Początkujący

w sobotę. Nazwiska nie pozwalają na komentarz. Będzie bajecznie
Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Idąc na ten koncert myslałem że bedzie to naprawde ciekawe wydarzenie.W pewnym sensie było bo nigdy w życiu nie widziałem żeby profesjonalni muzycy grali z zespołem z ulicy (którego umiejetnosci były dla mnie zdecydowanie niezadawalający).uważam że chociażby w lubinie znalazłoby sie kilka zespołów o klase wyżej (np.Percival Schuttenbach)które we współpracy z takimi personami jak Śmietana czy Karolak mogliby pokazac naprawde wysoki poziom.Ale nie to najbardziej mnie zawiodło lecz to, że Śmietana znał dwa utwory z tym zespołem.Jeden którego sam był autorem czyli Story of Polish Jazz( który naprawde mi sie podobał choć raperzy z krakowa umieli tylko 4 zwrotki i powtarzali je licząc na brak uwagi słuchaczy:)) no i utwór który gościnnie Smietana grał na płycie WU- HAE. Reszta utworów była totalna improwizacją i miałem wrażenie jakby pan Jarosław nie umiał sie odnaleźć w takiej niejazzowej improwizacji.A za bilet dałem 25 zł.... chyba wolałbym wesprzeć jakis młody ambitny zespoł z lubina...
Nowy(a) na forum

W miastach typu Lubin zwykle tak jest, ze ktos kto ma jakos znane nazwisko traktowany jest jak bog. Nazwisko traktuje to jako chalture, bo wie, ze nikt mu nie podskoczy. Jasne, ze lepiej wspierac lokalne zespoly. Ale w Lubinie tak nie bylo i nie bedzie. Musza sie znalezc kompetentni ludzie, ktorzy znaja sie na promocji i maja dojscia. a u nas?
Nowy(a) na forum

Początkujący

O mnie chodzi? Nie wiem czy pisac czy nie pisac;) Wtedy pisalem o 23 ale okazalo sie ze robie to za publiczne pieniadze i powinien sie rzecznik wypowiedziec, a tu okazuje sie ze mam cos napisac. Jest sobota. Pisze z domu, wiec nie przejadam pewnie publicznych pieniedzy. Pisze, bo widze ze cisnienie mojego adwersarza moze uniemozliwic mu spedzenie pokojne swiat.kaczkabogiem pisze:Ciekawe, gdzie teraz jest ten kozak z Muzy, który mial tyle do poiwedzenia przy najmniejszym bzdecie. teraz widac znow nabrał wody w usta, jak przyszlo do konkretów.
Bo "przyszlo do konkretow". Nie za bardzo wiem gdzie te konkrety.
W Klubie zagral zespol WuHae z goscinnym wsparciem Karolaka i Smietany. Projekt to dosyc szeroko ostatnio przedstawiany w mediach. Nie byl to wystep Karolaka i Smietany z zespolem a odwrotnie. Jednym sie koncert podobal, innym nie.
Wniosek ze ktos olewa bo traktuje jak prowincje jest kompletnym naduzyciem. Nie wiem czy osoba piszaca to byla na koncercie. Mysle ze gdyby byla podala by wiecej szczegolow, a nie skoncentrowala sie na atakach personalnych i na atakach na instytucje
Jezyk tu barwny i poetycki. Niemniej jednak trzeba sie z tym liczyc wystepujac publicznie na forum. Tylko jakos dziwnie pod nikiem a nie swoim nazwiskiem? Dlaczego?kaczkabogiem pisze: Podobnie było, gdy byli pracownicy wzgorza na łamach wroclawskiej konkretnie zripostowali kretynstwa tego kozaka.
Natomiast nie wiem co to ma do tego watku. Nie wiem tez czy piszacy wie dlaczego "byli" pracownicy sie nie podpisali jezeli bylo ich wielu. Inie wiem skad piszacy wysnuwa wniosek ze ma byc jakas odpowiedz. Nie musi.
To tyle. Ida swieta. Za chwile mecz Wisla - Zaglebie. Po swietach postaram sie odpowiedziec na kilka nurtujacych osobe ukrywajaca sie na tym forum pod nikiem kaczkabogiem pytan i zagadnien.
Na pewno bedzie o finansach
Na pewno bedzie o promowaniu lubinskich zespolow
Na pewno bedzie o kilku pomyslach
Na pewno bedzie o pomysle festiwalu filmowego za ktorym tak chetnie na wszystkich forach optuje osoba ukrywajaca sie pod tym nikiem
To tyle w kwestii. Idac za przesłaniem kardynala Dziwisza, zycze Panu Wesolych Swiat.
PS. Co do okreslenia "kretynskiego" co wywodzi sie od słowa "kretyn" - pozostawie to Panstwu do oceny. W koncu nie ma nic latwiejszego niz ublizac ludziom anonimowo, tyle , ze czy to naprawde tak wypada w ustach człowieka który uwaza, ze wie jak funkcjonuje kultura i wie jak sie pozyskuje srodki, czyli z definicji powinien byc czlowiekiem kulturalnym. Jednakze niesmak pozostaje, ze to w okresie Swiat Wielkanocy. Z tym, ze jestem w stanie zrozumiec, ze w Polsce sa osoby nie rozumiejace istoty przeslania tychze swiat.
Weteran

kaczkabogiem: zmien swoj ton , jesli chcesz tak rozmawaic to nie tutaj. wskocz w swoje personalia jesli chcesz podejmowac dyskusje , i nie stoj w swoimi 'cieniu'. ostrzezenie z mojej strony za publiczne obrazanie. nastepne bedzie mocniejsze.
i blagam o niepisanie tekstow pokroju 'masz administratora to myslisz, ze ci wszystko wolno?" . jesli chcesz kogos obrazac to nie rob tego tutaj , nie na tym forum.
i blagam o niepisanie tekstow pokroju 'masz administratora to myslisz, ze ci wszystko wolno?" . jesli chcesz kogos obrazac to nie rob tego tutaj , nie na tym forum.
Informacje
0 użytkowników » 1 gość