Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
No i.... znowu się zaczyna. W TKL obejrzałem sponsorowany przez Teraz Lubin spocik z jakimś mądrym panem, który stojąc na brzego "eks" zalewu małomickiego opowiadał jakie to mają piękne plany zagospodarowania tego miejsca i przekształecenie go w regionalny ośrodek wypoczynku dla mas.
Jak to zobaczyłem, to w wyobraźni usłyszałem motyw z "Seksmisji", którym powinno się zakończyć taką wypowiedź Teraz Lubin'owca, a mianowicie odgłos spuszczanej wody w kiblu.
Panowie, to już było i przestańcie ludziom ściemniać!!!!!!! Kopernik też była kobietą????
Jak to zobaczyłem, to w wyobraźni usłyszałem motyw z "Seksmisji", którym powinno się zakończyć taką wypowiedź Teraz Lubin'owca, a mianowicie odgłos spuszczanej wody w kiblu.
Panowie, to już było i przestańcie ludziom ściemniać!!!!!!! Kopernik też była kobietą????
Maniak

Urtanator
, Panowie, to już było i przestaącie ludziom ściemniać hmm. "w dniu 4 sierpnia 2006 r. (piątek) o godz. 12.00 odbędzie się Konferencja poświęcona przedstawieniu wyników przeprowadzonej przez Stowarzyszenie ankiety dotyczącej Zalewu Małomickiego i kąpieliska Obora." może lepiej że zrobili ankiete przynajmniej będzie wiadomo co by chcieli ludzie. z jakimś mądrym panem to był radny Jan Mowiąski, jakby co
andros
, Ciekawi mnie, co do powiedzenia " w tym temacie" mają inne ugrupowania? z tego co pamiętam to w zeszłej kadencji dwukrotnie był podnoszony ten temat przez TERAZ LUBIN i propozycje konkretnych rozwiązaą odtworzenia zalewu , i dwukrotnie członkowie SLD i obecni członkowie LUBIN2006 głosowali przeciwko jakimkolwiek rozwiązaniom. niewiem jak pozostałe ugrupowania, ale można dopisać to pytanie do listy.
, Panowie, to już było i przestaącie ludziom ściemniać hmm. "w dniu 4 sierpnia 2006 r. (piątek) o godz. 12.00 odbędzie się Konferencja poświęcona przedstawieniu wyników przeprowadzonej przez Stowarzyszenie ankiety dotyczącej Zalewu Małomickiego i kąpieliska Obora." może lepiej że zrobili ankiete przynajmniej będzie wiadomo co by chcieli ludzie. z jakimś mądrym panem to był radny Jan Mowiąski, jakby co
, Ciekawi mnie, co do powiedzenia " w tym temacie" mają inne ugrupowania? z tego co pamiętam to w zeszłej kadencji dwukrotnie był podnoszony ten temat przez TERAZ LUBIN i propozycje konkretnych rozwiązaą odtworzenia zalewu , i dwukrotnie członkowie SLD i obecni członkowie LUBIN2006 głosowali przeciwko jakimkolwiek rozwiązaniom. niewiem jak pozostałe ugrupowania, ale można dopisać to pytanie do listy.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2006, 21:38 przez tomi, łącznie zmieniany 2 razy.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
hehehe...teraz znowu beda wszyscy mowic jacy oni to uczciwi, jak bardzo chca nam zrobic dobrze.....innaczej mowiac beda klamac w zywe oczy i obiecywac gruszki na wierzbie. Ciekawe ile procent wyniesie frekfencjaUrtanator pisze:No i.... znowu się zaczyna. W TKL obejrzałem sponsorowany przez Teraz Lubin spocik z jakimś mądrym panem, który stojąc na brzego "eks" zalewu małomickiego opowiadał jakie to mają piękne plany zagospodarowania tego miejsca i przekształecenie go w regionalny ośrodek wypoczynku dla mas.
Maniak

Ja dodam swoje 3 grosze. Uwielbiam kampanie wyborcze, uwielbiam sluchac wspaniale plany roznych ugrupowan, ktore korzystaja z naiwnosci potancjalnych wyborcow, dam przyklad, Pan Borys, ktory twierdzi, ze moze pozyskac 600 mln euro dla Lubina (niewiem jakimi prawami fizyki, ekonomi itp) no ale haslo wyborcze swietnie, nastepny przyklad do zalew Malomicki. Politycy zdaja sobie sprawe jakie to sa potezne koszta aby ten teren wrocil do zycia, takie miejsce jest potrzebne dla mieszkancow Lubina, nie trzeba by bylo jezdzic na okoliczne Spalone, Szczytniki czy Rokitki. Teren zalewy jest wedlog mnie bardziej atrakcyjny, jest wykonana pewna infrastruktura, sa "baseny" lecz ekonomicznie chyba lepiej inwestowac w piaskownie na Oborze.
A na cholere nam nastepna strefa skoro w obecnej nie potrafily roznej maści wladze zachęcić NIKOGO do zainwestowania?
"Wielofunkcyjny - pilkarski" to jaki? Wileofunkcyjny czy pilkarski?
Ciekawym co to znaczy "inwestycje w pomoc spoleczna"?
I na koniec "e-Lubin", ma ktos jakiegos plana czy po prostu brakowalo punktu do programu?
Nie możemy specjalnie narzekac na lubin.pl czy lubin.on-line.pl w polaczeniu ze stronami samorządowymi daje to niezly material. Zawsze oczywiście mozna zrobic cos więcej, pytam tylko czy jest pomysl co i jak?
A poza tym, to niech pan Borys z kumplami zalatwi nawet orągly miliard i mądrze go wyda.
"Wielofunkcyjny - pilkarski" to jaki? Wileofunkcyjny czy pilkarski?
Ciekawym co to znaczy "inwestycje w pomoc spoleczna"?
I na koniec "e-Lubin", ma ktos jakiegos plana czy po prostu brakowalo punktu do programu?
Nie możemy specjalnie narzekac na lubin.pl czy lubin.on-line.pl w polaczeniu ze stronami samorządowymi daje to niezly material. Zawsze oczywiście mozna zrobic cos więcej, pytam tylko czy jest pomysl co i jak?
A poza tym, to niech pan Borys z kumplami zalatwi nawet orągly miliard i mądrze go wyda.
Stały bywalec

Nie możemy specjalnie narzekac na lubin.pl czy lubin.on-line.pl Dlaczego nie możemy? Wszechwładny cenzor JasioJasio nam zabroni? Ja sobie ponarzekam. Szczególnie ta pierwsza www
.lubin.pl. Powina być profesjonalna, a wygląda jak z zeszłego wieku, z milionami oczojebnych reklam we flash`u.
.lubin.pl. Powina być profesjonalna, a wygląda jak z zeszłego wieku, z milionami oczojebnych reklam we flash`u.
Ostatnio zmieniony 04 sie 2006, 21:56 przez surgeon, łącznie zmieniany 1 raz.
Bywalec

Nie chodzi o tworzenie kolejnej strony internetowej a raczej o powszechną informatyzacje miasta. Na przykład o stworzenie BEZPŁATNEGO dostepu do Internetu dla WSZYSTKICH mieszkanców miasta.JasioJasio pisze:I na koniec "e-Lubin", ma ktos jakiegos plana czy po prostu brakowalo punktu do programu?
Maniak

DeeS,
może się zgubiłem ale to chyba obietnica TL a nie P. Borysa?
Na przykład o stworzenie BEZPŁATNEGO dostepu do Internetu dla WSZYSTKICH mieszkanców miasta
może się zgubiłem ale to chyba obietnica TL a nie P. Borysa?
no i czasami dość tendencyja, ale póki co to najlepsze źródło informacji.Ja sobie ponarzekam. Szczególnie ta pierwsza www.lubin.pl.
Andros
Nadal jestem sceptyczny. Skoro przez kilkanascie lat nie potrafiono w Lubinie sciagnąc nikogo do LSSE z niezlym przeciez dojazdem to dlaczego mam uwierzyc, ze uda sie to w innym miejscu ale na podobnych zasadach?
Szerokopasmowy dostepo to mi sie podoba. W darmowy dostep do sieci dla wszystkich to oczywiscie nie wierzę. W kraju, ktory ma jeden z najdrozszych internetow na świecie raczej jest to malo prawdopodobne. Bardziej bym uwierzyl w jakas miejska spolke zajmujaca sie eksploatacja szybkich laczy i oferowaniem dostepu dla lubininian. To mialo by szanse zaistniec a przy wspolfinansowaniu miasta mogloby znacznie obnizyc koszt dla klientow czyli nas.
Surgeon
Masz jakiś uraz psychiczny na moim punkcie?
Ani nie jestem wszechwładnym ani cenzorem.
Duzo zdrowia życzę.
Nadal jestem sceptyczny. Skoro przez kilkanascie lat nie potrafiono w Lubinie sciagnąc nikogo do LSSE z niezlym przeciez dojazdem to dlaczego mam uwierzyc, ze uda sie to w innym miejscu ale na podobnych zasadach?
Szerokopasmowy dostepo to mi sie podoba. W darmowy dostep do sieci dla wszystkich to oczywiscie nie wierzę. W kraju, ktory ma jeden z najdrozszych internetow na świecie raczej jest to malo prawdopodobne. Bardziej bym uwierzyl w jakas miejska spolke zajmujaca sie eksploatacja szybkich laczy i oferowaniem dostepu dla lubininian. To mialo by szanse zaistniec a przy wspolfinansowaniu miasta mogloby znacznie obnizyc koszt dla klientow czyli nas.
Surgeon
Masz jakiś uraz psychiczny na moim punkcie?
Ani nie jestem wszechwładnym ani cenzorem.
Duzo zdrowia życzę.
Stały bywalec

To raczej Ty na moim.JasioJasio pisze:Masz jakiś uraz psychiczny na moim punkcie?
To naucz się pisać za siebie, a nie za wszystkich.JasioJasio pisze:Ani nie jestem wszechwładnym ani cenzorem.
Wzajem.JasioJasio pisze:Duzo zdrowia życzę.
Maniak

JasioJasio,
[ Dodano: Pią 04 Sie, 2006 22:26 ]
zresztą taka idea została przez TL już zaproponowana, przykłady można mnożyć choćby ten - http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=2176
ale miało by być, na podobnych zasadach jak w Radomiu.
http://www.tvn24.pl/1,219,8,19946747,55 ... forum.html
błąd - jest to możliwe, troche kosztuje ale mniej niż można było przypuszczać. tylko problemem jest wprowadzenie w życie, po wyborach zobaczymy.W darmowy dostep do sieci dla wszystkich to oczywiscie nie wierzę.
[ Dodano: Pią 04 Sie, 2006 22:26 ]
zresztą taka idea została przez TL już zaproponowana, przykłady można mnożyć choćby ten - http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=2176
ale miało by być, na podobnych zasadach jak w Radomiu.
http://www.tvn24.pl/1,219,8,19946747,55 ... forum.html
Zgadzam sie z tym, po co robic cos co juz jest i w dodatku nie wykorzystane ?JasioJasio pisze:
Weteran

Informacje
Bing [Bot] » 1 gość