Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: miyoko »

Ludzie dlaczego w ogóle go uśpiła.Przeciez dziewczyny z dogomanii nakazały jej by psa im oddała bo czuły, że dziewczyna kłamie.Skoro pies okazał się dla niej kłopotem dlaczego nie chciała zwrócić go osobie, która się tego wręcz domagała????Znacznie prościej było pobiec do lekarza i psiaka uspić????? Dlaczego niby uśpiony pies był cały zakrwawiony??? Soory według mnie nie trzyma sie to ani kupy ani (...)! Czy naprawde tak ciężko dostrzec jeden ważny fakt że "drobna blondynka" kłamie??? W głębi serca mam nadzieję że wyniki sekcji nie wykażą obrażen wewnętrznych wskazujących na skatowanie psa bo lżej jest mi mysleć, że psiak poprostu zasn.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Gość7 »

miyoko pisze:Ludzie dlaczego w ogóle go uśpiła.Przeciez dziewczyny z dogomanii nakazały jej by psa im oddała bo czuły, że dziewczyna kłamie.Skoro pies okazał się dla niej kłopotem dlaczego nie chciała zwrócić go osobie, która się tego wręcz domagała????Znacznie prościej było pobiec do lekarza i psiaka uspić????? Dlaczego niby uśpiony pies był cały zakrwawiony??? Soory według mnie nie trzyma sie to ani kupy ani (...)! Czy naprawde tak ciężko dostrzec jeden ważny fakt że "drobna blondynka" kłamie??? W głębi serca mam nadzieję że wyniki sekcji nie wykażą obrażen wewnętrznych wskazujących na skatowanie psa bo lżej jest mi mysleć, że psiak poprostu zasn.

bardzo dobrze napisane popieram
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

Codziennie ginie conajmniej 10 osob w wyniku zamachow terrorystycznych...
Codziennie umiera conajmniej 10 osob na Aids...
Codziennie przynajmniej100 osob traci zdrowie badz zycie w wypadku samochodowym...
Codziennie Izraelczycy morduja Palestynczykow i na odwrot...

...
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: malwka »

i co? nie ma poszukiwań terrorystów i ciągłych obław?
naukowcy nie szukają leku na AIDS?
nie są wymyślane co raz to nowsze zabezpieczenia w samochodach?

winni tej zbrodni muszą dostać nauczkę, a to jest też doskonała profilaktyka - inni, którzy zamierzali podjąć się podobnego czynu, najpierw może się zastanowią, czy to popłaca...
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: miyoko »

Dale Cooper pisze:Codziennie ginie conajmniej 10 osob w wyniku zamachow terrorystycznych...
Codziennie umiera conajmniej 10 osob na Aids...
Codziennie przynajmniej100 osob traci zdrowie badz zycie w wypadku samochodowym...
Codziennie Izraelczycy morduja Palestynczykow i na odwrot...

Jasne wszyscy chyba znamy wiadomości ze świata. Nie bardzo wiem co autor miał na mysli pisząc to.To smutne że umierają ludzie i smutne że ci sami potrafią skatować niewinne zwierzę lub decydować o tym kiedy mają zakończyć życie, smutne że inni nie dostrzegają w tym nic złego. Niedawno straciliśmy kota 13 letniego był dla nas więcej niż zwierzakiem był domownikiem przyjacielem kimś bardzo bliskim.Do dzis czujemy ogromny smutek. Moze powinnismy śmierc kota olać bo mordują Palestyńczyków, dajmy społeczne przyzwolenie na maltretowanie zwierząt, dlaczego nie......Przeciez jesteśmy ludzmi i wszystko sie kręci wokół nas, więc co znczy kilka połamanych psich żeber, złamanych łap czy zakopania żywcem kilku szczeniąt....JESTEŚMY LUDZMI TO BRZMI DUMNIE!!!!!!!
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: tea000 »

miyoko pisze:
Dale Cooper pisze:JESTEŚMY LUDZMI TO BRZMI DUMNIE!!!!!!!

Przekwalifikuj sie na zwierze-najlepiej psa, to bedziesz dumna naprawde.

[ Dodano: Pią Sie 25, 2006 23:26 ]
Nie wiem dlaczego dogomaniacy zamkneli forum o Ozzym gdzie ludzie wymieniali sie spostrzezeniami, chyba zaczelo sie im palic koło tylka i teraz chca zacierać slady po swoim linczu na tej dziewczynie. Czyzby wyniki sekcji potwierdzily, ze pies zostal uspiony, a nie zakatowany??
Najgorsze jest to, ze czytajac opinie "milosnikow zwierzat" w internecie, widac wyraznie, ze oni wydali juz wyrok i podwazaja wszelkie argumenty swiadczace o tym, ze pies nie zostal zamordowany. Nawet, jesli zapadnie wyrok sądowy uniewinniający A - to "milosnicy zwierzat" uzasadnia to spiskiem i przekupieniem sądu (takie opinie juz sa na porzadku dziennym np że: "dziennikarze i weci zostali przekupieni")

To tragednia czlowieka co sie stalo - tragednia Agnieszki zaszczutej przez (nie) milosnikow ludzi...

[ Dodano: Pią Sie 25, 2006 23:35 ]
Gość7 pisze: a jesli faktycznie go uspila to po jaka cholere go brala, zeby zaraz zabić!!!!!!!!!!
nie miala do tego prawa pies nie byl jej wlasnoscia!!!
Z tego co napisales wynika, ze jakby pies byl jej wlasnościa, to miałaby prawo go zabic.
Moja rada jest taka: mniej niezdrowego podniecania sie ta sprawą, więcej rozumu. Mniej wykrzykników, więcej sensu w wyrazanych opiniach.
Proponuje cos na uspokojenie albo szklanke zimnej wody.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

tea000 pisze:Moja rada jest taka: mniej niezdrowego podniecania sie ta sprawą, więcej rozumu. Mniej wykrzykników, więcej sensu w wyrazanych opiniach.
Proponuje cos na uspokojenie albo szklanke zimnej wody.
I wlasnie o to tea000 mi chodzilo. Niestety, nie wszyscy zrozumieli.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: isela »

