Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Nowy(a) na forum

Kurcze aż mi się chce wymiotowac jak patrze na ten zasyfiony zalew, gdzie połowa społeczności naszego "pięknego" miasta wywozi swoje śmieci z domku lub gruz. Mam działke nad samym zalewem i kiedy wjeżdżam w ten teren, czuję się jakbym zwiedzał wysypisko śmieci, naprawdę nie wiem jak ludzie mogą na taką skalę szkodzić samym sobie
Zaplaciliby za ten wywóz smieci i byłoby czysto, a tak sam widziałem na własne oczy, przyjechał sobie samochód z przyczepą i jakiś koleś bez skrupółów wyj***ł kilka worków śmieci po czym wrócił do domu i zaczął pewnie zbierać nowe... Gdzie my do cholery żyjemy?! Proszę o pomoc w neutralizowaniu tych "ludzkich odpadów" a na pewno będzie widać jakieś efekty 
wanting to be someone else is a waste of person you are
Nowy(a) na forum

Niestety ale większa część mieszkaąców Lubina, to ludzie kompletnie pozbawieni braku kultury osobistej, interesujący się tylko swoją "zagrodą". Wszystko co jest poza (klatka schodowa, park, trawnik, przystanek autobusowy) są dla nich obojętne. Ich dzieci odziedziczają to po nich i potęgują takie zachowanie do stopnia wandalizmu. Niestety jest to związane z grupą społeczną jaka tworzy to "miasto" i obojętnością bardziej uświadomionych mieszkaąców.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2006, 14:04 przez Urtanator, łącznie zmieniany 1 raz.
Maniak

po prostu trzeba nad sobą pracować, zacząć od siebie a dopiero potem wymagać od innych, jak wyrzucasz coś do kosza na śmieci i nie trafisz (bo np. wiatr zawieje) ile razy schylisz się i poprawisz ?? inną metodą jest odpowiednie wychowanie młodego pokolenia, i nieuchronność kary przy takich przypadkach jak przyroczył kłobulek, szkoda że kolesiowi zdjęcia nie zrobiłeś, a karą nie powinna być grzywna tylko posprzątanie tego terenu. powoli to trwa ale inaczej się nie da jak sądzę
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Nowy(a) na forum

Może trzeba znaleźć w sobie trochę więcej siły aby innym też zwracać uwagę. Mogę powiedzieć o sobie, że jestem w porządku. Papierków na ulicę nie wyrzuca, nie śmiecę, odpady karnie wyrzucam do śmietnika dokładnie dzieląc na kategorie (segregacja) i strasznie mnie wkurza, że inni tego nie robią. Zbieram też po innych przy mojej klatce schodowej. Boję się jednak innym coś powiedzieć, aby nie zostać obrzuconym stekiem wyzwisk.
legal5
Maniak

Weteran

skoro nie wszystko - to jesli masz ochotę - wrzuć zdjęcia - może "zawstydzi" to więcej osob i bedzie jakis efekt
powtarzam pytanie z innego wątku:
no to skoro nie pobiera się tam już wody to nie można poprowadzic strumyka rura do zalewu jak kiedyś???
a dlaczego zalew się sam nie napełni tymi wodami gruntowymi skoro jest tak wysoko?
gdzie leży problem i w końcu kto ma rację z zalewem?
powtarzam pytanie z innego wątku:
no to skoro nie pobiera się tam już wody to nie można poprowadzic strumyka rura do zalewu jak kiedyś???
a dlaczego zalew się sam nie napełni tymi wodami gruntowymi skoro jest tak wysoko?
gdzie leży problem i w końcu kto ma rację z zalewem?
Maniak

to jest temacik o zasyfionym zalewie i nie tylko, to tego typu zdjęcia, wszystko się marnuje i niszczeje 
odpowiedż na pytanie tu http://forum.lubin.pl/viewtopic.php?t=818&start=15

odpowiedż na pytanie tu http://forum.lubin.pl/viewtopic.php?t=818&start=15
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Nowy(a) na forum

szkoda, że jestem w Zielonej Górze, bo poświęciłbym się i siedział tam w krzakach cały tydzień i widział kto tak śmieci. tam gdzie było naśmiecone, zostało posprzątane, ale po zdjęciach tomiego widzę, że owy "zaśmiecarz" zrobił sobie nowe siedlisko kilka kroków dalej od poprzedniego
i zgodzę się z tomim to co znajduje się w Zalewie jest nie do uchwycenia nawet przez tysiąc obiektywów szerokątnych, bez komentarza
"gwarantuję Wam i sobie, że coś z tym zrobię..."[/b]
"gwarantuję Wam i sobie, że coś z tym zrobię..."[/b]
wanting to be someone else is a waste of person you are
Informacje
0 użytkowników » 2 gości