Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Bywalec

Dzisiaj w Urzędzie Miejskim podpisano akt notarialny sprzedaży stadionu. Kończy to prawie roczny okres sprzedawania tej nieruchomości.
W poniedzialek Zarząd KGHM ma zdecydowac ILE pieniedzy przekaze na budowe stadionu. Od tego zalezy czy przeprowadzona bedzie cala inwestycja( praktycznie nowy stadion i hala sportowa) czy tez tylko zmodernizowany (kryta trybuna + podgrzewana murawa) obecnie istniejący.
W poniedzialek Zarząd KGHM ma zdecydowac ILE pieniedzy przekaze na budowe stadionu. Od tego zalezy czy przeprowadzona bedzie cala inwestycja( praktycznie nowy stadion i hala sportowa) czy tez tylko zmodernizowany (kryta trybuna + podgrzewana murawa) obecnie istniejący.
Nowy(a) na forum

Stały bywalec

Bo cała sprawa stadionu to prowokacja ... niedługo dalsza część kiełbasy wyborczej wiec sprawa będzie nagłośniona 
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Maniak

Projekt budowy nowoczesnego stadionu dla Zagłębia Lubin powędrował do biurka.
KGHM wyłoży pieniądze na prowizoryczne zadaszenie trybuny i podgrzewaną murawę. Dzięki temu w Lubinie będzie można roz¬grywać pierwszoligowe pojedynki. Z ambitniejszych planów póki co zrezygnowano.
Według nieoficjalnych informacji, zarząd KGHM zgodził się wczoraj dofinansować Sportową Spółkę Akcyjną Zagłębie Lubin kwotą 9,5 mln zł. Z tego 4,4 mln zł ma pójść na wykupienie stadionu od miasta, a 1,8 mln zł pokryje inne wydatki związane z przetargiem. Jutro walne zebranie akcjonariuszy SSA ma zatwierdzić decyzję o powiększeniu majątku.
Z szumnych zapowiedzi wybudowania najnowocześniejszego w Polsce stadionu nic nie będzie. Jeszcze rok temu ówczesny prezes KGHM Wiktor Błądek obiecał przeznaczyć 45 milionów złotych na tę inwestycję. Dziś Polska Miedź nie jest już tak szczodra - chce jedynie spełnić minimum wymogów PZPN i UEFA. Zarząd SSA musiał więc wstrzymać prace projektowe, a budzący zachwyty kibiców projekt nowoczesnego stadionu piłkarskiego schować do biurka. Realizowany będzie wariant zastępczy: podgrzewana murawa plus tymczasowe zadaszenie trybuny na tysiąc miejsc.
Gdyby w przyszłości zdecydowano się powrócić do koncepcji gruntownej przebudowy stadionu, murawa pozostanie, ale zadaszenie trzeba będzie rozebrać, tak jak całą trybunę. Terminy naglą. Jeśli do końca maja spółka nie zdąży dostosować obiektu do wymogów PZPN, to Zagłębie nie dostanie licencji na rozgrywanie meczów u siebie i w przyszłym sezonie będzie zmuszone jeździć aż do Poznania.
Źródło: Gazeta Wrocławska
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Maniak

Stały bywalec

A co mają powiedzieć - to samo co obecni... fatalnie ... a pozatym jak przyjdą ludzie z PIS'u to większe sumy będą szły na Toruń niż na GOS. Polityczna prowokacja ... no bo co innego, niedługo wkleję tutaj artykuł, na tym i Zagłębia forum będzie pra-premiera.
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Maniak

Początkujący

Stały bywalec

Żeby dokończyć, to trzeba zacząć, i z prywatyzacją to sie też nie zgadzam ...
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Maniak

Stały bywalec

... jak ja zostane prezesem ... chociaż sam nie wiem...
Z jednej strony prywatyzacja oznacza pożegnanie sie z wieloma pracownikami, a z drugiej po prywatyzacji odetniemy się od zaciętego politykowania. Trudna decyzja.
[ Dodano: Sro Lut 08, 2006 14:03 ]
http://www.iwan.jawnet.pl/my/@Sport/@-Sport%2047/38.htm
Mój Artykuł na temat stadionu
www.a-sport.pl
www.forum.a-sport.pl
Z jednej strony prywatyzacja oznacza pożegnanie sie z wieloma pracownikami, a z drugiej po prywatyzacji odetniemy się od zaciętego politykowania. Trudna decyzja.
[ Dodano: Sro Lut 08, 2006 14:03 ]
http://www.iwan.jawnet.pl/my/@Sport/@-Sport%2047/38.htm
Mój Artykuł na temat stadionu
www.a-sport.pl
www.forum.a-sport.pl
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Nowy(a) na forum

Prywatyzacja może być ciekawym rozwiązaniem:
1. Zbrzyznowska banda przestanie się panoszyć i traktować wszystko jak swoje
2. Władze może zaczną rzeczywiście myśleć, jak rozwijać miasto, zamiast zwalać wszystko na kombinat
3. Zagłębie zacznie funkcjonować jak firma, a nie siedlisko typów spod partyjnej gwiazdy
1. Zbrzyznowska banda przestanie się panoszyć i traktować wszystko jak swoje
2. Władze może zaczną rzeczywiście myśleć, jak rozwijać miasto, zamiast zwalać wszystko na kombinat
3. Zagłębie zacznie funkcjonować jak firma, a nie siedlisko typów spod partyjnej gwiazdy
Informacje
0 użytkowników » 1 gość