Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Nowy(a) na forum

Maniak

Weteran

Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Maniak

no cóż mieszkanie w mieści niesie za sobą różne "atrakcje" a rynek to przecież serce miasta więc trudno się dziwić że tam jest lekka kumulacja.
w rynku powinni poprowadzić do końca prace archeologiczne i przygotować teren pod jakąś inwestycje. a w między czasie pisać wnioski o dotacje z uni na rewitalizacje rynku, niestety mam wątpliwości czy ktoś z obecnego kierownictwa w UM jeszcze myśli o tym nieszczęsnym miejscu
w rynku powinni poprowadzić do końca prace archeologiczne i przygotować teren pod jakąś inwestycje. a w między czasie pisać wnioski o dotacje z uni na rewitalizacje rynku, niestety mam wątpliwości czy ktoś z obecnego kierownictwa w UM jeszcze myśli o tym nieszczęsnym miejscu
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Nowy(a) na forum

A kolega andros to chyba jakiś urzędnik bo do sprawy podchodzi z ogromnymi szczegołami w których to jak powszechnie wiadomo diabeł siedzi ! a ja mówie albo sie ktoś za to szybko weżme i zrobi porządek albo zaorać i zasadzić BURAKI :- )))) pastewne bez podkoszulków ! już w taki sposób podchodze do sprawy bo szlag człowieka może trafić jak widzi taką nieudolność władz a zwłaszcza że chodzi tu o centrum miasta !
Weteran

dawno już wyłączyłem się z dyskusji o Rynku, bo powoli przestaje wierzyć że to miasto może mieć kiedys jakiekolwiek logiczne centrum,
kiedy muszę przyjąc jakis gości spoza lubina ta sprawa wprawia mnie w zażenowanie
bo ile widzę na Rynku wciąż NIC się nie dzieje
wykopki juz zarastają zielskiem
a wkrótce pojawią się akacje i brzozy samosiejki i teren zarośnie drzewami i krzakami na długie lata
mogliby ludziom chociać te bloki w centrum odnowić
[ Dodano: Pon 07 Sie, 2006 13:48 ]
któryś z przedmówców wspomniał że rynek jest "sercem miasta"
sorki ale w Lubinie rynek - nasza wizytówka - przypomina raczej inną czesć ciała, której nazwy nie wspomnę
kiedy muszę przyjąc jakis gości spoza lubina ta sprawa wprawia mnie w zażenowanie
bo ile widzę na Rynku wciąż NIC się nie dzieje
wykopki juz zarastają zielskiem
a wkrótce pojawią się akacje i brzozy samosiejki i teren zarośnie drzewami i krzakami na długie lata
mogliby ludziom chociać te bloki w centrum odnowić
[ Dodano: Pon 07 Sie, 2006 13:48 ]
któryś z przedmówców wspomniał że rynek jest "sercem miasta"
sorki ale w Lubinie rynek - nasza wizytówka - przypomina raczej inną czesć ciała, której nazwy nie wspomnę
Wybacz ale Rynek w Lubinie nigdy nie byl ( za mojego życia a lat mam prawie 33) wizytowka miasta. Rynek ma szanse aby taką wizytowka sie stac.
Poki co, to nasze miasto nie ma miejsca, ktore mogloby reprezentować je na zewnatrz albo do ktorego można zabrac przyjezdnych znajomych. Niestety. Nie mamy rynku wroclawskiego, krakowskich plant czy alei gwiazd w Miedzyzdrojach. Ani urokliwych uliczek jak w Brzegu, niestety.
Poki co, to nasze miasto nie ma miejsca, ktore mogloby reprezentować je na zewnatrz albo do ktorego można zabrac przyjezdnych znajomych. Niestety. Nie mamy rynku wroclawskiego, krakowskich plant czy alei gwiazd w Miedzyzdrojach. Ani urokliwych uliczek jak w Brzegu, niestety.
Weteran