DeeS pisze: Niczego nie zapomnialem - to co pisze jest spojne. Przedstawiam fakty - a faktem jest to ze Agnieszka najpierw mowila jedno, teraz mowi drugie. Ma do tego prawo jak kazdy z nas. I nie "nagle" my cos twierdszimy. To Agnieszka i weterynarz twierdza. Malo tego. Weterynarz wystawil pisemne zaswiadczenie że tak było. Wedlug ciebie powinienem otym milczec?
Dla mnie kardynalna rzecza jest zasada ze dopoki nie ma udowodnionej winy to nie mozna nikogo skazac - wiec nie pytaj dlaczego jej bronie. Bronie zasady domniemania niewinnosci. I tyle Co do motywow dzialania Agnieszki to pytanie o nie skierowac nalezy do niej, nie do mnie. W rozmowie stwierdzila, ze klamala o tym ze pies sam zdechl gdyz... bala sie reakcji na uspienie psa. Czy jest to wiearygodne? Sami to ocenicie.
I nie miej pretensji ze RELACJONUJE wydarzenia, nawet jesli sie z nimi nie zgadzasz.
Panie DeeS, panie dziennikarzu
Pusty śmiech i bezsilność ogarniają człowieka, gdy czyta Pana "RELACJE" z tej sprawy.
Dzień w dzień powtarza Pan, podaje czytelnikom całkowicie niespójną, nielogiczną wersję "drobnej, wiotkiej blondynki". Nie zadaje jej Pan ani jednego prostego pytania, które skonfrontowałoby jej słowa z zeznaniami dużej grupy osób troszczących się wcześniej o znalezionego psa i tych którzy przyjechali następnie z całej Polski do Lubina aby go ratować, mając nadzieję, że nie jest jeszcze za późno.
Przecież nim przekazano Agnieszce W. psa, przedstawiono jej wszystkie jego choroby(!!) z nowotworem jąder na czele(!!!). Dlaczego bezwolnie podaje Pan w prasie jej kłamstwa?? Dlaczego choćby dla minimum obiektywizmu, nie wspomina Pan o tym wszystkim o czym Pan przeczytał na pierwszych stronach wątku o Ozzim
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29280
zapisywanych między 13 a 18 sierpnia??? Dlaczego???
Ta dziewczyna (choć rzeczywiście myślę o niej: "ta bestia"...) słysząc o tych chorobach mimo wszystko usilnie prosiła aby oddano goldena pod jej opiekę. Miała go czym prędzej przewieźć do Kraśnika, do rodziców, a tam - według jej słów - miał mieć cudowne warunki.
Tymczasem najprawdopodobniej jeszcze tego samego dnia zgładziła psa...
Jej słowa "nie wiedziałam że choruje" (podobnie jak wcześniejsze "zdechł bo nie dostał antybiotyku") brzmią jak drwina, jak kłamstwa 6-letniej dziewczynki...
Jest Pan dorosłą, starszą osobą ale nie przeszkadza to Panu udawać 5-letniego chłopczyka i brać je za dobrą monetę w imię (bardzo, bardzo daleko pojętego...) domniemania niewinności.
Pisze Pan "Agnieszka ma prawo jednego dnia mówić jedno, a drugiego dnia drugie". Czy jednak uczciwy dziennikarz nie informuje czytelnika, że jego rozmówczyni zmienia swą wersję wydarzeń?? Że KŁAMAŁA już wtedy gdy starała się o psa, że KŁAMAŁA w telefonach i smsach gdy psa otrzymała, że KŁAMAŁA gdy trwało już wyjaśnianie losów Ozziego...
To nie jest relacjonowanie zdarzeń, to próba przedstawienia lokalnej społeczności całej sprawy w fałszywym świetle... Niestety...
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: TangoBlue »

Podobno w dzisiejszym wydaniu SE jest artykul o Ozzym. Nie wiem, czy sa tam wyniki sekcji, poniewaz nie mieszkam w Polsce i nie kupie tej gazety.

Nieprawda jest, ze wszyscy skazali Agnieszke na lincz.

Pozdrawiam
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

TangoBlue pisze:Podobno w dzisiejszym wydaniu SE jest artykul o Ozzym. Nie wiem, czy sa tam wyniki sekcji, poniewaz nie mieszkam w Polsce i nie kupie tej gazety.

Nieprawda jest, ze wszyscy skazali Agnieszke na lincz.

Pozdrawiam
tak, oto link: http://miniurl.pl/se_ozzy

Gratuluję "milosnikom zwierzat" zmarnowania poprzez swoj fanatyzm zycia tej dziewczynie.

Prowodyrow tej nagonki powinno sie zamknąc do pudła.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

O tym, czy ktokolwiek stanie przed sadem, zadecyduje prokuratura. My nie mamy w tej sprawie nic do powiedzenia.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

wiele osób zarzuca tej dziewczynie katowanie psa... mam pytanie czy ten pies miał jakieś konkretne badanie tuż przed przekazaniem go dla niej??
i następne pytanie, wiele osób zarzuca jej znęcanie się nad psem, to jeszcze rozumiem ale mam pytanie do wszystkich któży jej grożą, w czym jesteście lepsi od niej (jeśli faktycznie znencała się nad tym psem) ??
niestety obawiam się że niczym :(

PS: swoją postawą zniechęcacie ludzi do przyjmowania zwierząt w trudnej sytuacji, a podobna sytuacja (jeśli jej wersja jest prawdziwa) może zdażyć się każdemu.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

tomi pisze:wiele osób zarzuca tej dziewczynie katowanie psa... mam pytanie czy ten pies miał jakieś konkretne badanie tuż przed przekazaniem go dla niej??
Tak, zajmowala sie nim Formica, pani weterynarz. Nawet rozmawiala z weterynarzem, do ktorego poszla pani Agnieszka.
ska
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: ska »

i następne pytanie, wiele osób zarzuca jej znęcanie się nad psem, to jeszcze rozumiem ale mam pytanie do wszystkich któży jej grożą, w czym jesteście lepsi od niej (jeśli faktycznie znencała się nad tym psem) ??
niestety obawiam się że niczym
Witam Wszystkich!

Masz pewnie na myśli reakcje ludzi na forach internetowych. Taki właśnie charakter ma forum internetowe, ludzie wyrażali swoje emocje związane z tym wydarzeniem. Na forum miłośników papug wszyscy kochają papugi i reagują emoconalnie gdy jakiejś papudze dzieje się krzywda. To nie znaczy, że ludzie, którzy są "decyzyjni" czyli faktycznie zaangażowani w sprawę Ozziego są odpowiedzialni za reakcje innych ludzi, którzy są wstrząśnięci sprawą i nie potrafią się opanować. Nikt z grupy zaangażowanej w sprawę, nikomu nie groził. Proponuję oddzielić świat wirtualny od realnego, a tego brakuje wszystkim, co najgorsze również dziennikarzom, którzy teraz usiłują stworzyć wrażenie, że pół Polski szykuje się na p. Agnieszkę. Trochę to nieodpowiedzialne. I sama zainteresowana pięknie wykorzystuje tę sytuację.

Piszę jako obserwator wydarzeń i psiarz.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Co najmniej podejrzane jest, a juz na pewno dziwne, ze na forum dogomania co powstanie nowy watek w celach rzekomo informacyjnych - to sie go od razu zamyka po zadaniu choc jednego niewygodnego pytania (niewygodnego dla milosnikow zwierzat oczywiscie)
I tak np wczoraj nie chciano odpowiedziec na konkretne pytanie: "czy sekcja potwierdzila brutalne zamordowanie psa czy je wykluczyla?"

Pomoimo tego, ze wyniki sekcji zwlok sa juz znane - nikt nie chce ich podawac, bo.....nie doszly jeszcze pocztą! :D

czyzby niektorzy ludzie mieli tak slaba pamiec, ze po otrzymaniu ustnej informacji o wynikach sekcji - od razu zpomnieli o tej tresci? Stąd to liche tlumaczenie, ze "wyniki jeszcze nie doszly??" Do czego potrzebny jest im kawalek papierka, skoro "znane sa i tak wynikii sekcji?"

Albo wyniki sa zanane ale jeszcze nie mają ich w reku, albo nie są znane i nie maja ich jeszcze w ręku.
To sa znane wyniki sekcji zwlok cy nie??

Oj mąca na dogomanii, mącą. Zamknęli kolejny wątek, w ktorym mieli informowac o etapach postępowania, ale niestety ludzie zaczeli zadawac niewygodne pytania i od razu zamknieto im mozliwosc wypowiedzi pod pretekstem "szacunku dla zmarlego psa i dobra sledztwa". (chyba sie ktos za duzo filmow sensacyjnych naoglądał, ciągle jakis pseudo-radca prawny pisze cos kobylastą trzcionką o prawie karnym i nakazie prokuratorskim- w przypadku sekcji robionej z prywatnej inicjatywy?? :) I to jest pies prosze panstwa, nie zamordowany czlowiek :D

To otwierajac tamten watek nastawili sie panstwo na PYTANIA czy tylko kolejne (nie szkodliwe dla was ) jeki: "biedny ozzulek", "ozzy za TM", "ozzy spij dobrze" itd...????
Bo faktycznie, odp na pytania byly ale....nic nie wnoszace: "spotkanie sie odbylo", "dziennikarka sie nie stawila", "dziennikarka sie usprawiedliwila", "spotkanie sie skonczylo"...itd. Co to za wątek informacyjny z ktorego NIC nie wynika? A konkrety???

To jakaś farsa, tym sie zajmuja nieodpowiedni ludzie.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM