Właśnie zatrzęsło chatką...
Wiecie gdzie tąpnęło ??
Wiecie gdzie tąpnęło ??
Stały bywalec

Mniejsza o to - gdzie był ten wsztrząs - takie było pytanie ...
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Spałem fatalnie niestety (od 1 do 5) ale doskonale się orientuję co napisałem.NEVIL pisze:JasioJasio, Suhotnik pisze, że odczuł wstrząs w mieszkaniu i przypuszcza, że jest to wynikiem kopalnianego tapnięcia. Zapytuje o to. O co Ci chodzi Jasio ? Dobrze dzisiaj spałeś...
Nie przeczę, że Suhotnik odczuł w domu wstrząs, jednak wstrząs ten nie był efektem tąpnięcia ale ... wstrząsu:)
Wstrząs a tapniecie to zupełnie różne sprawy.
PS Na ZG Lubin-bez większych konsekwencji.
Maniak

Maniak

Maniak

Górnicy spowodowali trzęsienie ziemi na Dolnym Śląsku
PAP/IAR - dodane 59 minut temu (aktualizowane 30 minut temu)
Spadające w mieszkaniach przedmioty, wywracające się meble i chwiejące się całe budynki - takie są skutki wstrząsu, jaki miał miejsce w kopalni KGHM Polska Miedź SA. Wstrząs, który spowodowany był odpaleniem 1,5 tony materiałów wybuchowych, odczuli mieszkańcy Polkowic (Dolnośląskie) oraz okolicznych miejscowości.
Wstrząs górotworu miał miejsce około godziny 13 i był wynikiem kontrolowanego strzelania wywołanego w ramach prowadzonej eksploatacji - poinformował Mieczysław Piotrowski, rzecznik prasowy miedziowego koncernu. Rzecznik podkreślił, że wstrząs ze względu na siłę określany jest przez specjalistów KGHM jako tzw. dziewiątka.
REKLAMA Czytaj dalej
Jego epicentrum znajdowało się w takim miejscu, że był niezwykle mocno odczuwany przez mieszkańców. W KGHM wydarzały się znacznie mocniejsze wstrząsy o sile nawet stukrotnie większej, a mimo to nie wywołały takich efektów jak ten - wyjaśnił Piotrowski.
Na razie wiemy tyle, że jest przypadek przechylenia się komina, zachwiania budynków, szczególnie na wyższych kondygnacjach, spadających przedmiotów i chwiejących się sprzętów w domach - stwierdził rzecznik.
Dodał, że obecne władze spółki oczekują na raport w sprawie skutków zjawiska. Następnie szacowane będą straty. (mn)
Moim blokiem tak zatrzęsło, że jeszcze kilka sekund po się bujał.
Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć powoli...
"Pan mnie pewnie nie pamięta, ale służyliśmy razem na wojnie..."
www.mtblubin.republika.pl
"Pan mnie pewnie nie pamięta, ale służyliśmy razem na wojnie..."
www.mtblubin.republika.pl
Nowy(a) na forum

,,Kadry Kolejne zmiany personalne w spółkach Skarbu Państwa
Zmian personalnych można się spodziewać w: Ciechu, KGHM, Nafcie,,... co to było? Salwa honorowa? W zadkach sobie odpalajcie 1,5 t. trotylu i to najlepiej w naszej wspaniałej stolicy. Rabunkowa gospodarka regionu a my za to płacimy.Mam nadzieję że media się za to wezmą.
Zmian personalnych można się spodziewać w: Ciechu, KGHM, Nafcie,,... co to było? Salwa honorowa? W zadkach sobie odpalajcie 1,5 t. trotylu i to najlepiej w naszej wspaniałej stolicy. Rabunkowa gospodarka regionu a my za to płacimy.Mam nadzieję że media się za to wezmą.
Informacje
Google [Bot] » 2 gości