No i się dziwią ludzie że pobudowali strefy inwestycyjne a nikt nie chce inwestować (tak przypadkiem sąsiednie Polkowice problemu z tym nie mają).
Bo weź inwestora i pokaż mu miasto w którym ma wyłożyć swoje grube miliony!
Zobaczy rynek i od razu wrażenie fatalne.
Bo manager - taki Niemiec powiedzmy - zainwestuje swoją kasę tam, gdzie jego żona czy dziecko ewentualnie nie będą bali się zamieszkać w razie potrzeby.
Żaden manager z Niemiec w Lubinie nie zainwestuje bo "dostanie od żony po łbie wałkiem" prędzej.
Pora żeby władze miasta zrozumiały że liczy się całokształt, image, wiarygodność w biznesie - a nie tylko organizacja kolejnych imprez dla gawiedzi.
Bo weź inwestora i pokaż mu miasto w którym ma wyłożyć swoje grube miliony!
Zobaczy rynek i od razu wrażenie fatalne.
Bo manager - taki Niemiec powiedzmy - zainwestuje swoją kasę tam, gdzie jego żona czy dziecko ewentualnie nie będą bali się zamieszkać w razie potrzeby.
Żaden manager z Niemiec w Lubinie nie zainwestuje bo "dostanie od żony po łbie wałkiem" prędzej.
Pora żeby władze miasta zrozumiały że liczy się całokształt, image, wiarygodność w biznesie - a nie tylko organizacja kolejnych imprez dla gawiedzi.
Weteran

no własnie mi o to chodziło żeby miasto dla ludzi cos zrobiło nie w sensie zupełnej darmochy - ale własnie chociażby jakas częściowa pomoc dla tych wspólnot mieszkaniowych, uzyskanie dotacji w UE chociażby to w koącu centrum!!! czy tam w urzędzie miasta nikomu to do czaszki nie wpadło!!! a własnie dzisiaj przyjeżdża do mnie 1 raz do lubina znajomy z gdaąska, i znów będę musiał się tłumaczyć dlaczego to w lubinie żadnego centrum nie ma (bo spalic się ze wstydu nie zamierzam!)
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2006, 14:35 przez realista, łącznie zmieniany 1 raz.
... wykopki juz zarastają zielskiem a wkrótce pojawią się akacje i brzozy samosiejki i teren zarośnie drzewami i krzakami na długie lata ...No to jak juz ma to zarosnać to niech tylko te doły zakopią alejki wyznaczą, ławki postawią i ogrodzenie zwiną i do czasu ostatecznej decyzji będziemi mieli miły skwerek 
Ostatnio zmieniony 12 sie 2006, 09:48 przez GregPepe, łącznie zmieniany 1 raz.
W naszej galerii pojawiło się odpowiednie zdjęcie:andros pisze: ...Budowniczowie Galerii Rynek dogadują się z konserwatorem zabytków – a las rośnie - Busz przed ratuszem ...
Rynek tuż po wojnie
Maniak

Niestety nie dogadali się sierpień się skończył a projek (podobno ładny) się władzom nie spodobał.
Mało tego, prace archeologiczne też nie rusza bo przez plac budowy biegną kable które odkopali badacze. energetyka stwierdziła że przeniesienie ich zajmie (wykonawcy) około miesiąc czasu, ale problem w tym że ludzie prezydenta nie potrafią tego drobiazgu załatwić, i my mamy na tych nieudaczników zagłosować?? przypomne w grudniu będzie 2 lata od ogłoszenia tego hitu, a w czerwcu minął rok od likwidacji baraku z którego miasto miało dochód a ludzie pracę. brawo
Mało tego, prace archeologiczne też nie rusza bo przez plac budowy biegną kable które odkopali badacze. energetyka stwierdziła że przeniesienie ich zajmie (wykonawcy) około miesiąc czasu, ale problem w tym że ludzie prezydenta nie potrafią tego drobiazgu załatwić, i my mamy na tych nieudaczników zagłosować?? przypomne w grudniu będzie 2 lata od ogłoszenia tego hitu, a w czerwcu minął rok od likwidacji baraku z którego miasto miało dochód a ludzie pracę. brawo
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Weteran

Informacje
0 użytkowników » 1 gość