Jak oceniasz stan autobusów szczególnie z miejskiej?

Liczba głosów: 59
Świetne (1) 2%
Mogą być (13) 22%
powinny być bardziej zadbane (10) 17%
powinni je zezłomować (5) 8%
powinni część autobusów odrestaurować (13) 22%
powinni wymienić cały tabór (10) 17%
sam syf (7) 12%
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Urtanator »

Miały być Carosa Citelis a jest starszy model Carosa Agora :( Ojjjj..... oszczędność maksymalna. Szkoda.....
ani
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: ani »

polar21 pisze:jeśli chodzi o bovy....jechalem dzis Bova FHD, zapytałem się kierowcy o ich pochodzenie. No więc zostały wyprodukowane w 2001 roku i zostały sprowdzone z Holandii. Ze zresztą widać ze nie zostały wyprodukowane na nasz rynek bo wszystkie napisy wewnątrz autobusu są w języku holenderskim.
bova magiq jest z 2001, natomiat futury sa min '99. nowsze roczniki maja juz soczewkowe reflektory. i tak futura 12 na TWB jest opisana jako rocznik '99
polar21 pisze:No generalnie Jelcz bardziej specjalizuje się w produkcji autobusów miejskich. Jechałem kilkanaście razy Ewą do Wrocławia i muszę przyznać, że nie mam żadnych zarzutów do tego autobusu. Powiem więcej: raz jechałem Neoplanem to mnie tak przepiź...ło, że w sumie mam teraz jakąś awersję to tego autobusu. JELCZ IS OK. 8)
w tym neoplanie mogliby zmienic kierowce bo obecny to burak, jest nieprzyjemny i jezdzi tym autobusem na lince do wroclawia jakby prowadzil ogorka - strasznie wolno bo on mowi ze musi sie trzymac rozkladu
pksiak pisze:W sumie nawet tak,ale pierw cza wygnojić tego złodzieja ze stanowiska prezesa,bo on nie zakupi nowych,jakby miał kupić nowe na miejska to by je zakupił przed unieważnieniem przetargu,a takl to mówie kupi 2,3 nowe,reszte sprowadzi z zaganicy złomy wygladajace na nowe,tak samo jak na zamiejskiej jak on chce prowadzić i uruchamiać nastepne dalekobieżne trasy,skoro wiekszośc zamiejskich autobusów nadają (nowych)nadaja sie na miejsk,(czytaj lidery,takze wiekszośc jelczy l1001,siedzenia kubełkowe czyli na miejska0 a mało jest z tuyrystycznymi siedzeniami.Wszystko zależy kto siedzi na fotelu.
no lidery i l100 rzeczywiscie sa slabe. fotele do d***, z klima byloby juz jak w niebie
:D jest jeszcze vrakosa z tymi beznadziejnymi siedzeniami robiaca za saune w gorace dni (jakies <font color=red>[...]</font> uchylane okienka). powinni wziac taka z siedzeniami turystycznymi i klima (fakt ze kupili ex-tester, przez co tez tanszy) taki shit czesto leci do wrocka jak wracaja studenci i sa pelne autobusy. skoro juz maja dobry zarobek to niech puszczaja cos lepszego, jak dla mnie chociazby jakas dobrze utrzymana peere. no i do wrocka czasami tez leci setra (siedzenia nie za bardzo ale dynamike ma dobra). jeden jedyny raz zrezygnowalem z uslug pks-u gdy wybieralem sie ekspresem do wroclawia tym o 14. czekalem pod kladka na k.e.n. najpierw podjechal bus, potem ogór nastepnie bova. mysle spoko, pojade bova a tu zonk. bova jedzie na legnice szpital a ogór do wroca. nara. wsiadlem do busa. i jeszcze kierowca z bovy rzucal chu**** na busiarza ze ten mu przystanek zajmuje
nie wiem jak nasz pks chce podbic trasy dalekobiezne. jaki tabor puszczali? H6, tramp, H10, peery truposze :) tymczasem bovy czy ewy obrabiaja wroclaw lub metropolie typu gora. lub robia wycieczki - tu trzeba sie zdecydowac na czym chce sie robic kase. a kursy do swinoujscia i zakopanego sa od poczatku lutego zawieszone.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: nOF4Ce »

Dzisiaj jechalem nowym autobusem (nie wiem jaki model, ale zadziwiacie mnie tym ze znacie konkretne modele :) ) tym najnowszym...co w srodku mowi lektor jaka jest nastepna stacja....jechalo mi sie dosyc szybko, wygodnie i komfortowo...jestem pod wrazeniem, poczulem sie jak w Warszawie albo w Londynie... a ja osobiscie uwielbiam dluugo jezdzic autobusem i jestem pod wrazeniem :)
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: pksiak »

ani pisze: kursy do swinoujscia i zakopanego sa od poczatku lutego zawieszone.
Oj ale masz słaby refleks,o ty m,ze zawieszaja je było wiadomo juz na początku stycznia,maja je ponowic od 1 maja,ale czy dasdzą są jeszcze dyskusje
ani
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

ty wogle jestes slaby bo jakbys spojrzal w uzytkownikow to bys wiedzial ze ten post napisalem chwile po zarejestrowaniu sie na forum. a po drugie tej informacji nie zamieszczalem jako nowosc
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: PABLO_LU »

Ani napisał:
ten post napisalem chwile po zarejestrowaniu
Chciałeś chyba napisać "bezczelnie przekleiłem", tak się składa że prawie cały ten tekst pochodzi z fotogalerii TWB - z komentarzy do zdjęć taboru PKS Lubin....
...wstyd :diabel:
ani
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

w porzadku... poczekamy az twb znowu odpali. wtedy wkleisz tutaj linka skad niby skopiowalem tekst :hihi: nie moge sie juz doczekac. chyba ze mozesz juz mi przytoczyc co dokjladnie skopiowalem. poza tym niektore rzeczy na twb sam pisalem. wiec lepiej zeby twoje oskarzenie mialo jakas podstawe... w przeciwnym razie radze ci nie wchodzic na forum. szybko napisales swojego pierwszego posta. weszysz jak pies :/
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

nOF4Ce pisze:Dzisiaj jechalem nowym autobusem (nie wiem jaki model, ale zadziwiacie mnie tym ze znacie konkretne modele :) ) tym najnowszym...co w srodku mowi lektor jaka jest nastepna stacja....jechalo mi sie dosyc szybko, wygodnie i komfortowo...jestem pod wrazeniem, poczulem sie jak w Warszawie albo w Londynie... a ja osobiscie uwielbiam dluugo jezdzic autobusem i jestem pod wrazeniem :)
A jeździłeś po Wawie albo Londku? Biorąc pod uwagę Twój dziki zachwyt gadającym automatem to chyba małe masz rozeznanie. Nie porównuj do Volvo czy brytyjskich wynalazków. Ten nasz autobus już klekocze, jedno skrzydło drzwi otwiera się i zamyka z opóźnieniem. Przez tydzień stał unieruchomiony na bazie ponieważ nie wytrzymał lekkiego mrozu i nie chciał odpalić. Na dłuższą metę kupno jednego z najtańszych autobusów dostępnych na rynku się zemści.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: nOF4Ce »

Fakt...ale jak na skale Lubina to jest postep i nie ma co krytykowac...gdyby bylo wiecej takich autobusow w ktorych sie jedno skrzydlo nie otwiera to byloby o wiele wiele lepiej...sa autobusy w o wiele gorszym stanie...pozdrawiam
Obrazek
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: surgeon »

Masz rację nOF4Ce. Trzeba pochwalić PKS, że wydał kase na badziewie, zamiast na jakieś wypróbowane na Polskim rynku autobusy.
Masz fajną fotkę naszego miasta? Pochwal się nią -> Obrazek

Pełen obiektywizm tylko w:
Obrazek wycięła cenzura na forum.lubin.pl
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: pksiak »

Masz rację nOF4Ce. Trzeba pochwalić PKS, że wydał kase na badziewie, zamiast na jakieś wypróbowane na Polskim rynku autobusy. Chłopie gorzej właśnie,że wydał,ta Karossa to istny bubel,raz jeździ,raz na warsztat i tak w kółko,to mu drzwi się zacinają,raz nie mogli go odpalić bo komputer wykrył wode w systemie i zablokował wszystko,a ten zestaw nagłasniejący do kitu z przodu wszystko dobrze słychać,lecz juz na środku mniej,a na koącu to już wątpię,poczekamy na te reszte,choć i tak nie jest taka zła,plusem jest to,ze wreście automat kupili,noi wreście jak niskopodłofowy to niskopodłogowy,a nie jak w żółtych manach wciskali że niskopodłogowe, jedenym minusem są te siedzenia na kołach,choc nawet i lepiej bo juz nie uczepili sie tylko jednego złoma,pierw mam,potem jelcz itd.Ogólnie wygląd wizualny nie jest takli zły,tylko ciort wie ile to sie utzryma,zaraz wpadnie chołota,popisze.porysuje i bedze następny złom. Teraz inny wątek,w każdym autobusie jest z boku zainstalowana tabliczka informu jąca przebieg trasy linii,w tych starszych modelach autobusów popieram,lecz w Jelczach 120M z ekranami niepotrzebnie zdjęli ekrany z boku,kjażdy kto się dobrze przyjrzy,za kabioną kierowcy wisi kostka,to jest właśnie jest na ekran informujący taki jak w Carosie i w jelczu żółtku,np.MPK LEGNICA takie posiada,no ale cóż unas patrzy gość jak najtaniej. Jeszcze taka ciekawostka co do szkoły,a własciwie przepełnionych uczniami autobusach,mogliby dać takiego i problem z głowy,lecz nasze prawo ta,kie zabrania: http://www.freeweb.hu/buszok/ik293.htm
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

pksiak pisze:Jeszcze taka ciekawostka co do szkoły,a własciwie przepełnionych uczniami autobusach,mogliby dać takiego i problem z głowy,lecz nasze prawo ta,kie zabrania:
http://www.freeweb.hu/buszok/ik293.htm
Uff, trudna lektura ten Twój post, no ale... Już sobie wyobrażam takiego potrójnego Ikarusa na zakręcie nieopodal "Beatki", bo zdaje się że tamtędy smigają "gimbusy". ;)

Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

pksiak pisze:
surgeon pisze:Masz rację nOF4Ce. Trzeba pochwalić PKS, że wydał kase na badziewie, zamiast na jakieś wypróbowane na Polskim rynku autobusy.
Chłopie gorzej właśnie,że wydał,ta Karossa to istny bubel(...)
No chłopie, a Ty to już nie kumasz ironicznej czaczy, którą zaśpiewał Surgeon ;)
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

To u niego normalne ;).

Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

Urtanator pisze:
pksiak pisze:
surgeon pisze:Masz rację nOF4Ce. Trzeba pochwalić PKS, że wydał kase na badziewie, zamiast na jakieś wypróbowane na Polskim rynku autobusy.
Chłopie gorzej właśnie,że wydał,ta Karossa to istny bubel(...)
No chłopie, a Ty to już nie kumasz ironicznej czaczy, którą zaśpiewał Surgeon ;)
no niestety tym razem Surgeon mial racje...mimo ze chcial innaczej... :lol:

to takie troche dziwne ze jakos tylko dla Lubina Karosy jakos sie tak idelanie nadaja...a jakos wszedzie indziej przegrywaja w przetargach....
Jednym z niewielu miast ktore kupil przegubowe Karosy jest Walbrzych, ale to tam przetarg musial byc niemal ustawion skoro tak dobrano warunki przetarku zeby wygrala go Karosa ze swoimi przepotopowymi wysokopodlogowymi konstrukcjami.
odpowiedz

Informacje

Google [Bot]  »  3 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM