Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
ja popieram ! za jego rządów Lubin troche sie odchamił ! ( Muza , droga , markety ) teraz może jakieś inwestycje zakładów produkcyjnuch bo za kilkanaście lat będziemy jak Chojnów , Rudna , Chocianów !!
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: surgeon »

Taaa, odchamił się w markecie czy podczas "niedzieli w parku? ;)
Masz fajną fotkę naszego miasta? Pochwal się nią -> Obrazek

Pełen obiektywizm tylko w:
Obrazek wycięła cenzura na forum.lubin.pl
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Seba »

Zdecydowanie nie! Mam go dosyć!!! Jak coś trzeba zrobić to za przeproszeniem dupa a jak np. ksiądz murzyn przyjechał do Kościoła na Ustroniu (last year), albo impra w Kościele Marii Kolebego, wszedzie go pełno ale do roboty ni ma komu. Ale na stołek to by pewnie chciał.
Obrazek

"Do Lubinia?" Swoją drogą, nigdy w Lubiniu nie byłem, nawet nie wiem gdzie to jest...
Weteran
Weteran
Kontakt:
ZuLuGuLaa pisze: bo za kilkanaście lat będziemy jak Chojnów , Rudna , Chocianów !!
Rudna?
Co ty porownujesz 80-tysieczne maisto do 1,5 -tysiecznej wioski (a wlasciwie malego miasteczka).
Gdyby pominac skale miejscowosci do Rudna o wiele lepiej sie rzadzi niz Lubin
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: ZuLuGuLaa »

Lubin sie KORKUJE ! trzeba budować obwodnice , nowe rozwiązania komunikacyjne , zciagać obcy kapitał ! a kto ma to zrobić ???? jest lepszy sprawdzony ???
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: legal5 »

Proponuję podyskutować co trzeba w Lubinie zrobić i kto to może zrobić.
Pierwsza sprawa. Trudna. Trzeba "odkorkować" problem Rynku. Odzyskać wpłyn na to co się dzieje na miejscu tej kupy gruzu. Wykreować nowy i akceptowany przez większość projekt przebudowy centrum miasta.
Może akurat Maćkała. Może go nie do końca trawię, ale się zastanawiam czy muszę go trawić, a może trzeba znaleźć człowieka, który załatwi ten problem.
legal5
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

w Lubinie wiele trzeba zrobić, co do rynku to maćkała popierał projekt mizielińskiego jak się nie myle. a TL ma w programie projekt ronda lubińskiego (na kształt berlińskiego) -obwodnica całego miasta- o ile się nie myle :)
jest lepszy sprawdzony
ja o takim nie słyszałem, ale do wyborów daleko, kto wie..

[ Dodano: Sro 07 Cze, 2006 01:37 ]
http://www.terazlubin.pl/news.php?id=23
link do "Program dla Lubina 2006 - 2010" Stowarzyszenia TERAZ LUBIN
jak rozumiem również program T.Maćkały czy może się mylę?
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Seba »

"Unijne pieniądze dla Lubina

Będziemy zabiegali o fundusze z Unii Europejskiej w celu umożliwienia bezpłatnego dostępu do internetu dla WSZYSTKICH mieszkańców Lubina.

Każdy planowany wydatek w budżecie miasta będziemy sprawdzać pod kątem możliwości pozyskania pieniędzy z Unii Europejskiej i Funduszu Ochrony Środowiska i współfinansowania z województwem, powiatem, KGHM-em oraz innymi potencjalnymi współinwestorami.

Będziemy organizować konkursy na programy wspierające rozwój miasta. Realizacja tych programów będzie finansowana ze środków unijnych.

Utworzymy i będziemy wspierać istniejące uczniowskie kluby europejskie.

Lubin posiada certyfikat Międzynarodowego Portu Lotniczego - zrobimy wszystko aby uruchomić połączenia lotnicze z Polską i Europą."

Hmm ciekawe... już to widzę... każdy ma neta za friko i z Lubina może polecieć np. do Anglii... żeby to było realne...

[ Dodano: Pon 12 Cze, 2006 17:17 ]
"Przeanalizujemy możliwości takiego rozwiązania przejazdu kolejowego przy ul. 1 Maja aby przestał być "wąskim gardłem" komunikacyjnym w mieście. Nawiążemy rozmowy z Dyrekcją PKP w celu ponownego włączenia Lubina w sieć przewozów pasażerskich. Będziemy dążyć do tego żeby dworzec kolejowy zyskał wygląd godny Lubina."

To też ciekawe... ciekawe czy to zrobią...

[ Dodano: Pon 12 Cze, 2006 17:23 ]
"Doprowadzimy do wybudowania w mieście toalet publicznych." Był już gdzieś taki temat... :)

"Czyste miasto.

Zazielenimy Lubin sadząc szlachetne gatunki drzew." < Wątpie żeby posprzątali te psie batony...

"Wprowadzimy monitoring do wszystkich szkół." [...]

"Będziemy dążyć do tego, żeby wszystkie kolejne, nowe autobusy były niskopokładowe, aby bez kłopotów mogły z nich korzystać osoby starsze, niepełnosprawni i dzieci w wózkach." Nareszcie :!:

"Oświetlimy wiaty przystankowe.

Zbadamy możliwość wprowadzenia autobusowej linii okólnej - tak zwanej "Linii 0". łoooo...

"Zadbamy o możliwość stałego dojazdu na lotnisko." Biorąc pod uwagę że polecimy za granicę to czemu nie...

"Ułatwimy dojazd pracownikom firm zlokalizowanych w okolicach Szybu Głównego O/ ZG "Lubin", przez zmianę rozkładu jazdy linii nr "5".

Zbadamy możliwość uruchomienia linii szynobusowej łączącej Lubin z innymi miejscowościami." Ciekawe...

"Zadbamy o koryto Zimnicy i staw w Parku Wrocławskim. Nadamy temu obszarowi charakter dydaktyczno-rekreacyjny." Oooooo dobra wystarczy...

;)

[ Dodano: Pon 12 Cze, 2006 17:27 ]
Już robię listę, niech tylko Maćkała dobierze się krzesełka... będę odchaczał z tych planów co zrobił a co nie...
Obrazek

"Do Lubinia?" Swoją drogą, nigdy w Lubiniu nie byłem, nawet nie wiem gdzie to jest...
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Eeeeeee. Marudzisz. Mam nadzieję, że następni kandydaci i komitety wyborcze coś zadeklarują. Wtedy porównamy. A tak nawiasem mówiąc (pisząc) jak to będziesz odCHaczał? Bo chyba nie Haczką?
legal5
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Wioletta »

Jeszcze pół roku temu Pan Maćkała nie szczędził naszych pieniędzy podczas wyborów parlamentarnych- udało mu się i został senatorem. Mimo, że jego obecność w sejmie nie przyniosła żadnych specjalnych efektów- bo pragnę tylko wszystkim przypomnieć, że podczas swojej 4-letniej kadencji jako poseł, podobno 2 razy zabrał głos, natomiast na materiały biurowe wydał nie bagatelną sumkę- 122 tyś. zł (naturalnie na koszt podatników)- to jednak udało mu się dostać do sejmu. Jest senatorem, ale widocznie to funkcja mu się nie podoba, bo teraz postanawia ponownie kandydować w wyborach- tym razem samorządowych. Zastanawiam się tylko po co naraża nas wszystkich na takie koszty? Skoro miał zamiar brać udział w zbliżających się wyborach, to czy musiał koniecznie startować w wyborach parlamentarnych? Otóż obawiam się, że Pan Maćkała bardzo chętnie korzysta ze swojego immunitetu, który to chroni go przed wszczęciem przeciw niemu spraw karnych (choćby za afery związane ze słynnym salezjanem księdzem Matkowskim). Nie wiem dlaczego stara się ponownie o fotel prezydenta, przecież po jego ostatniej kadencji głównie pozostawił olbrzymie długi (no i cmentarz w który należy ciągle inwestować)! Jeszcze nie wiem na kogo oddam głos, ale zaczyna mi się to moje miasto podobać coraz bardzie i chyba nie chcę zmiany prezydenta- a już na pewno nie na takiego jak Pan Maćkała!
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Proponuję nie pisać niesprawdzonych informacji. Maćkała, zabierał głos częściej, tylko nie w sprawach efekciarskich. Był też posłem sprawozdawcą. On chyba nie należy do kategorii kłótnika sejmowego.
legal5
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

skoro już poruszony został temat finansów, to partie polityczne absolutnie nie powinny byc finansowane z budżetu państwa a ich finanse powinny być jawne.
To samo winno dotyczyc stowarzyszeń różnej maści startujących w wyborach.

Dlaczego za moje-twoje-nasze pieniądze mamy płacić z plakaty tego czy tamtego ugrupowania?

Jak będę chciał zobaczyć plakat z podobizną KOGOŚTAM to kupię cegiełkę czy wrzucę do puszki. Aktualnie po części nasze niemałe przecież podatki szły na reklamy wyborcze choćby Przystawek. A to już co najmniej granda.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  3 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM