawego asortymentu, bycia konkurencyjnym i przede wszystkim powodzenia w interesach.
SKiP KL Lubin 11.09.2006
List protestacyjny!!!
Zarząd Stowarzyszenia Kupców i Przedsiębiorców Kupiec Lubiński protestuje przeciwko odebraniu pieniędzy przeznaczonych na budowę pierwszego etapu zadaszenia, które miało powstać na nowym targowisku przy ulicy Armii Krajowej w Lubinie.
Jednocześnie informujemy członków naszego stowarzyszenia, oraz mieszkańców Lubina, że pieniądze te zostały odebrane kupcom głosami Klubu SLD i TL. Przeznaczenie tych pieniędzy na dofinansowanie zajęć pozalekcyjnych w szkołach, choć jest celem szczytnym nie ma sensu w wypadku, gdy wcześniej przekazane środki na ten cel są w zupełności wystarczające i nie zostaną wykorzystane w tym roku budżetowym.
Wszystko to wskazuje na rozpoczęcie przedwyborczej kampanii wśród niektórych Radnych naszego miasta.
Zarząd Stowarzyszenia nie przyjmuje również do wiadomość tłumaczenia, że pieniędzy nie można przekazać Lubińskiej Spółce Inwestycyjnej, która miała budować zadaszenie z powodu uchwały Rady Miasta mówiącej o nakazie likwidacji tej Spółki. Radni naszego miasta wcześniej przecież przekazali ponad dwa miliony złotych na budowę infrastruktury na nowym targowisku, choć wiedzieli, że to właśnie ta Spółka jest zarządcą tego targowiska.
W związku z wcześniejszymi deklaracjami Rady Miasta, że nie będzie przeszkadzała, a wręcz pomoże kupcom w płynnym przejściu na nowe targowisko wyrażamy zdziwienie z powodu wykorzystywania budowy zadaszenia do walki przedwyborczej między Radnymi.
Oświadczamy, że do póki będzie możliwość odzyskania tych środków będziemy starali się wpłynąć na Radę Miasta tak, aby zmieniła swoją decyzję.
List protestacyjny!!!
Zarząd Stowarzyszenia Kupców i Przedsiębiorców Kupiec Lubiński protestuje przeciwko odebraniu pieniędzy przeznaczonych na budowę pierwszego etapu zadaszenia, które miało powstać na nowym targowisku przy ulicy Armii Krajowej w Lubinie.
Jednocześnie informujemy członków naszego stowarzyszenia, oraz mieszkańców Lubina, że pieniądze te zostały odebrane kupcom głosami Klubu SLD i TL. Przeznaczenie tych pieniędzy na dofinansowanie zajęć pozalekcyjnych w szkołach, choć jest celem szczytnym nie ma sensu w wypadku, gdy wcześniej przekazane środki na ten cel są w zupełności wystarczające i nie zostaną wykorzystane w tym roku budżetowym.
Wszystko to wskazuje na rozpoczęcie przedwyborczej kampanii wśród niektórych Radnych naszego miasta.
Zarząd Stowarzyszenia nie przyjmuje również do wiadomość tłumaczenia, że pieniędzy nie można przekazać Lubińskiej Spółce Inwestycyjnej, która miała budować zadaszenie z powodu uchwały Rady Miasta mówiącej o nakazie likwidacji tej Spółki. Radni naszego miasta wcześniej przecież przekazali ponad dwa miliony złotych na budowę infrastruktury na nowym targowisku, choć wiedzieli, że to właśnie ta Spółka jest zarządcą tego targowiska.
W związku z wcześniejszymi deklaracjami Rady Miasta, że nie będzie przeszkadzała, a wręcz pomoże kupcom w płynnym przejściu na nowe targowisko wyrażamy zdziwienie z powodu wykorzystywania budowy zadaszenia do walki przedwyborczej między Radnymi.
Oświadczamy, że do póki będzie możliwość odzyskania tych środków będziemy starali się wpłynąć na Radę Miasta tak, aby zmieniła swoją decyzję.
KUPIEC
Informacje
Bing [Bot] » 1 gość