Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
To juz jest przegięcie co oni kupili na miejską. Bez komentarza. http://www.karosa.cz/main.php?show=b_95 ... ge=english
Stały bywalec

Maniak

Stały bywalec

Maniak

Stały bywalec

Dlaczego kolor autobusu jest dla Was taki wazny? Wazniejsza chyba jest wygoda jazdy?
Ja jezdze autobusami po Niemczech i sa one wszystkie zolto-czerwone. Latem maja super klimatyzacje a zima niezle grzanie, gdy wsiada starsza osoba ,to autobus przechyla sie na prawa strone aby zminimalizowac stopien do zera. Niema kasownikow jak w Polsce a bilet kupujesz u kierowcy i obsluga jednego pasazera to moze 10-15 sek. Kazdy przystanek jest na zadanie ( nawet w centrum ), jak nie nacisniesz to nie wysiadziesz tam gdzie chcesz. W kazdym autobusie jest tablica informujaca o nastepnym przystanku.
I co? Lepiej wybrac kolor autobusu czy komfort jazdy?
Ja jezdze autobusami po Niemczech i sa one wszystkie zolto-czerwone. Latem maja super klimatyzacje a zima niezle grzanie, gdy wsiada starsza osoba ,to autobus przechyla sie na prawa strone aby zminimalizowac stopien do zera. Niema kasownikow jak w Polsce a bilet kupujesz u kierowcy i obsluga jednego pasazera to moze 10-15 sek. Kazdy przystanek jest na zadanie ( nawet w centrum ), jak nie nacisniesz to nie wysiadziesz tam gdzie chcesz. W kazdym autobusie jest tablica informujaca o nastepnym przystanku.
I co? Lepiej wybrac kolor autobusu czy komfort jazdy?
Starosc nie radosc, mlodosc nie wiecznosc.
Maniak

Jak widze zakup tych autobusow wprowadzil mały niepokój wśród formułowiczów.Urtanator pisze:To juz jest przegięcie co oni kupili na miejską. Bez komentarza. http://www.karosa.cz/main.php?show=b_95 ... ge=english
I tak w sumie, dzieki madrej dyrekcji PKSu zostajemy pozbawieni nowoczesnych (i krajowych!) autobusow.
Jestem ciekaw czemu w przetargu wygral (I) importowany, (II) nowy -stary autobus o genezie siegajacej lat 70-tych. Moze by poprosic DeeSa czy by udalby sie z kamera do PKSu azebysmy mogli poznac jacy producenci staneli do przetargu i jakie byly kryteria, w wyniku ktorych wygrala czeska firma oferujaca jakis techniczny szmelc (innaczej mowiac: trudno mi uwierzuc ze nasze Jelcze okazaly sie gorsze, chyba ze Polskie Autobusy nie stanely do przetargu).
Stały bywalec

Koniecznie ta sprawa musi byc wyjaśniona, kryteria wyboru oferentów w przetargu jasno przedstawione i dlaczego ta firma została wybrana. Powinno być też uzasadnienie jak przedstawiaja się koszty obsługi, serwisu i trwałości tego antyestetycznego złomu. To są (nasze) pieniądze podatników i mamy prawo o tym wiedzieć!polar21 pisze:Jak widze zakup tych autobusow wprowadzil mały niepokój wśród formułowiczów.
I tak w sumie, dzieki madrej dyrekcji PKSu zostajemy pozbawieni nowoczesnych (i krajowych!) autobusow.
Jestem ciekaw czemu w przetargu wygral (I) importowany, (II) nowy -stary autobus o genezie siegajacej lat 70-tych. Moze by poprosic DeeSa czy by udalby sie z kamera do PKSu azebysmy mogli poznac jacy producenci staneli do przetargu i jakie byly kryteria, w wyniku ktorych wygrala czeska firma oferujaca jakis techniczny szmelc (innaczej mowiac: trudno mi uwierzuc ze nasze Jelcze okazaly sie gorsze, chyba ze Polskie Autobusy nie stanely do przetargu).
Maniak

Kryzbi, yyy gadajace autobusy? ze niby co? mowia prosze wsiadac?
Maniak

vendro, nie gadaj ze jeszcze nimi nie jezdziles... 
Co przystanek kolesiana mowi na jakiej ul. jestes... a pozniej mowi gdzie jedziesz...
Albo jak wchodzi kontrol... to mowi "uwaga! przygotowac bilety, kontrol..." hahaha z tego nie moglem
Jeszcze do bani jest ten alarm... jak drzwi sie nie zamykaja...
Co przystanek kolesiana mowi na jakiej ul. jestes... a pozniej mowi gdzie jedziesz...
Albo jak wchodzi kontrol... to mowi "uwaga! przygotowac bilety, kontrol..." hahaha z tego nie moglem
Jeszcze do bani jest ten alarm... jak drzwi sie nie zamykaja...
Informacje
0 użytkowników » 3 gości