Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Kryk »

Już nie przesadzajcie z tym, że rynek nie jest zabytkowy. Chociażby stał sam ratusz, to już by wystarczyło do określenia tego miejsca zabytkowym. A że w obrębie kilkunastu-kilkudziesięciu metrów znajduje się jeszcze kilka naprawde wiekowych zabudowań to jest to tym bardziej zabytkowa część miasta (http://www.lubin.pl/?n=30).
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

Już nie przesadzajcie z tym, że rynek nie jest zabytkowy. Chociażby stał sam ratusz, to już by wystarczyło do określenia tego miejsca zabytkowym. A że w obrębie kilkunastu-kilkudziesięciu metrów znajduje się jeszcze kilka naprawde wiekowych zabudowaą to jest to tym bardziej zabytkowa część miasta (http://www.lubin.pl/?n=30). Oczywiscie ze mamy kilka zabytkow na lubinskim rynku, chociazby wspomniany przez ciebie ratusz czy tez Brama Glogowska lub kościół. Ale nie zgodze sie z Toba ze to wystarczy by czynił rynek zabytkowym, bo jednak rynek ze swymi zabytkami w kontekście gomulkowskich blokow srednio zabytkowy jest.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Kryk »

Z drugiej strony, jakby te gomułkowskie bloki jeszcze postały z pare lat to można by je także zaliczyć do zabytków;)
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

Kryk,
Z drugiej strony, jakby te gomułkowskie bloki jeszcze postały z pare lat to można by je także zaliczyć do zabytków
hehehe - prędzej paredziesiąt, ale niestety te które są już się sypią.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Kryzbi »

Obrazek

Galeria Lubin juz stoi... ale jeszcze musza zasypac te dziury co tam sa i ulozyc ta bude w centrum.. bo stoi za blisko Baszty..

:kosa:
Awatar użytkownika
atn
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: atn »

Jak narazie to tylko taką mamy. :P
roots.bloody.roots :kosa: roots.linux.roots
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

no i niestety/naszczęście konkurs został unieważniony. zadałem pare dni temu pytanie rzecznikowi dlaczego? tak jak prosił na maila. do dziś bez odzewu.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: hugo »

Teoretycznie wplynely tylko 3 prace z czego 2 zostaly dopuszczone do "konkursu"
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: DeeS »

Własnie dostałem meila od Rzeczniczki Ministerstwa Kultury. Oto jego treść:

Witam serdecznie

W odpowiedzi na zapytanie dotyczące sprawy inwestycji, planowanej przy ul. Rynek w Lubinie, uprzejmie wyjaśniam, iż Minister Kultury i Dziedzictwa Narodowego postanowieniem z dnia 18.05.2006 r. uchylił zaskarżone postanowienie Kierownika Delegatury w Lubinie, odmawiające uzgodnienia projektu decyzji o warunkach zabudowy dla inwestycji polegającej na budowie zespołu budynków usługowo-handlowo-mieszkalnych wraz z przyłączami i parkingiem podziemnym na ok. 100 miejsc, na działkach 60 i 546 w Lubinie i przekazał ww. sprawę do ponownego rozpatrzenia przez organ pierwszej instancji.

Minister Kultury i Dziedzictwa Narodowego stwierdził bowiem, iż Kierownik Delegatury w Lubinie niedokładnie ustalił stan faktyczny, co w rozpatrywanej sprawie przełożyło się na nieprawidłowe uzasadnienie zaskarżonego postanowienia.

Z powazaniem

------------------------
Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego
Wydział Prasowy
tel. (22) 42 10 555
faks (22) 826 91 48
rzecznik@mkidn.gov.pl
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

no po prostu prezydent szuka sposobu jak 'obejść' konserwatora i jego decyzje, tak samo było z prośbą skierowaną do sejmiku wojewódzkiego. to wkurzające że zamiast zrobić pożądny projekt to próbuje się na siłe wcisnąć nam taki "zgniły owoc" (żeby nie powiedzieć dosadniej). więc gdzie te zapewnienia że raczyński nie popiera budowy 'galerii rynek' z drogą dojazdową przez sam środek rynku, pewnie tak jak cała reszta zapewnień.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: DeeS »

Androsie - przytoczyłem CAŁA treść maila. Nic wiecej nie wiem. Podejrzewam, ze chodzi o odmowe Konserwatora zabytków. Została uchtlona i bedzie na nowo rozpatrywana.
Tak sadze. Jutro bede dzwonił do Konserwwatora. Napisze co powie.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: kobieta.lubin.p »

Wyjaśnijcie mi to tak raz na zawsze, czyli będziemy mieć 2 Galerie ??
Galerię tą zamiast bazaru i prawdopodobnie galerię Rynek ??
czy jak to władze sobie wymyśliły ?
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

jest nadzieja że będziemy mieć jedna ale to zależy od wyborów. planowane są dwie i to bardzo blisko siebie. z czego jedna jest bardzo obiecująca (galeria lubin) a druga bardzo żenująca (galeria rynek)
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: ALLka »

wedlug mnie na placu rynku powinni jakies drzewka posadzic, fontanna, laweczki :|
Kobieta nie wie czego szuka ale nie odpuści dopóki nie znajdzie.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Seba »

Oby coś z tego wyszło! Po co nam galeria rynek, zbudują galerie lubin na terenie bazaru i to wystarczy. A w rynku ma być fontanna i inne takie, ławki etc. :)
Obrazek

"Do Lubinia?" Swoją drogą, nigdy w Lubiniu nie byłem, nawet nie wiem gdzie to jest...
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM