Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
pozwolilem sobie na modyfikacje tematu.
Bywalec

dzienniki lub czasopisma 
a tak serio:
wybory samorzadowe a rozwoj miasta
a tak serio:
wybory samorzadowe a rozwoj miasta
Administrator

Może zamiast, bezpłatnego dostępu do internetu dla wszystkich mieszkańców - zróbmy pare darmowych kafejek internetowych dla tych co komputer oglądają przez witrynę sklepu - bo im darmowy internet jest mało potrzebny - doposarzyć szkoły w sprzęt, a potem darmowy internet dla wszystkich - to jest mój pomysł.
Najpier obwodnice i poprawa infrastruktury drogowej w mieście, a potem oczywiście po odpowiednim wysądowaniu możliwości ściągnięcia inwestorów do nowej strefy - róbmy nową strefę - są to duże koszty, a jak pokazuje doświadczenie czasami pieniądze idą w błoto.
Skąd pomysł piaskowni - przy zalewie są już baseny , odpowiedni dojazd, będzie osiedle domków - zmodernizować baseny, wyczyścić dno zalewu - pogłębić - zabezpieczyć przed odpływem wody do kopalni i jest ok.
Przypuszczam, że każdy z tych pomysłów (w moim wykonaniu lub jakimś innym ) jest do wykonania - łącznie z rewitalizacją rynku - w dodatku na większość z tych projektów można wyciągnąć kasę z UE - TERAZ TRZEBA WYBRAĆ TAKICH LUDZI, ABY GWARANTOWALI NAM WYKONANIE TEGO WSZYSTKIEGO -
Pan Raczyński i Pan Maćkała mogli to zrobić - jak zawalili trzeba szukać kogoś nowego.
Najpier obwodnice i poprawa infrastruktury drogowej w mieście, a potem oczywiście po odpowiednim wysądowaniu możliwości ściągnięcia inwestorów do nowej strefy - róbmy nową strefę - są to duże koszty, a jak pokazuje doświadczenie czasami pieniądze idą w błoto.
Skąd pomysł piaskowni - przy zalewie są już baseny , odpowiedni dojazd, będzie osiedle domków - zmodernizować baseny, wyczyścić dno zalewu - pogłębić - zabezpieczyć przed odpływem wody do kopalni i jest ok.
Przypuszczam, że każdy z tych pomysłów (w moim wykonaniu lub jakimś innym ) jest do wykonania - łącznie z rewitalizacją rynku - w dodatku na większość z tych projektów można wyciągnąć kasę z UE - TERAZ TRZEBA WYBRAĆ TAKICH LUDZI, ABY GWARANTOWALI NAM WYKONANIE TEGO WSZYSTKIEGO -
Pan Raczyński i Pan Maćkała mogli to zrobić - jak zawalili trzeba szukać kogoś nowego.
KUPIEC
Pomysł fajny, "socjalistyczny" (nie zamierzam cię obrazić, chodzi o robienie czegoś dla wsystkich) i jak ten ustrój zupełnie nierealny. Jeśli kupisz wszystkim komputery, to odezwą się ci, którzy wolą żelazka, pralki, DVD albo zielone majtki.KUPIEC pisze:Może zamiast, bezpłatnego dostępu do internetu dla wszystkich mieszkańców - zróbmy pare darmowych kafejek internetowych dla tych co komputer oglądają przez witrynę sklepu - bo im darmowy internet jest mało potrzebny - doposarzyć szkoły w sprzęt, a potem darmowy internet dla wszystkich - to jest mój pomysł.
Internet za free jak najbardziej. Dlaczego? Internet to nei tylko rozrywka, już niedługo być może większość spraw urzędowych będziemy załatwiać przez internet właśnie - a to jest jak najbardziej na rękę miastu. Dodatkowo internet u nas jest horrendalnie drogi, miasto kupując "hurtowo" dostep dla wszystkich będzie w stanie wynegocjowac dużo korzystniejsze stawki niż każdy z nas w pojedynkę.
.KUPIEC pisze: Najpier obwodnice i poprawa infrastruktury drogowej w mieście, a potem oczywiście po odpowiednim wysądowaniu możliwości ściągnięcia inwestorów do nowej strefy - róbmy nową strefę - są to duże koszty, a jak pokazuje doświadczenie czasami pieniądze idą w błoto.
Nową strefę? Po co, przeciez mamy starą zupełnie nie wykorzystaną!
Konia z rzędem temu, kto wie którzy to ludzieKUPIEC pisze: TERAZ TRZEBA WYBRAĆ TAKICH LUDZI, ABY GWARANTOWALI NAM WYKONANIE TEGO WSZYSTKIEGO -
Jasio Jasio
Masz rację, że jest w moim pomyślę trochę socjalistycznej nutki, ale jak myślisz czy pomysł- internet dla wszystkich za darmo jest realny- zresztą to właśnie w socjaliźmie "niby" edukacja była za darmo.
Ten pomysł jest dla mnie poroniony z jednego powodu - z darmowego internetu będą kożystać osoby, które w większości stać na opłacanie tego internetu - więc po co opłacać im to - lepiej te pieniądze wydać na inne cele.
Masz rację, że jest w moim pomyślę trochę socjalistycznej nutki, ale jak myślisz czy pomysł- internet dla wszystkich za darmo jest realny- zresztą to właśnie w socjaliźmie "niby" edukacja była za darmo.
Ten pomysł jest dla mnie poroniony z jednego powodu - z darmowego internetu będą kożystać osoby, które w większości stać na opłacanie tego internetu - więc po co opłacać im to - lepiej te pieniądze wydać na inne cele.
KUPIEC
To może dorzućmy też pieniądze przeznaczone na modernizację i przeniesienie bazaru?
Idąc tym tokiem myslenia mielibyśmy full samorządowy socjal bez jednej całej ulicy czy imprezy kulturalnej w mieście.
PS Jestem przekonany, że w referendum co jest bardziej potrzebne free internet czy bazar, to drugie poległoby z kretesem
Idąc tym tokiem myslenia mielibyśmy full samorządowy socjal bez jednej całej ulicy czy imprezy kulturalnej w mieście.
PS Jestem przekonany, że w referendum co jest bardziej potrzebne free internet czy bazar, to drugie poległoby z kretesem
Stały bywalec

Chyba zrobione w internecie wśród 13-latków za pomocą onetowej sondy.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2006, 18:56 przez surgeon, łącznie zmieniany 2 razy.
Maniak

KUPIEC,
tak jak każda obietnica, tylko pytanie czy realna, poczytaj sobie o tym jak to zostało zrobione w innych miastach (linki już podawałem) jeśli coś kopiować to właśnie dobre wzorce, czemu nie??
Kod: Zaznacz cały
Choć jestem pewien, że internet za darmo jest tylko kiełbasą wyborczą.CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
To już jest ostatni dzwonek (nadchodzące wybory), żeby coś się zmieniło w naszym mieście. Jeżeli nie będzie nowych inwestorów, nowych zakładów pracy, to za 5-10 lat liczba spadnie o kolejne 10 tyś. mieszkańców. Wszyscy do tej pory fundowali nam igrzyska dla mas i wodotryski. I co z tego? Od nowego prezydenta i radnych zarządać podpisania weksli. Jeżeli się nie wywiążą chociaż w 50% z deklaracji, realizacja weksla po zakończeniu kadencji. Chyba by się starali i uwijali jak mrówki, czy nie?
Prawo stanowią ludzie i ludzie mogą je zmieniać. Powinna być jakaś zmiana w tej dziedzinie bo jesteśmy takim narodem, że bez tego rodzaju posunięć jeszcze długo będzie warcholstwo stołkowe i nic się nie zmieni na lepsze. W krasnoludki, posłów i radnych spełniających obietnice wierzą tylko dzieci.andros pisze:W tym sęk, że aktualny stan prawny powoduje, iż mandat radnego jest tzw. „mandatem wolnym”.
Oznacza to, że:
- radny reprezentuje daną społeczność lokalną (nie tylko swój komitet czy swoich wyborców),
- nie można w legalny sposób zmusić go do określonych działań,
- jest nie odwoływalny przed upływem kadencji.
Maniak

Informacje
0 użytkowników » 2 gości