Weteran
Weteran
Kontakt:
źródło: onet.pl
"Minister Krzysztof Jurgiel, w miarę swoich możliwości, zawsze stara się pomagać ludziom w potrzebie i taką decyzję podjął w tym przypadku" - oświadczenie tej treści pojawiło się na stronach Ministerstwa Rolnictwa.
"Jednocześnie minister wystąpił o obciążenie go kosztami transportu za całą trasę opisaną w artykule".

Premier przeprosił za zachowanie ministra. Powiedział, że taka sytuacja już nigdy się nie powtórzy.

Dziennikarze "Faktu" przeprowadzili prowokację. Gazeta sprawdziła, jak potężne są wpływy dyrektora Radia Maryja. Zamówiła dla niego limuzynę w resorcie rolnictwa. Minister Krzysztof Jurgiel błyskawicznie spełnił życzenie.

Osobiście wysłał rządowy samochód dla księdza Rydzyka.

Co może ksiądz Tadeusz? Czy plotki o jego wpływach na władzę były tylko plotkami? "Fakt" postanowili sprawdzić. Dziennikarze biją się w piersi - użyli podstępu.

Reporter ""Faktu" podszył się pod asystenta ojca Rydzyka. Spod jednego z warszawskich banków zadzwonił do sekretariatu ministra rolnictwa Krzysztofa Jurgiela. Wybór nie był przypadkowy. Jurgiel jest częstym gościem audycji Radia Maryja.

Dziennikarz "Faktu" zatelefonował do sekretariatu ministra. Pilna sprawa. Zepsuł się samochód księdza Rydzyka, trzeba mu szybko podstawić rządową limuzynę.

Reakcja ministra Jurgiela przekracza najśmielsze oczekiwania. Minister osobiście wybiera samochód i wysyła wraz z kierowcą pod bank. Natychmiast!

Na hasło "Ojciec Dyrektor" szef resortu zrobił z ministerstwa radio taxi. Jak do tego doszło opisują w "Fakcie" dziennikarze tej gazety Piotr Chęciński i Marcin Kowalczyk.

moim zdaniem limuzyna szefowi 'rzadowych mediow' sie nalezala...

buahaha
[tylko zartowalem...]

polska rzeczywistosc polityczna to jedna wielka farsa...
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: surgeon »

No no, afera na miarę Rywina. Zief.
Masz fajną fotkę naszego miasta? Pochwal się nią -> Obrazek

Pełen obiektywizm tylko w:
Obrazek wycięła cenzura na forum.lubin.pl
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

surgeon pisze:No no, afera na miarę Rywina. Zief.
Jeszcze nie, ale sądząc po poczynaniach niemiłościwie nam panujących jest to kwestią czasu.

Z drugiej strony, dobrze wiedzieć gdzie trzeba zadzwonic ja się auto zepsuje. Jako prawy chrześcijanin minister Jurgiel na pewno z chęcią by pomógł każdemu, nie tylko Ojcu Dyrektorowi he he!

Ja nawet jestem gotów za siebie zaplacic co by biedaka nie ciągali po szmatławych gazetach...

Ciekaw jestem kiedy ludzie sie połapia, ze są robieni w ogromnego wała. O ile wybór Marcinkiewicza był strzałem w dziesiątkę, bo facet potrafi ładnie mówic i prezentuje się korzystnie, o tyle to co ma prezentować to już tak średnio.

-"Prawi i Sprawiedliwi" są pe i es ale dla siebie (auto dla O.D., gazociąg Wassermanna,

-mieszkania z 3 milionów zeszły na 350 tysięcy (żeby zbudować 3 mln w tym tempie potrzeba 60 lat, nawet najbardziej optymistyczni PiS-owcy nie łudzą się że będą rządzić tak długo

- po raz kolejny zamiast zająć się konkretnymi sprawami wywołuje sie czarownice rozmaitych lustracji - oczywiście pod warunkiem, że nie dotyczą aktualnie "naszych" patrz PZPR-owski prokurator Wassermann, i sedzia Kryże

-wolność słowa tak, ale jeśli zgadza się z naszym zdaniem-doktorzy nie chcą podpisac kontraktów (a mają do tego prawo!) to postraszymy ich wojskiem (minister Dorn), ważne ogłoszenie urzędowe o finansowaniu szkół wyłącznie w marginalnym "Naszym Dzienniku", informacja o "pakcie" (swoja drogą ja bym wstydził sie podpisać coś z Giertychem i Lepperem) tylko w TV Trwam i Radiu Maryja.

