Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: Marek Zawadka »

Co znaczy tandetę z Francji? Co to wogóle znaczy tandeta w tym przypadku? O jaki zespół Panu chodzi, że to tandeta?
2) Reklama w czasie Festiwalu Piosenki francuskiej jest na pewno znacząca. Do tej pory istnieje jeszcze na tzw miescie ( a nazwa zespołu Dubians - oczywiscie sugeruje .... co wg Pana sugeruje?
3) Co do regge ska - prosze bardzo New York Regge Ska Ansamble (nie pamietam jak sie to dokladnie pisze) - 100 osob niecałe
4) odwołany dwukrotnie występ słowackiego Polemic ( oklejone całe miasto)

Szeroką reklamę dajemy na niemal wszystko. Naszym zadaniem jest sprzedać koncert. Więc Pana zarzuty o faworyzowanie czegoś w reklamie jest bezzasadne. Ba reklamy potrzebują zespoły trudniej sprrzedawalne.

Mówicie Państwo o zainteresowaniu koncertamui regge w Lubinie - nie przesadzajmy - tylko w kilku przypadkach (2 lub 3) przyszło ponad 100 osób.

PS.
Jeżeli Pan nie zmieni formy swoich wypowiedzi czy to wtykając tu swoje uwagi o prezydencie, czy atakując osobiście osoby nie będzie z Panem rozmów. Po prostu. Nikt tu nie jest by obrażać.
W ciągu kilku dni przedstawię frekwencję na koncertach reggowych w Muzie.
A co się dzieje w Lubinie tak naprawde?
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Saaadam »

Co się Pan tak stresuje niepotrzebnie? Co się dzieje? W tym mieście ludzi owładnęła "zajawka TECHNO" i nie ma co się oszukiwać. Niestety coraz mniej ludzi słucha naprawdę dobrej muzyki. Wiem jak ciężko jest dobrać repertuar i dogodzić wszystkim. Tymbardziej, że to nie jest duże miasto. Na lepsze imprezy lepiej pojechać do Wrocławia bo tam jest lepszy klimat i większe widowisko prawie każdego organizowanego koncertu, ale nie ma co porównywać. Lubin to nie Wrocław. Kolejna rzecz. Ludzie przyzwyczaili się do tego, że większość koncertów z tzw. "gwiazdami" jest conajmniej 2 razy do roku za darmo(festyn KGHM i dni Lubina). Dziwne to wszystko, biorąc pod uwagę to, że ludzie mają pieniądze w tym mieście i stać ich na to. Niech Pan zwróci uwagę na to ile młodzieży w wieku 16-28 lat co sobotę opuszcza miasto. Gdzie jadą? Protector Głogów, Sfinks Sarnowa. Żałosne, ale prawdziwe. Cieszę się, że próbujecie stworzyć alternatywę dla tego wszystkiego i wiem, że dużo pracy w to wkładacie. Oby tak dalej. Nie jestem w stanie być na bierząco z tym co się dzieje wokoło. Nie wiem czy plakatujecie okoliczne miasta o koncertach w Muzie, ale może to by się w jakiś sposób sprawdziło ? Szczerze przyznam chciałem Pana sprowokować tymi wypowiedziami, aby otrzymać Wasze zdanie na ten temat. Nie uważam bym komukolwiek ubliżył. Co do Pana prezydenta zdania nie zmienię. Nie wierze politykom i tyle. Czekam na naprawdę dobry koncert. Pozdrawiam.
Hailing up the selector
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Alien »

Co do regge ska - prosze bardzo New York Regge Ska Ansamble (nie pamietam jak sie to dokladnie pisze) - 100 osob niecałe
Pamiętam kiedyś koncert chyba Tumbao, Naaman... było naprawde dużo wiary... Naprawde dużo ludzi w Lubinie słucha reggae... Chodzi może o bardziej znane zespoły...muszą to być tak zwane sprawdzone zespoły przez publiczność które naprawde się podobają... Myślę że Indios Bravos byłby takim zespołem...
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
student
student

Post autor: student »

Sesja, zaliczenia, dlatego dyrektor taki nerwowy. Jak słucha się muzyki to chodzi się na zespoły znane i mniej znane. Bo te mniej znane inaczej nie staną się znane. Mam duży szacunek dla Muzy za ostatnie lata. Postawienie na różnorodność muzyki i odwaga w promowaniu innego grania niż disco -polo i gwiazd stadionowych mi imponuje. To się chyba nazywa "nie schlebianie gustom ogółu". Legnica, Polkowice, Głogów i nie tylko zazdroszczą. Pan doktor jest przekorny, to widać na zajęciach i tak jakoś widać po nim uwielbienie do Monty Pythona - czyli do przewrotności chyba.
lewy but
lewy but

Post autor: lewy but »

dlaczego nie mozecie organizowac koncertow metalowych? bo nie kumam co stoi na przeszkodzie
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: isen »

bo widziszzz to jest kulturalna kawiaaarnia:P:P nie, zartuje. Własciwie, to dlaczego nie?
You have nothing but a sorrow in a mighty babilon!
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

bo widziszzz to jest kulturalna kawiaaarnia
Wydaje mi się że coś w tym jest... w sensie że to nie jest miejsce na ostre koncerty... nie takie warunki...
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: isen »

No tak. Ale Dezerter np był, nie powiesz, ze to "bezpieczny koncert"... Mysle, że ważną kwestią jest publika. Jak wiele osób by na to poszło? Metal nie jest aż tak popularny jak PANKROK(oi! :P) i STRACHY NA LACHY. Sama nie wiem. Brakuje w Lubinie jakiegos takiego pomieszczenia na różne koncerty. Hali jakiejś, czy dobrego Pubu. C'est la vie troche małe, Cezar też średni. a w Muzie koncertów metalowych zespołów brak. ;) pozdrawiam
You have nothing but a sorrow in a mighty babilon!
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: niania ogg »

nie. no ja was prosze. Blackmetalowa kapela pod niebieskim dachem? to nie jest miejsce na tego typu koncerty - to jest pewne. Pozatym oni wolą grać w ciemnych norach gdzie jest klimat na takie koncerty u tyle.
W kawiarni proponowałabym, wiecej koncertów akustycznych znanych zespołów./ Ludzie przyjdą - trzeba im tylko dać szanse.
Mam tylko taką uwagę akustyczne koncerty powinny odbywać się przy stolikach i świeczkach, jest wtedy lepszy klimat, ale rozumiem też ze czasem nei ma warunków
pozdrawiam
niania ogg
wiedzący
wiedzący

Post autor: wiedzący »

9 kwietnia prawdopodobnie Hunter. Muza rozmawia także z Vaderem.
Koncerty akustyczne w klubie? Muza przejechała się kilkakroć. Mało też w Polsce jest kapel które grają akustycznie i nie żądają horrendalnych stawek (np. John Porter)
Jednakże warto było być na minus 123 minuty, VooVoo czy też nawet Martynie Jakubowicz grającej Dylana. To takie akustyczno - elektryczne granie.
Po koncercie plenerowym Muza nie zdecydowała się na akustyczne TSA - będzie w Legnicy i w Głogowie. Warto wpaść do Muzy na jazz 17 lutego.
Muza rozmawia także ze Sweet Noise ale na plener. To tyle plotek z Muzy;)
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

HUNTER !! 8) Miłe te plotki... ;)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: juka »

VADER jeszcze milsze :)

(czekam i mam nadzieję że się uda) :hihi:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Vader - swietnie, ale czy Wy jestescie pewni ze Muza sie nadaje na ten koncert? mam powazne wątpliwości z resztą potwierdzą sie \... moze jeszcze Behemot? blekmetalowe podziemie z pochodniami i świńskimi łbami? :-)
Vader ma teraz trase po Eropie - jak się niemylę i grają głównie w halach koncertowych ewentualnie duzych klubach muzycznych. Nie bedę nikogo przekonywać co do złej lub dobrej lokalizacji tego typu koncertów wszystko wyjdzie w praniu. No chyba ze ma to być na powietrzu - to wtedy inna sprawa.
pozdrawiam
niania
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: Marek Zawadka »

niania ogg pisze:Vader - swietnie, ale czy Wy jestescie pewni ze Muza sie nadaje na ten koncert?
A czy Muza nadaje się wogóle na koncerty? Ukształtowanie Klubu pod Muzami jest fatalne. Zupełnie inaczej byłoby gdyby scena była w innym miejscu, i gdyby nie było tyle szkła, i gdyby dach był inny, i gdyby nie było marmurów, i gdyby nie było ratanu i gdyby całe ustrojstwo akustyczno - elektryczne nie było ustawione na piętrze i gdyby...

Tyle, że czy to zabrania próbować. Gdyby była inna sala to tak. Natomiast dla wielu koncertów w Lubinie pozostaje tylko Klub pod Muzami.
Czy Vader to dobry pomysł? Nie wiem. W końcu to chyba jeden z nielicznych polskich zespołów prezentującyc światowy poziom w swojej klasie. Jeżeli się zgodzą. To z chcecią.
niania ogg pisze:mam powazne wątpliwości z resztą potwierdzą sie \... moze jeszcze Behemot? blekmetalowe podziemie z pochodniami i świńskimi łbami? :-)
My też mamy wątpliwości. Mieliśmy przy KSU, Dezerterze, OSTR i wielu innych.
Natomiast Behemot to chyba trochę osobisty galop Pani niani. Nikt nie mówił o Behemocie. Sam koncert Vadera w Klubie to jest maksimum a nawet bym powiedział;P że apogeum możliwości - a) Muzy b) naszej wyobraźni kto może tam zagrać.

niania ogg pisze:Vader ma teraz trase po Eropie - jak się niemylę i grają głównie w halach koncertowych ewentualnie duzych klubach muzycznych.
Nie wiem gdzie grają w Europie, wiem że w Polsce grają w wielu klubach i te kluby delikatnie rzecz biorąc...
niania ogg pisze:Nie bedę nikogo przekonywać co do złej lub dobrej lokalizacji tego typu koncertów wszystko wyjdzie w praniu.
Ano właśnie. My mamy świadomość na co się porywamy. Moze nie do końca;). Z tym, że (jak zauważono wyżej) występuje pewna dysproporcja na niekorzyść takiej muzyki. Jednakżę chciałbym podkreślić. koncert Huntera - raczej pewny - 9 kwietnia i ewentualny koncert Vadera to wyjątki - z uwagi na niekwestionowaną klasę zespołów.

niania ogg pisze:No chyba ze ma to być na powietrzu - to wtedy inna sprawa.
pozdrawiam
niania
Chcielibyśmy, żeby to był plener - jednakże rozmowy są trudne. Więc powstaje pytanie. Jeżeli nie plener to czy rezygnować z koncertu w klubie? I Jeżeli nie w Muzie to gdzie w Lubinie. Problemem pozostaje też cena biletów. Są to bilety zespołu - a ostatnio ich cena (podczas trasy jesiennej 2005) to 35 zł.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

1. no tak prawda - nie ma w Lubinie innej sali na koncerty, choć i ta się nie bardzo nadaje to mimo złego sufitu, szkła i ratanu jest salą.
2. 35 zl za Vadera to chyba mało wygórowana kwota? tak mi sie zdaje.
3. Owszem Behemot to moja osobista wycieczka:-)
i jesli sie uda koncert Vadera to faktycznei już apogeum.
i...wszystko wyjdzie w praniu.
Trzymam kciuki za rozmowy i życzę powodzenia.
Niania

ps. Prawde mówiac - proponuje mówić mi po prostu Nianiu :-) co prawda nie mam już 15 lat ale jakoś lepiej już brzmi samo Nianiu :-)
odpowiedz

Informacje

Google [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, Muza, ModTEAM