co do wyglądu rynku pojawił się też pomysł kupców bazarowych uzupełniający wygląd rynku tzn koncepcja zabudowy drogi (teren przyległy obustronnie do drogi) od małego kościółka do keramosu sklepami stylizowanymi na kamieniczki. ciekawe, i godne przemyślenia
Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Maniak

andros, dodam że jest to w całości oświadczenie przedłożone przez SKO
co do wyglądu rynku pojawił się też pomysł kupców bazarowych uzupełniający wygląd rynku tzn koncepcja zabudowy drogi (teren przyległy obustronnie do drogi) od małego kościółka do keramosu sklepami stylizowanymi na kamieniczki. ciekawe, i godne przemyślenia
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Stały bywalec

Całemu SKO gratuluje, no a Androsowi przede wszystkim.
A co do kamieniczek wzdłuż drogi to jestem za - możnaby je oddać w dzierżawe sprzedawcom z bazaru w ramach rekompensaty. (oczywiście nie na warzywniaki, ale po to, żeby założyli porządny sklep)
A co do kamieniczek wzdłuż drogi to jestem za - możnaby je oddać w dzierżawe sprzedawcom z bazaru w ramach rekompensaty. (oczywiście nie na warzywniaki, ale po to, żeby założyli porządny sklep)
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Nowy(a) na forum

Stały bywalec

Domyslam sie, ze pan prezydent nie powiedzial co bedzie z tymi ludzmi co zamieszkuja tamte bloki ...
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Pozwolilem wykonac sobie pewien projek jak moglby wygladac mniejwiecej rynek jesli by wyburzyc bloki o ktorych mowa.
Jest to totalnie wstepny i pogladowy projekt zrobiony tak o
Postaram sie czesto go uaktualniac i jesli ktos ma jakies sugestie , pomysly to prosze bardzo, w miare mozliwosci bede je zamieszczac.
A co do samej koncepcji wygladu rynku to jesli istnieje mozliwosc wyburzenia tych blokow (pomijam fakt dogadania sie z mieszkancami) bez sensowne bylo by umieszczenie zamiast nich fontanny i ławeczek, uwazam,ze jest to bardzo atrakcyjny teren pod zabudowe wlasnie takich kamieniczek, a fontana i laweczki sa w parku zaraz obok ktory przeciez mozna by bylo "odpicowac".
Jest to totalnie wstepny i pogladowy projekt zrobiony tak o
A co do samej koncepcji wygladu rynku to jesli istnieje mozliwosc wyburzenia tych blokow (pomijam fakt dogadania sie z mieszkancami) bez sensowne bylo by umieszczenie zamiast nich fontanny i ławeczek, uwazam,ze jest to bardzo atrakcyjny teren pod zabudowe wlasnie takich kamieniczek, a fontana i laweczki sa w parku zaraz obok ktory przeciez mozna by bylo "odpicowac".
Nowy(a) na forum

Początkujący

Nowy(a) na forum

Maniak

Stały bywalec

hugo, a zagospodarowanie środka placu, może też kamieniczki z obydwu stron, tak jak jest to zrobione z drugiej strony ratusza, tyle tylko, ze nieco bardziej ścisnięte proponuje.
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Nowy(a) na forum

Kazdy komu sie marzy rozbiórka kamieniczek w rynku jest chorym czlowiekiem i szybko sie powinien udać do lekarza ! ale od razu do psychiatry ! w czasach gdzie jest ogromny deficyt mieszkaniowy ludziom chodz.a po glowach takie pomysły !!! a swoją drogą to bardzo dziwne że ludzie chcą starego miasta a nowego stadionu :- ))))
Początkujący

Oho, ZuluGula jest niezniszczalny.
Zulu, te maszkary wokół Rynku zdecydowanie powinny zniknąć. Są dwie mozliwości jak sądzę:
1. Odnowic i "ucharakteryzować" fasady tak, aby przypominały kamieniczki.
Zalety: oczekiwany wygląd, niskie koszty, brak problemów z mieszkaniami zastepczymi.
Wady: jak z 60-tka zrobioną na 19-tke. Sztuczność.
2. Wyburzyc płytowce i wybudowac nowe "stare" kamienice od zera.
Zalety: Nowa zabudowa w Rynku, dostosowana do potrzeb i nowoczesna w wykonaniu, dowolnośc w przeznaczeniu budynków.
Wady: Przekonać ludzi mieszkających aktualnie w blokach do zmiany mieszkania, wybudowac mieszkania (50-100?)
Porównując Legnicę (fasady) i Polkowice(full wypas) jestem za opcja numer 2, kwestia czy jest to możliwe technicznie i finansowo.
Zulu, te maszkary wokół Rynku zdecydowanie powinny zniknąć. Są dwie mozliwości jak sądzę:
1. Odnowic i "ucharakteryzować" fasady tak, aby przypominały kamieniczki.
Zalety: oczekiwany wygląd, niskie koszty, brak problemów z mieszkaniami zastepczymi.
Wady: jak z 60-tka zrobioną na 19-tke. Sztuczność.
2. Wyburzyc płytowce i wybudowac nowe "stare" kamienice od zera.
Zalety: Nowa zabudowa w Rynku, dostosowana do potrzeb i nowoczesna w wykonaniu, dowolnośc w przeznaczeniu budynków.
Wady: Przekonać ludzi mieszkających aktualnie w blokach do zmiany mieszkania, wybudowac mieszkania (50-100?)
Porównując Legnicę (fasady) i Polkowice(full wypas) jestem za opcja numer 2, kwestia czy jest to możliwe technicznie i finansowo.
Nowy(a) na forum

Nie zniszczalny jestem wszedzie tam gdzie listowicze są tolerancyjni i chcą dyskutować merytorycznie a nawet i nieraz ostro bo na tym polega demokracja
a nie tak jak na tym waszym forum Zaglebia banda małolatów zacietrzewionych która nie ma pojecia o nowoczesnym fudbolu
) a wrcajac do sprawy kamieniczek to powiem jeno :- ))) że pomysłów bedzie jaszcze co nie miara a i tak z tego gó..o bedzie !
Informacje
0 użytkowników » 1 gość