Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak
Festiwal Muzycznych Inspiracji

Post autor: Alien »

10 Listopada w CK Muza zacznie sie festiwal muzycznych inspiracji. Podczas festiwalu przewidziane są występy zespołów takich jak:
:strzalka: LAO CHE
:strzalka: Strachy na lachy
:strzalka: WARREN BYRD TRIO
:strzalka: Gen-DOS
Oraz inne imprezy:
:strzalka: Konkurs "Prezentacji Sceny Młodych"
:strzalka: Recital Michała Bajora
:strzalka: Koncert muzyki elektro-akustycznej
:strzalka: Duet fortepianowo-altówkowy

Więcej informacji :

www.ckmuza.pl :)
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Muzoman
Muzoman

Post autor: Muzoman »

Wy Lubinianie, to się cieszcie, że dyrektorem Muzy jest Pan Zawadka. Wczoraj (8 listopada) Telewizja Kablowa wyemitowała program z wywiadem Pana Zawadki na temat działalności Muzy. Dla "równowagi" został też wyemitowany wywiad z Panem Tokarczukiem (przypominam, że on był już dyrektorem Muzy a teraz również brał udział w konkursie chcąc powrócić na to stanowisko). Kultura wg Pana Tokarczuka w naszym mieście powinna polegać na nieustającej ekspozycji wystawy Exlibrisów, koncerty - to najlepiej organowe w Lubińskich kościołach i teatry. Zapomnielibyście o koncertach rokowych, techno i tym podobnych imprezach, których dzięki młodości ducha obecnego dyrektora, nie brakuje. Ciekawe, że Telewizja jakoś pominęła wypowiedzi innych byłych dyrektorów Pana Drewsa, Pani Dałkowskiej i innych...
lol
lol

Post autor: lol »

i co myślicie o uczestnikach? :)
filuś
filuś

Post autor: filuś »

...tak to jest jak w jury siedzą amatorzy... :D
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Alien »

byłem wczoraj na przesłuchaniach... tak z ciekawości zobaczyć... no jak dla mnie pare osób dawało rade ... ;p :)
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
lol
lol

Post autor: lol »

a jakieś konkretne typy?? :)
do MUZY!!
do MUZY!!

Post autor: do MUZY!! »

czy to taki problem, żeby ten festiwal odbywał się na dużej sali????? klub "Po Muzami" nie jest odpowiednim mijscem na przesłuchania konkursowe a tym bardziej na koncert galowy :| odgłosy dochodzące z kuchni i pisk kasy (jak by nie mozna było wylaczyc tego dzwieku) :/ bardzo przeszkadzaja :/ moze muza z łaski swojej wróciła by do dawnej formy tego festiwalu?? kiedy odbywal sie on na duzej sali. poza tym dziwne to troche ze festiwal dzieciecy (zlota nutka czy jakos tak) ma miejsce na sali kinowej... a mlodziez spycha sie do kawiarni nie dajac im mozliwosci zaprezentowania sie na duzej scenie... warto by to przemyslec... czekam na odpowiedz ze strony muzy!!
CKMUZA
CKMUZA
do Gościa

Post autor: CKMUZA »

Takie są realia, niestety. A mianowicie: od kilku lat na przesłuchaniach jest coraz mniej publiczności. W klubie wszyscy wokaliści, zespoły oczekujący na swoją kolej "robią" za publikę. Gdyby byli na zapleczu, na sali zostałaby garstka widzów. No nie wiem, czy to takie przyjemne śpiewać tylko dla jurorów. I niestety niewiele lepiej jest na Koncercie Laureatów. Staramy się ratować sytuację np. robiąc pokazy mody młodzieżowej, i wtedy, oczywiście jest ścisk (poniekąd z powodu rodzin modelek i modeli), ale na sali widowiskowej ci wszyscy ludzie zajęliby najwyżej 1/3 sali. Poza tym realia finansowe: użytkowanie dużej sali jest po prostu drogie. Pewnie, najlepiej byłoby w ogóle nic nie robić, skoro jest takie, a nie inne zainteresowanie, ale jest jeszcze w naszym regionie trochę ludzi, którzy śpiewają i chcą się gdzieś pokazać.
CKMUZA
CKMUZA
jeszcze do gościa

Post autor: CKMUZA »

A propos dzieciaków - tam przynajmniej chodzą rodzice, a właściwie całe rodziny. I naprawdę czasem okazuje się, że salę widowiskową mamy za małą.
do muzy
do muzy

Post autor: do muzy »

bez sensu
diabelek
diabelek

Post autor: diabelek »

ale ja jestem tego samego zdania...festiwal dla mlodziezy powinien rowniez odbywac sie na duzej scenie,tak jak bylo to do niedawna! jezeli dobrze pamietam to zawsze na koncercie laureatow bylo bardzo duzo ludzi,zapraszani byli znani piosenkarze i okazywalo sie ze sala byla pelna... pomyslcie nad tym,poniewaz nieprzyjemnie jest spiewac komus do kotleta,uwierzcie-wiem cos o tym!!! czasem warto postawic sie na miejscu osob ktore wychodza na scene i maja spiewac,nie dziwcie sie ze jest coraz mnie osob zainteresowanych tym konkursem!
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, Muza, ModTEAM