Początkujący

CAPOTE USA; MIASTO GNIEWU USA; SPACER PO LINIE USA;
TAJEMNICA BROKEBACK MOUNTAIN tez USA.
Gramy tydzien od 7 kwietnia do 13 kwietnia
TAJEMNICA BROKEBACK MOUNTAIN tez USA.
Gramy tydzien od 7 kwietnia do 13 kwietnia
Stały bywalec

Kilka tygodni temu zastanawiałam się, czy dane mi będzie obejrzeć w Muzie "Tajemnica Brokeback Mountain" - film "nieteges", bo o homokowbojach.. Się pojawił w cyklu "Tydzień filmów oskarowych".. O późnej jak dla mnie porze, bo po 20, ale na niedzielę 9.04 projekcję zaplanowano na g. 14. Trochę się zdziwiłam , bo niedziela to dzień święty, a tu takie ''mocne" tematy
Poszłam dziś do kina po bilet, a tu niespodzianka - projekcję przesunięto na g. 21. W repertuarze na stronie Muzy nie wspomniano o tej zmianie. Cieszę się, że Muza dba o moralność mieszkańców Lubina. Choć nadal się dziwię, że film w ogóle jest wyświetlany.
kazdy oglada i chodzi na filmy takie jak uwza zaa warte obejzenia, a filmy kontrowersyjne zawsze przyciagaja uwage widza.
Początkujący