-moralna odnowa pod rękę z wielokrotnie skazanym Lepperem ( w maju w RMF któryś Kaczor kategorycznie nie widział mozliwości współpracy z "przestępcą Lepperem") tradycyjnie tolerancyjnym Romkiem G. i szowinistycznym Radiem "Maryja".

Ale będzie jaaazdaa!
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

JasioJasio pisze:Ciekaw jestem kiedy ludzie sie połapia, ze są robieni w ogromnego wała.
Ciekawe kiedy się połapiesz, że jesteś podatny na propagandę.

Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

surgeon pisze: Ciekawe kiedy się połapiesz, że jesteś podatny na propagandę.
Ty nie jesteś? Masz argumenty? Śmiało, od dyskusji jest Forum.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

JasioJasio pisze:Ty nie jesteś?
Nie.
JasioJasio pisze:Masz argumenty?
Mam.
JasioJasio pisze:Śmiało, od dyskusji jest Forum.
Skoro tak Ci się nudzi. Nie chce mi się szperać po archiwach, no i szkoda mi limitowanych łączy tego forum żeby wszystko wymieniać, ale pierwszy z brzegu przykład: rurociąg Wassermana.

Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Drugi przykład auto Jurgiela. Dla jednych przejaw pychy i TKM! a dla drugich troska o cżłowieka. Szkoda, że tylko wybranych "człowieków".

"Nie chce mi się", "szkoda łączy.." to po coś się odzywał?
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Sakis »

Imho ktoś, kto nie pomaga kumplom w potrzebie jest <font color=red>[...]</font>. Kasa z podatków i tak idzie na bardziej badziewne rzeczy np. służbę zasadniczą, więc byłbym w stanie wybaczyć, nawet gdyby ten służbowy wózek dano ojcu Rydzykowi.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Ale Jurgiel za to "wypożyczenie" auta zapłacił z własnej kieszeni. Jedyne co, to to że się zbłaźnił :).

Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Na pewno też by zapłacił, gdyby "fakt" nie rozpętał burzy, przecież to porządny chrześcijanin jest. Nie grzeszy.
Świnie ci dziennikarze, prawda?

PS Surgeon, zawiedziony jestem
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

JasioJasio pisze:PS Surgeon, zawiedziony jestem
To sie potnij szarym mydłem.

Tu masz do poduszki lekturę. http://wiadomosci.onet.pl/1257873,11,item.html

PS. Widze że masz jakąś fobię na tle chrześcijan.

Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Od PeeSa zacznę:

PS. Absolutnie, raczej awersję na tych, którzy tzw "chrześcijańskie wartości" mają na codzień wyłącznie dla swoich a dla reszty na ustach.

Ok, przyjmuje "rurę Wassermanna" za pomówienie, chociaż rzecznik Pana Ministra twierdził - do czasu konsultacji z pryncypałem - zupełnie co innego i jest to na filmie:) Co jednak powiesz na reszte poruszonych spraw? Co powiesz na dzisiejsze powołania "rydzykownych" wiceministrów? Co powiesz na "fachowców w RN najwiekszych spółek? - zupełnie przypadkiem fachowcy są wyłącznie z PiS lub spod skrzydeł Pana Prezydenta. O "fachowcach w KRRiT oraz KRS nie będę pisał, abys odpowiadając nie naruszył zbyt mocno swojego abonamentu.

I jeszcze jeden PS:

Surgeon, czy wg Ciebie za Rywinem stała "Grupa Trzymająca Władzę"?

