Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
No to mamy rozpoczętą III budowe galerii w Lubinie ta się chyba zakończy jako pierwsza mimo wcześniejszego falstartu, chodzi o pogonienie busikarzy i ich powrót na parking przy Pałacu Ślubów. Podobno ma być gotowa w przyszłym roku.
Nowa galeria handlowa
Nowa galeria handlowa
Według mnie koncepcja uzupełniania pustych przestrzeni w śródmieściu jest słuszna. Mam tylko nadzieję, że ten pawilon nie będzie szpecił okolicy.
Co do busów, to marzę, by przedsiębiorcy dogadali się z PKS co do stworzenia na dworcu centrum komunikacyjnego. Uważam, że może to być z korzyścią i dla PKS, bo klienci, którzy dotychczas wybraliby busy, pójdą na dworzec i trafią bądź na busa, bądź na autobus. Więcej ludzi odwiedzających dworzec, to więcej ludzi, którzy skorzystają z usług PKS.
Co do busów, to marzę, by przedsiębiorcy dogadali się z PKS co do stworzenia na dworcu centrum komunikacyjnego. Uważam, że może to być z korzyścią i dla PKS, bo klienci, którzy dotychczas wybraliby busy, pójdą na dworzec i trafią bądź na busa, bądź na autobus. Więcej ludzi odwiedzających dworzec, to więcej ludzi, którzy skorzystają z usług PKS.
Maniak

- Według mnie koncepcja uzupełniania pustych przestrzeni w śródmieściu jest słuszna. Mam tylko nadzieję, że ten pawilon nie będzie szpecił okolicy. [/list:u]
według mnie raczej nie, być może (mam nadzieje) będzie to ładnie wygłądało ale ja wolałbym tam jakiś pożądny skwerek zielenią. pewne jest natomiast to że powstanie przed tymi na bazarze i w rynku. po prostu tam robi to ktoś kto ma dokumentacje i pozwolenia, a nie jakiś słabiak który chce ale nie może. prace zresztą już się rozpoczeły.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Maniak

Akurat w tym miejscu o ciasnej zabuowie to raczej nie ma mowy. Owszem, galeria będzie blisko szkoły i pałacu slubów ale wokół przecież jest dość rozległa przestrzeń.
Nasze miasto niestety zepsuć jakakolwiek architekturą jest dość trudno, zwyczajnie nie ma Lubin "swojego" oblicza.
Widział ktoś projekt tej galerii tak w ogóle? Trudno się wypowiadać o czymś, czego się nie widziałeo jeszcze.
Nasze miasto niestety zepsuć jakakolwiek architekturą jest dość trudno, zwyczajnie nie ma Lubin "swojego" oblicza.
Widział ktoś projekt tej galerii tak w ogóle? Trudno się wypowiadać o czymś, czego się nie widziałeo jeszcze.
Można zauważyć dziwną prawidłowość. W Lubinie im więcej pokazuje się wszelakich projektów jakichś budynków tym większe g.... z tego wychodzi. A tu masz... cicho, bez szumu i już budują...JasioJasio pisze:Widział ktoś projekt tej galerii tak w ogóle? Trudno się wypowiadać o czymś, czego się nie widziałeo jeszcze.
Piszecie o galeri - bo ktoś to sobie tak nazwał - a będzie to zwykłe skupisko sklepików, coś na wzór domu towarowego- oczywiście popieram powstawanie nowych miejsc pracy - tylko czy w Lubinie ktoś trzyma rękę na pulsie - na przeciwko Kauflandu powstało mase sklepów, a co jeden to inny budynek - to samo na ustroniu, lepiej chyba jednak uregulować budownictwo w naszym mieście - przestać budować co popadnie , gdzie popadnie.
KUPIEC
Panie Łukasz
Jak myślisz skąd te sklepiki mają towar - przecież my wszyscy kupujemy towar w tym samym miejscu ( np. 90% sklepików w naszym rynku)- zresztą sam mam sklep na mieście - i są tam właśnie - głównie Azjatyckie szmatki - bo one najlepiej schodzą na mieście - na targowisko przychodzi klient, który chce za małą kasę dostać dobry towar - najczęściej od Polskiego producenta - te wszystkie firmówki są produkowane w 99% w Chinach, Tajlandi, Turcji i Wietnamie - sprawdź - cała reszta pochodzi - po za nielicznymi wyjątkami - od polskich producentów ( zresztą materiały, które są używane do produkcji naszych wyrobów w 80% pochodzą z podanych krajów).
Nawet tak duża firma obównicza - która zresztą chce budować w Lubinie galerię - 90% swoich butów produkuje w Chinach, a u nas są tylko przepakowywane.
- 90% firmowych butów sportowych na Polskim rynku pochodzi z CHIN.
Amen
Jak myślisz skąd te sklepiki mają towar - przecież my wszyscy kupujemy towar w tym samym miejscu ( np. 90% sklepików w naszym rynku)- zresztą sam mam sklep na mieście - i są tam właśnie - głównie Azjatyckie szmatki - bo one najlepiej schodzą na mieście - na targowisko przychodzi klient, który chce za małą kasę dostać dobry towar - najczęściej od Polskiego producenta - te wszystkie firmówki są produkowane w 99% w Chinach, Tajlandi, Turcji i Wietnamie - sprawdź - cała reszta pochodzi - po za nielicznymi wyjątkami - od polskich producentów ( zresztą materiały, które są używane do produkcji naszych wyrobów w 80% pochodzą z podanych krajów).
Nawet tak duża firma obównicza - która zresztą chce budować w Lubinie galerię - 90% swoich butów produkuje w Chinach, a u nas są tylko przepakowywane.
- 90% firmowych butów sportowych na Polskim rynku pochodzi z CHIN.
Amen
KUPIEC
Maniak

Stały bywalec

Stały bywalec

Informacje
0 użytkowników » 2 gości