Nie do końca rozsadne jest komentowanie czy tez polemizowanie postow w ktorym wiele zlosliwosci, dzikiej ironii i frustracji. Ale w zwiazku z tym ze trafilo to na stala bywalczynie Kina spiesze wyjasnic.
Decyzja o zmianie repertuaru zapadla o godzinie 10.00 w srode. Informacja w enternecie pojawila sie w godzinach wieczornych.
Problem pojawil sie z powodu Epoki Lodowcowej. Okazalo sie ze mozemy ja grac tydzien wczesniej niz planowalismy. Skorzystalismy z takiej propozycji. I dlatego takie zamieszanie za ktore przepraszamy. (Jednoczesnie po raz kolejny okazuje sie ze wydawanie Notatnika to praca saperska.)
Co do godziny seansow i dbania o moralnosc.Z tego co widze to Nagi Instynkt 2 grany jest tez w poludnie. I nie rozumiem tej wrzutki. Bowiem z tego co wiem seanse odbywaja sie w pomieszczeniu zamknietym. Czyli czyja moralnosc mielibysmy obrazac.
Pani wypowiedz sugeruje, iz Muza podlega jakiejs cenzurze. Prosze podac jakiej. Bo chcialbym wiedziec czy ktos wywiera na mnie nacisk zeby cos grac badz nie grac z przyczyn moralnych. Czy moze ktos wywiera nacisk na szefa Dzialu Kinowego? Pani tekst sugeruje takowe praktyki. Wiec do rzeczy - jaki film z przyczyn cenzuralnych czy tez ochrony moralnosci nie zostal zagrany w Muzie?
A zdziwienie Pani jest dla mnie zaskakujace. Pewnie Pani je wyjasni, bo jakos plakaty zapowiadajace film wisialy w Muzie od pewnego czasu. Gdyby film nie byl grany w tygodniu fimow bylby grany w DKF tak jak wiele "filmow niemoralnych"
Jestem zaskoczony, iz to Pani wpisuje sie w nurt postrzegania Kina w Lubinie czyli
a) gracie za dlugo 1 film
b) gracie za krotko 1 film
c) gracie za malo filmow w tygodniu
d) gracie za duzo filmow w tygodniu
e) gracie filmy za wczesnie
f) gracie filmy za pozno
g) ...........(wpis wlasny)
I tak spogladam na rocznik statystyczny 2004
Lubin majacy 2 sale gra tyle seansow co we wszystkich 4 kinach miasta Jelenia czy 6 kinach powiatu walbrzyskiego. No tak. Tyle ze co widzow obchodzi ze mamy dwie sale, ustalenia i zadania dystrybutorow i fakt ze jestesmy singlami:) a nie w sieci. Nic.
Konczac, dziekuje za emocjonalny, zakrapiany zlosliwosciami post. Ozywil znacznie forum.
Pozdrawiam
Marek Zawadka
Decyzja o zmianie repertuaru zapadla o godzinie 10.00 w srode. Informacja w enternecie pojawila sie w godzinach wieczornych.
Problem pojawil sie z powodu Epoki Lodowcowej. Okazalo sie ze mozemy ja grac tydzien wczesniej niz planowalismy. Skorzystalismy z takiej propozycji. I dlatego takie zamieszanie za ktore przepraszamy. (Jednoczesnie po raz kolejny okazuje sie ze wydawanie Notatnika to praca saperska.)
Co do godziny seansow i dbania o moralnosc.Z tego co widze to Nagi Instynkt 2 grany jest tez w poludnie. I nie rozumiem tej wrzutki. Bowiem z tego co wiem seanse odbywaja sie w pomieszczeniu zamknietym. Czyli czyja moralnosc mielibysmy obrazac.
Pani wypowiedz sugeruje, iz Muza podlega jakiejs cenzurze. Prosze podac jakiej. Bo chcialbym wiedziec czy ktos wywiera na mnie nacisk zeby cos grac badz nie grac z przyczyn moralnych. Czy moze ktos wywiera nacisk na szefa Dzialu Kinowego? Pani tekst sugeruje takowe praktyki. Wiec do rzeczy - jaki film z przyczyn cenzuralnych czy tez ochrony moralnosci nie zostal zagrany w Muzie?
Nie rozumiem tego akapitu kompletnie bo wg Pani granie o 14 to granie niemoralne a o 20 to moralne. Czyli Nagi Instynkt 2 bedzie grany niemoralnie. Pewnie z powodu plakatu wg pani nie pojawi sie film Koterskiego. Z powodu protestow czesci struktur koscielnych Kod Leonarda da Vinci i Omen 3. Ja jakos jestem spokojnie, ze pojawia sie i te filmy. i nastepny film o papiezu.if_ona pisze: Cieszę się, że Muza dba o moralność mieszkańców Lubina. Choć nadal się dziwię, że film w ogóle jest wyświetlany.
A zdziwienie Pani jest dla mnie zaskakujace. Pewnie Pani je wyjasni, bo jakos plakaty zapowiadajace film wisialy w Muzie od pewnego czasu. Gdyby film nie byl grany w tygodniu fimow bylby grany w DKF tak jak wiele "filmow niemoralnych"
Jestem zaskoczony, iz to Pani wpisuje sie w nurt postrzegania Kina w Lubinie czyli
a) gracie za dlugo 1 film
b) gracie za krotko 1 film
c) gracie za malo filmow w tygodniu
d) gracie za duzo filmow w tygodniu
e) gracie filmy za wczesnie
f) gracie filmy za pozno
g) ...........(wpis wlasny)
I tak spogladam na rocznik statystyczny 2004
Lubin majacy 2 sale gra tyle seansow co we wszystkich 4 kinach miasta Jelenia czy 6 kinach powiatu walbrzyskiego. No tak. Tyle ze co widzow obchodzi ze mamy dwie sale, ustalenia i zadania dystrybutorow i fakt ze jestesmy singlami:) a nie w sieci. Nic.
Konczac, dziekuje za emocjonalny, zakrapiany zlosliwosciami post. Ozywil znacznie forum.
Pozdrawiam
Marek Zawadka
Nowy(a) na forum

