Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: ALLka »

do Defilu nie przeniosa bazaru ?? bo cos slyszalam o takim pomysle
Kobieta nie wie czego szuka ale nie odpuści dopóki nie znajdzie.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Odpowiedź

Post autor: KUPIEC »

Jeżeli chodzi o termin przeniesienia targowiska to zapewniam wszystkich, że kwiecień odpada - koniec maja to tak. Tyle trzeba czasu na przygotowanie tarowiska i pawilonów na Łukasiewicza, a do tego czsu mamy obietnice Prezydenta - pełna nietykalność.

Jestem handlowcemi wiem, że towar w większość jest produkowany przez naszych producentów, ewentualnie sprzedawany przez naszych importerów z Tuszyna , Poznania, Warszawy, pracę mają i jedni i drudzy.

Jeżeli chodzi o ceny to Takie TESCO sprzedaje np. kurtki importowane z Chin taniej jak trzeba za nie zapłacić w Warszawie - podam przykład kurtka, która w TESCO kosztuje 59 zł. w hurcie u importera kosztuje 65 zł.
Jest to spowodowane tym iż ja biorac kurtki od importera kupuje 20 kurtek, a TESCO 10tyś. na wszystkie swoje sklepy i to u producenta. Jaka to skala porównawcza.

Z innej beczki - sukienka wyprodukowana u naszego producenta u mnie będzie kosztowała 120zł. w TESCO jak się pojawi przypadkiem 170zł. , a w Galeri 210zł.

I do tego momentu jest wszystko niby ok. tylko , że TESCO chcąc przyciągnąć klienta daje takie ceny na inne produkty żeby klient kupował wszystko u nich, i w ten sposób nas niszczy.
W galeriach są sami potentaci z kasą, ale są dla nas mało konkurencyjni, dlatego chcieliśmy walczyć z nimi cenami, ale na tych samych warunkach, a nie na zad... Łukasiewicza. Część zielonych terenów było tymi równymi warunkami, narazie przegraliśmy.

Teraz musimy iść na Łukasiewicza, czekamy tylko na Pana Prezydenta, który narazie zaprzestał odpowiadać na nasze pisma potwierdzające nasze chęci na negocjacje.

Pan Urbaniak ( Defil) zaprzestał rozmów z częścią handlowców ( tymi co chcieli iść na Defil ), umowy które zostały przedstawione ( przedwstępne) są bardzo jednostronne, brak jest określenia cen za dzierżawę, wszystko jest bardzo niepewne.

I to chyba wszystko.
KUPIEC
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: gumbas »

jest postęp,Kupiec zaczął gadać do rzeczy!
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

przeprowadzka na łukasiewicza to porażka, w defil osobiście zaczynam mocno wątpić

estetyczne kamieniczki na terenach zielonych byłyby super!

możeby Kupcy zebrali większe poparcie wśwód ludzi, podpisanie petycji przez klientów - mieszkańców
Inicjatywa dla Lubina - www.inicjatywa.elubin.pl/dokuwiki

Portal tematyczny poświęcony rozwojowi Lubina.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: ALLka »

to nie ladnie ze strony pana Urbaniaka :/ a to bylby dobry punkt dla bazaru :) jesli wybuduja osrodek sportu bedzie duzo ludzi-> klientow :) ehhhhhhh :(
Kobieta nie wie czego szuka ale nie odpuści dopóki nie znajdzie.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

prywatny biznes rządzi sie swoimi prawami
nikt nie ma prawa rządać od własciciela defilu organizowania tam czegokolwiek, to jego własnosć

możemy jedynie wysuwac roszczenia odnosnie polityki miasta, samorządu - czyli sfery publicznej

Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: AgnieszkaA »

JAK NARAZIE PRZEZ ZAPOWIEDZI LIKWIDACJI TARGOWISKA W LUTYM HANDLOWCY STRACILI KLIENTÓW NA KOPERNIKA. PAMIĘTAJCIE WSZYSCY, ŻE TARGOWISKO BĘDZIE ISTNIAŁO MINIMUM DO KOŃCA KWIETNIA :pomysl:
AGNIESZKA
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

wiesz, kiedy nie ma absolutnej konieczności to unikam bazaru na kopernika

jest po prostu niesamowity syf :(
odrzuca mnie

marzą mi się te kamieniczki kupców na terenach zielonych

ostatnio byłem na Łukasiewicza i poza tym, że są nowe budy to jeszcze bardzo dużo pracy do wykonania (zbyt schludnie nie jest), a jakoś nie widzę żeby sie cos tam działo

ŚW
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: ŚW »

Z innej beczki - sukienka wyprodukowana u naszego producenta u mnie będzie kosztowała 120zł. w TESCO jak się pojawi przypadkiem 170zł. , a w Galeri 210zł.
Panie KUPIEC nie masz racji. Bo w Galeriach (mówię o Wrocławiu) są jeszcze wyprzedaże i ta sukienka kosztuje mniej niż 100 zł i wtedy warto tam kupować. Sklepy firmowe robią przeceny i wyprzedaże i wtedy warto.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: gumbas »

realista,zmień pseudo na "fantasta".Kamieniczki na terenach zielonych to jest kompletna fantastyka.Czy ty w ogóle wiesz o jakie pieniądze tu chodzi?
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Panie KUPIEC nie masz racji. Bo w Galeriach (mówię o Wrocławiu) są jeszcze wyprzedaże i ta sukienka kosztuje mniej niż 100 zł i wtedy warto tam kupować. Sklepy firmowe robią przeceny i wyprzedaże i wtedy warto
Panie ŚW te wyprzedaże są najczęściej na koniec sezonu np. letniego, jesiennego - czyli wtedy kiedy trzeba myśleć o zakupach na następny sezon, a za rok to jest już nie modne, zresztą jeżeli sukienka trafia na wyprzedaż za np. 70zł to u mnie ona kosztuje cały sezon 70zł.
KUPIEC
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

gumbas, dobrze, że przynajmniej twój pseudonim jest trafny :)

kamieniczki na terenach zielonych o ile się ni myle były przed 1970 r.

droge od rynku do sądu (przynajmniej od mostu na Smródce) można zabudować kamieniczkami z obu stron, wydzielić działki i na przetarg, chętni się znajdą
ul. Kopernika naprzeciwko planowanej galerii też

nie jestesmy wiochą i nie potrzeba nam aż tylu łąk w centrum (nikt już kóz nie wypasa)

Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

realista pisze:kamieniczki na terenach zielonych o ile się ni myle były przed 1970 r.
Były, były. Jesli dobrze poszukać, to w archiwalnych zdjęciach mozna je zobaczyć. Kamieniczki były nawet w okolicach roku 1980, pamietam że bawiłem się ruinach na przeciwko małego kościoła jako kilkulatek ( po dupie dostałem, nie powiem) a w 1970 to jeszcze na świecie mnie nie było:)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Powiem wam, że CCC raczej sprzeda tą działkę niż tam coś wybuduje - napewno z zyskiem i to mnie bardzo wk.., zamiast nas usówać powinno się zainwestować w Galerię Lubin na tym terenie i nam ją wydzierżawiać - było mineło.
Obiecywano nam nowoczesne targowisko na Łukasiewicza - musieliśmy to poszliśmy na układ - teraz zamiast z nami współpracować i pomagać kładzie się nam kłody pod nogi - wystąpiliśmy o mapkę terenu pod nowe pawilony (stawiane za nasze pieniadze) - doczekać się nie możemy, zadaszenie miało być nad wszystkimi ciagami pieszych - możemy zapomnieć, chcemy spotkać się i omówic szczegóły- straszy się nas, że nasz czas minoł.

MY MOŻEMY POCZEKAĆ NA STARYM TARGOWISKU DO NOWYCH WYBORÓW - WTEDY ZOBACZYMY KTO PIERWSZY WYLECI Z SIODŁA.

KUPCY CHCĄ ZAŁATWIĆ TĄ SPRAWĘ DEFINITYWNIE - CZEKAMY NA PANA PREZYDENTA - JEŻELI SPEŁNI DANE OBIETNICE- PRZENIESIEMY SIĘ NA ŁUKASIEWICZA- CZEKAMY!!!
KUPIEC
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

Niech ta galeria wreszcie powstanie - im szybciej, tym lepiej.
Auch, święte słowa ale KUPIEC, może mieć niestety rację - oby nie miał.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
odpowiedz

Informacje

Bing [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM