Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
W związku z przypuszczeniem zmasowanego ataku na kupców chcę poinformować, że to kupcy inwestóją większość pieniędzy w targowisko na ulicy Łukasiewicza, wszelkie opóźnienia w pracach na tym targowisku są związane z opóźnieniami ze stony Lubińskiej Spółki Inwestycyjnej, wszelkie ataki na łamach prasy i w TKL są bzdurne. Firma która ma stawiać pawilony na zlecenie kupców rozpoczeła prace jak tylko było to możliwe, choć Lubińska Spółka Inwestycyjna robiła wzsystko, aby utrudnić kupcom i tej firmie życie. Blac budowy był wielkim pobojowiskiem, na placu jednocześnie przebywało kilka firm, problemy z podłączeniem do instalacji elektrycznej, problemy ze składowaniem materiałów do budowy pawilonów, walka o ogródek itd.
Kupcy zawsze gwarantowali, że przejdą na nowe targowisko wraz z ukończeniem go w całości - parkingi, chodniki i pawilony. To przejście może nastąpiść do 30 września 2006r,
Nikt z kupców nie ma zamiaru siedzieć na targowisku przy ulicy Kopernika, zwłaszcza, że Lubińska Spółka Inwestycyjna doprowadziła to targowisko do takiego stanu jaki jest w tej chwili.
Jeżeli ktoś z was ma jeszcze jakieś przykłady niegospodarności Lubińskiej Spółki Inwestycyjnej - spółki naszego ukochanego miasta niech napisze.
Kupcy zawsze gwarantowali, że przejdą na nowe targowisko wraz z ukończeniem go w całości - parkingi, chodniki i pawilony. To przejście może nastąpiść do 30 września 2006r,
Nikt z kupców nie ma zamiaru siedzieć na targowisku przy ulicy Kopernika, zwłaszcza, że Lubińska Spółka Inwestycyjna doprowadziła to targowisko do takiego stanu jaki jest w tej chwili.
Jeżeli ktoś z was ma jeszcze jakieś przykłady niegospodarności Lubińskiej Spółki Inwestycyjnej - spółki naszego ukochanego miasta niech napisze.
KUPIEC
Bywalec

Mam pytanie. Kiedy w TKL mówiono na ten temat?KUPIEC pisze: wszelkie ataki na łamach prasy i w TKL są bzdurne.
Początkujący

Swiebo, a gdzie będziesz biegał po ziemniaki w sobotę? hehe
Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć powoli...
"Pan mnie pewnie nie pamięta, ale służyliśmy razem na wojnie..."
www.mtblubin.republika.pl
"Pan mnie pewnie nie pamięta, ale służyliśmy razem na wojnie..."
www.mtblubin.republika.pl
kupi w piatek w tesco, albo sporzywczaku nieopodal 
Początkujący

Ziemniaczki kupisz wszędzie, ciuszki też - moje pytanie jest takie - czy te pare tygodni da się wytrzymać z targowiskiem na Kopernika - jak wiesz przeprowadzka na Łukasiewicza jest zaplanowana na 30 września, jeżeli da się wytrzymać te pare tygodni to jaki ma sens atakowanie kupców w mediach. 
KUPIEC
Początkujący

Z ciuszkami to nie mozna przesadzac - fajne rzeczy ktore mozna kupic w Lubinie maja wszyscy bo zbyt duzego wyboru u nas nie ma. A jesli chodzi o kupcow to na poczatku mieli sie wyprowadzic juz chyba w maju. Przeprowadzka cos im nie szla i czas byl im wydluzany z miesiaca na miesiac. Dosc tego bo to nigdy sie nie skonczy. Budowa galerii za "Pałacykiem Ślubów" o ktorej nikt wczesniej nie wiedzial jest w dalszej fazie budowy niz ta ktora ma byc robiona na miejscu bazaru. Wytrzymac pare tygodni z kupcami oczywiscie sie da jesli dało wytrzymac sie tyle lat - tylko czy to ma sens??
Pozdro
Pozdro
Bywalec

Jeżeli chodzi o media -to miałem na myśli wypowiedzi w radiu , w Słowie, artykuł na stronach Oficjalnego Serwisu Internetowego Miasta Lubina, jeżeli chodzi TKL to chyba pomyliłem stację - szkalowanie polegało na przedstawieniu wersji Lubińskiej Spółki Inwestycyjnej, że to jest wina kupców, że to oni zawalili terminy otwarcia nowego targowiska.
Kupcy mieli się wyprowadzić w maju, ale Lubińska Spółka Inwestycyjna oddała pierwsze fundamenty w czerwcu, a zresztą jeżeli sami pójdziecie na ten plac to zobaczycie jaką fuszerkę odp... na chodnikach i to ma być targowisko XXI-wieku, CAŁA RESZTA WYGLĄDA (NP. HALA) JAK SLAMSY Z XIX WIEKU.
Kupcy mieli się wyprowadzić w maju, ale Lubińska Spółka Inwestycyjna oddała pierwsze fundamenty w czerwcu, a zresztą jeżeli sami pójdziecie na ten plac to zobaczycie jaką fuszerkę odp... na chodnikach i to ma być targowisko XXI-wieku, CAŁA RESZTA WYGLĄDA (NP. HALA) JAK SLAMSY Z XIX WIEKU.
KUPIEC
Znaczy się żadnej różnicy w stosynku do aktualnego bazaru. Szczerze mówiąc to targowisko ani mnie ziębi ani grzeje, ale chyba były jakies plany wykonania nowego bazaru? Może poszczypać wykonawcę jeśli zrobił coś nie tak, budową na pewno opiekuje się ktoś z nadzoru budowlanego itp itd...KUPIEC pisze:... CAŁA RESZTA WYGLĄDA (NP. HALA) JAK SLAMSY Z XIX WIEKU.
Maniak

KUPIEC, w stosunku do LSI są prowadzone 2 dochodzenia prokuratorskie, to że tam się dzieje nie najlepiej to wiemy chyba wszyscy. co do nowego targowiska to widziałem jak to wygłądało któregoś dnia zerknąłem sobie i nie byłem zachwycony, może sie nie znam ale szybko to sie można zes... inna sprawa że stary bazar był raczej dla całego miasta a targowisko będzie tylko dla 2-3 osiedli. mi pasuje bo mieszkam blisko ale czy będą tam chodzić czas pokaże no i oferta 
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Początkujący

Do końca września ( Swiebo ), my też chcemy już tam przejść, jeżeli chodzi o lokalizację to targowisko na Kopernika było idealnym miejscem, ale trzy lata zaniedbań ze strony Pana Pankiewicza doprowadziły do tego, że wylondowaliśmy na Łukasiewicza.
Jeżeli chodzi o prace tam wykonane i do wykonania trzeba będzie przedyskutować możliwość wystąpienia do Lubińskiej Spółki Inwestycyjnej o przeprowadzenie dalszych remontów (hala) oraz poprawienie już przeprowadzonych prac.
Jeżeli chodzi o prace tam wykonane i do wykonania trzeba będzie przedyskutować możliwość wystąpienia do Lubińskiej Spółki Inwestycyjnej o przeprowadzenie dalszych remontów (hala) oraz poprawienie już przeprowadzonych prac.
KUPIEC
Maniak

Informacje
0 użytkowników » 1 gość