Weteran

kaczkabogiem: cos Ci nie pasuje? bo widze, ze zaczynasz sie wpychac do wszystkiego z negatywnym nastawieniem. moze jak Ci nie odpowiada wymiana zdan na poziomie czy tez dyskusja bez robienia z siebie niewiadomo kogo to idz pokomentuj pare news'ow na lubin.pl tam na pewno znajdziesz kolegow .. albo i siebie samego .
w przeciwienstwie do Ciebie wiekszosc ludzi docenia to, ze wypowiada sie ktos kompetentny w temacie bo z doswiadczenia wiemy, iz rzecznik prasowy nie zawsze ma czas a raczej zadko go ma zeby wypowiadac sie na forum.
co do tematu to bardzo sie dziwie if_onie , ze ma pretensje o wyswietlanie tajemnic bm , wystarczy, ze cenzura wkroczyla juz do telewizji, radia , wystarczy , ze radio maryja oglupia do reszty , wystarczy, ze w sejmie jest cyrk , czy to za malo i trzeba wprowadzic cenzure w kinach ? to jakas paranoja by byla. a czy fllm wyswietlany jest w sobote czy w niedziele co to ma do gadania?moglby byc wyswietlany nawet w czasie mszy .. skoro ktos wybral by film niz msze to ... chyba o czyms by to swiadczylo? jeszcze brakuje moherowego kolka ktore protestuje przed kinem i oblewa woda swiecona kazdego widza.
w przeciwienstwie do Ciebie wiekszosc ludzi docenia to, ze wypowiada sie ktos kompetentny w temacie bo z doswiadczenia wiemy, iz rzecznik prasowy nie zawsze ma czas a raczej zadko go ma zeby wypowiadac sie na forum.
co do tematu to bardzo sie dziwie if_onie , ze ma pretensje o wyswietlanie tajemnic bm , wystarczy, ze cenzura wkroczyla juz do telewizji, radia , wystarczy , ze radio maryja oglupia do reszty , wystarczy, ze w sejmie jest cyrk , czy to za malo i trzeba wprowadzic cenzure w kinach ? to jakas paranoja by byla. a czy fllm wyswietlany jest w sobote czy w niedziele co to ma do gadania?moglby byc wyswietlany nawet w czasie mszy .. skoro ktos wybral by film niz msze to ... chyba o czyms by to swiadczylo? jeszcze brakuje moherowego kolka ktore protestuje przed kinem i oblewa woda swiecona kazdego widza.
Stały bywalec

Frustracja? Nie. Przecież za kilkanascie tygodni film pojawi się oficjalnie na DVD i go obejrzę. A złosliwość i ironia z pewnością towarzyszyły mi w trakcie pisania posta.Marek Zawadka pisze:Nie do końca rozsadne jest komentowanie czy tez polemizowanie postow w ktorym wiele zlosliwosci, dzikiej ironii i frustracji.
A w całym poście przebijała też prywata..
Chciałam obejrzeć film o normalniej porze (np. o g.17 lub g.18 ), bo niestety seanse po godz. 20 i 21 nie są dla mnie - o tej porze padam z nóg, a codzienne wstawanie przed godz. 6 mnie frustruje
Ależ proszę
pzdr
P.S. Do oburzonych forumowiczów z tego wątku: ja pisałam ironicznie, więc proszę mi tu z radiami maryja nie wyjeżdżać
Nowy(a) na forum

Marianie, jak chcesz uczyć kogoś szacunku, to wiedz, że na szacunek zasługują ci inni, wg twojego postu gorsi. Tyle na ten temat.
Swojego zdania nie zmienie- fajne jest siedzenie na necie i przezeranie nieswojego hajcu, ale oprocz tego przydałoby sie cosik wykreowac. albo umiec zebrac pieniadze z unii, albo z innych srodków. Ale na to jestes pewnie zbyt maly,w swoim wąskim pojmowaniem kultury.
Swojego zdania nie zmienie- fajne jest siedzenie na necie i przezeranie nieswojego hajcu, ale oprocz tego przydałoby sie cosik wykreowac. albo umiec zebrac pieniadze z unii, albo z innych srodków. Ale na to jestes pewnie zbyt maly,w swoim wąskim pojmowaniem kultury.
Weteran

Nowy(a) na forum

Nie zrozumiałeś mnie. Chodziło mi o to, że jeśli postanawiasz nauczać co jest na poziomie, powinieneś zachować szacunek dla zwolenników moherów. Nie popieram ich, ale kierując się twoim rozumieniem, powinieneś zachować jakiś szacunekkkkkk.
Niestety załuję, że nie odniosłeś się do sedna mojej wypowiedzi.
ale to takie lubińskiie- zatłuc za to, że nie jest się tak beznadziejnym jak ty.
Niestety załuję, że nie odniosłeś się do sedna mojej wypowiedzi.
ale to takie lubińskiie- zatłuc za to, że nie jest się tak beznadziejnym jak ty.
Koniec offtopicu!
Kolejne posty nie zwiazane z tematem bede usuwane !
Tako rzecze Kosiasz Postuf.
Kolejne posty nie zwiazane z tematem bede usuwane !
Tako rzecze Kosiasz Postuf.
Informacje
0 użytkowników » 2 gości