Według prokuratury nie ...
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

JasioJasio pisze:Co powiesz na "fachowców w RN najwiekszych spółek? - zupełnie przypadkiem fachowcy są wyłącznie z PiS lub spod skrzydeł Pana Prezydenta.
Próbujesz nam wmówić, że gdyby do włądzy doszło PO, to by obsadzali wyłącznie ludzi spoza swojej partii? A SLD wstawiało tylko ludzi z LPRu? :lol: Hipokryzji się dopuszczasz. Ludzie dokonali wyboru i czas się z tym pogodzić, albo wyemigrować do krajów gdzie nie ma wyborów demokratycznych.
JasioJasio pisze:I jeszcze jeden PS:

Surgeon, czy wg Ciebie za Rywinem stała "Grupa Trzymająca Władzę"?

Według prokuratury nie ...
Według Sejmu istniała taka grupa. I według mnie też. A że prokuratura pracowała wyłącznie dla SLD to inna para kaloszy. Ale naprawi się.

Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: czarny »

ja napisze jedno: PI......Ć RYDZYKA !!!!! :diabel: :diabel: :diabel:
HYPNOSIS SS !!!
ACID LUBIN-!!!
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

surgeon pisze: Próbujesz nam wmówić, że gdyby do włądzy doszło PO, to by obsadzali wyłącznie ludzi spoza swojej partii?
Nie, to znowu Ty drogi Surgeonie próbujesz włożyć w moje usta coś czego nie powiedziałem/napisałem. Róznica pomiędzy PiS a a resztą partii jest zasadniczo jedna: to PiS wygrał wybory, do których szedł min z hasłem w sensie "rządy fachowców-nie polityków". Stąd moje pytanie o fachowców właśnie. A co do tych ostatnich, to PiS ma ich podobno pełne garście, dlaczego więc ministrów(Religa, Gilowska) jeszcze jest sobie z PO dobrał?
surgeon pisze:Ludzie dokonali wyboru i czas się z tym pogodzić, albo wyemigrować do krajów gdzie nie ma wyborów demokratycznych.
Typowo PiS-owa mentalność. Wygraliśmy, to mamy prawo robić cokolwiek. Tak? A gdzie choćby wspomniana już poprzednio obietnica? Podobną arogancką postawę politycy tej partii prezentują niestety na każdym kroku. A na marginesie to odrobina pokory Surgeon, fakt PiS wygrał wybory, ale głosowało na niego ledwie ok. 10% społeczeństwa (40%frekwencja z tego 27% głosów na Bliźniaków i Spółkę-0%*38mln*27%=4,1mln głosów).
surgeon pisze: Według Sejmu istniała taka grupa. I według mnie też. A że prokuratura pracowała wyłącznie dla SLD to inna para kaloszy. Ale naprawi się.
Taaa, weźmie się wszystkich w kamasze jak Dorn obiecywał lekarzom?
Czy może na początek wszystkich oskarżymy o łapówki, co sugeruje wiceminster sprawiedliwości?

Wynikami wyborów byłem i jestem zawiedziony. PiS-owi życzyłem jednak jak najlepiej, z tej prostej przyczyny, że dzięki ich działaniom ma byc lepiej mi i moim dzieciom życ w tym wesołym kraju.
Póki co to jednak mam odrazę do tego co PiS prezentuje. Fascynująca wręcz była wypowiedź bodaj nazajutrz po wygranych wyborach któregoś z PiS-owców, że obietnice wyborcze mają słuzyć wyłącznie wygraniu wyborów, a życie to coś zupełnie innego.
Sterowanie rządem z tylnego siedzenia przez Jarosława K. jest tylko tajemnicą poliszynela, wycofywanie się w niemal każdej sferze z obietnic wyborczych robi się już nie żenujące ale dramatyczne (vide Krzaklewski/Buzek), dziwaczny pakt z ludźmi, których oficjalnie się wcześniej wykluczało z jakiejkolwiek współpracy to już farsa, Otwarte ukłony w stronę Ojca Dyrektora powodują wyłącznie spięcia i nic nie łagodzą, to ma być kolejny pokaz siły, podobnie jak sytuacja w Warszawie, gdzie ponad miesiąc nie było legalnej władzy.

Było TKM! mamy TKK! Surgeon.
Teraz <font color=red>[...]</font> Kaczki!
Zablokowany

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM