Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: hammers »

To jest właśnie bicie piany twój post jest pełen pierdów które nie wyjaśniają niczego byle by gadać. Nie wbijam się z tobą w dyskusję bo ty chyba możesz tak w kółko.
Naciągasz pewne fakty i pięknie nimi manipulujesz. Na szczęście ludzie mają swój rozum.
Wychodzę z założenia - Rusz g...no a będzie śmierdzieć.

Zaznaczam że nie jestem związany w żaden sposób z Raczyńskim, jestem zwykłym górnikiem, bronie chłopa tylko dla tego że jak patrzę na takie brednie co ty tu wypisujesz to rzygać się chce. Ale za to wiem że ty jesteś przydupasem Newodniczańskiego i Maćkały, to wiele wyjaśnia dlaczego wypisujesz takie kłamstwa i głupoty.

Życzę miłego taplania się w tym twoim bagienku, ja odpadam.
THE COPPER HAMMERS
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: mis21 »

Nerwowo się zrobiło. jak zwykle NIKT dobrze - poza Oktawianem - nie odczytał tego co chciał napisać Tomi.
Tomi wie co pisze, ale nie za bardzo wie o czym pisze. Bo dalej brnie w halę poza miastem.
Tomi też kompletnie nie czuje ducha sportu, rywalizacji sportowej oraz bycia kibicem.

Do rzeczy bo Tomi jest czujny a na pewniaki nie umie odpowiedzieć (bo gdyby umiał jakoś odpowiedziałby na poprzedni wpis)

1. Prezes Błądek był wszechwładnym właścicielem KGHM i prawą ręką posła co wiele może.
przez ponad rok czasu? Czy więcej? półtorej.
2. Czy naprawdę cena 6 mln zł za stadion to była cena wygórowana? Czy też w kontekście późniejszych nakładów była ceną mikroskopijną (no 10% z całości)
3. Czy KGHM wpłacając 6 mln za stadion jednocześnie nie wspierałby działalności miasta a jednocześnie rozpocząłby modernizację tego co zapowiadał? Wiedząc, ze wytraca RR argument za budową OSiR?
4. Czy Wg Ciebie Tomi i Wg Pana Panie Oktawianie RR nie złamałby prawa gdyby obszedł procedurę sprzedaży stadionu. I co w tej procedurze było bezprawnego
(I nie mówcie że mógł wstąpić z aportem do spółki bo zaraz radni podaliby go do prokuratury - zresztą gdzieś w innym wątku jest, że to bezprawne aby miasto wstępowało do spółki prawa handlowego nie będącego spółką komunalną)

Tomi mówi o hali na 3 tysiące ludzi za miastem.
Czy Ty Tomi znasz problemy sportu wrocławskiego - bardzo podobne do sportu lubińskiego.
Niby znasz się na problemie (na czym Ty się chłopie nie znasz? No chyba na tym gdzie nie ma RR;P) ale jakoś nie dostrzegasz go.
Po co w Lubinie hala na 3 tysiące ludzi. Może mi wyjaśnisz?
Może wyjaśnisz ile lat będzie trwało zapełnienie (nauczenie chodzenia na mecze ludzi) hali 1000 osobowej. Może powiesz ile meczy Zagłębia przyciągnie 1000 osób. Gdy na piłkę nożną chodzi 3000 z tego 50% za darmo;(

Co do SP 14. Przecież ten problem tkwi od wielu lat. O co Ci chodzi? Że w końcu będzie hala? Czy o to że dokona to "Twój ulubieniec"? Bo tu nie rozumiem. Hala w końcu będzie.
Ty Tomi masz straszną amnezję. Bo nie pamiętasz, że:
- SP 14 nie została zaczęta teraz
- Problem rozchwiania nastrojów dot Stadionu nie wyszedł od RR i to nie on nieudolnie kupował teren. A Sprzedawał ZGODNIE Z PRAWEM!!!
- Strefę wykończył Prezydent*Poseł*Senator* bowiem gdy powstała to toczył wojne na śmierć i życie z komunistycznym wojewodą (co nie przeszkadzało mu się przyjaźnić i prowadzić interesy z komunistycznym posłem) podczas gdy nie przeszkadzało to Polkowicom i Legnicy. Powiedz Ty jako inwestor gdzie byś się wybudował - w strefie w Polkowicach? Legnicy? Czy w Lubinie? I powiedz co byś powiedział Inwestorowi że nikt tu się nie wybudował do tej pory. Bo co? Bo strefa powstała w 2002 r. Z tego co wiem to chyba w 1994.

Czasami jednak nie warto brac udziału w napadywaniu na wszystko o wszystko bo się wychodzi na pieniacza. A Ty Tomi takim oficjalnym pieniaczem tego forum już zostałeś.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

hammers, można to samo napisać o tobie :|
mis21, nie znasz mnie a oceniasz, źle to o tobie świadczy
Bo dalej brnie w halę poza miastem.
Jesteś śmieszny, twierdzenie, że hala się przyda i twierdzenie, że to porażka jest głupim gadaniem, nazywasz brnięciem? Zadziwiająca skłonność do przekręcania faktów.
1. Prezes Błądek był wszechwładnym właścicielem KGHM i prawą ręką posła co wiele może.
przez ponad rok czasu? Czy więcej? półtorej.
2. Czy naprawdę cena 6 mln zł za stadion to była cena wygórowana? Czy też w kontekście późniejszych nakładów była ceną mikroskopijną (no 10% z całości)
3. Czy KGHM wpłacając 6 mln za stadion jednocześnie nie wspierałby działalności miasta a jednocześnie rozpocząłby modernizację tego co zapowiadał? Wiedząc, ze wytraca RR argument za budową OSiR?
4. Czy Wg Ciebie Tomi i Wg Pana Panie Oktawianie RR nie złamałby prawa gdyby obszedł procedurę sprzedaży stadionu. I co w tej procedurze było bezprawnego
(I nie mówcie że mógł wstąpić z aportem do spółki bo zaraz radni podaliby go do prokuratury - zresztą gdzieś w innym wątku jest, że to bezprawne aby miasto wstępowało do spółki prawa handlowego nie będącego spółką komunalną)

Odpowiem pytaniem Czy to prawda, że jeżeli do dwóch kolejnych przetargów nikt nie przystąpi to można zbyć własność w inny sposób? (Ciekawe czy potrafisz na to pytanie rzetelnie odpowiedzieć, czy znowu mi nawrzucasz)
A co do tych 4 punktów to twierdzę i zawszę twierdziłem, że powinni się dogadać, więc, do kogo te żale??
Tomi mówi o hali na 3 tysiące ludzi za miastem.
Czy Ty Tomi znasz problemy sportu wrocławskiego - bardzo podobne do sportu lubińskiego.
Niby znasz się na problemie (na czym Ty się chłopie nie znasz? No chyba na tym gdzie nie ma RR;P) ale jakoś nie dostrzegasz go.
Po co w Lubinie hala na 3 tysiące ludzi. Może mi wyjaśnisz?
Może wyjaśnisz ile lat będzie trwało zapełnienie (nauczenie chodzenia na mecze ludzi) hali 1000 osobowej. Może powiesz ile meczy Zagłębia przyciągnie 1000 osób. Gdy na piłkę nożną chodzi 3000 z tego 50% za darmo;(

1. wrocław to nie lubin 2. gdzie twoim zdaniem ma się pomieścić więcej kibiców ręcznej w obecnych warunkach, a na nożnej to dawno się nie było co?? 3. sprawa zagłębia jaką chce mieć hale - co nam do tego?? twierdzenie że to porażka jest głupie ich kasa niech budują.
Co do SP 14. Przecież ten problem tkwi od wielu lat. O co Ci chodzi? Że w końcu będzie hala? Czy o to że dokona to "Twój ulubieniec"? Bo tu nie rozumiem. Hala w końcu będzie.
niech dokonuje jak najwięcej, tylko po co blokował??
- Problem rozchwiania nastrojów dot Stadionu nie wyszedł od RR i to nie on nieudolnie kupował teren. A Sprzedawał ZGODNIE Z PRAWEM!!!

Wyobraź sobie, że tu się z tobą zgodzę
Strefę wykończył Prezydent*Poseł*Senator* bowiem gdy powstała to toczył wojne na śmierć i życie z komunistycznym wojewodą (co nie przeszkadzało mu się przyjaźnić i prowadzić interesy z komunistycznym posłem) podczas gdy nie przeszkadzało to Polkowicom i Legnicy. Powiedz Ty jako inwestor gdzie byś się wybudował - w strefie w Polkowicach? Legnicy? Czy w Lubinie? I powiedz co byś powiedział Inwestorowi że nikt tu się nie wybudował do tej pory. Bo co? Bo strefa powstała w 2002 r. Z tego co wiem to chyba w 1994.
heh też mi się nie podobała postawa Prezydenta*Poseła*Senatora* i co z tego??
Przecież to nie on twierdził tylko RR, że ma oferty inwestorów, (wytłumaczmi to, ale w temacie odnośnym RRa strefa powstała później)
A Ty Tomi takim oficjalnym pieniaczem tego forum już zostałeś.
nie ty będziesz mówił, kto kim jest, narazie to pienisz się dużo bardziej ode mnie ale to nie powód żeby ciebie obrażał, :|
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Alien »

Grodecki jest przeciwny budowie dwóch dodatkowych obiektów w postaci hali i krytego basenu.
- Halę przy ul. Legnickiej można zmodernizować przez wykonanie widowni. Nie ma, zatem potrzeby budowania drugiej w odległości 300 metrów – uważa Grodecki.Żródło: lubin.pl
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Saaadam »

Hala tu, hala tam, stadiony, galerie. Mydlenie oczu. Dziwne, że te wszystkie wielkie projekty rodzą się tuż przed wyborami. Czy to nie dziwne? Wszyscy są dobrzy dla nas. W końcu ich niemałe pensje są sponsorowane z (nie małej) części Twojej wypłaty drogi pracowniku fizyczny. Głosujmy na nich jeszcze raz. Wszyscy! Będzie SUPER. Uwierzcie mi. :x
Hailing up the selector
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

a ja przytocze inną część tej wypowiedzi
baseny w tej części miasta są w Zespole Szkół nr 2 na os. Przylesie, w szkole przy ul. Legnickiej i w dawnej szkole nr 7. Żadnego takiego obiektu nie ma z kolei na osiedlach Polne, Ustronie, gdzie są cztery duże szkoły. Basen powinien powstać przy jednej z nich.
nie jest to pozbawione sensu
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: August Oktawian »

Jest jak najbardziej słuszne dopominanie się o zrównoważony rozwój Lubina. Propozycja Grodeckiego, aby przenieść lokalizację kolejnego basenu krytego w naszym mieście na Ustronie jest jak najbardziej logiczna. Przecież tam (na osiedlu Świerczewskiego) w odległości kilkuset metrów są już dwa kryte baseny ("7" i przy szkole "na zakręcie").
August Oktawian
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Piotruś »

Jak już mówiłem byłem na wycieczce w UM, i w części pytan urzednik chlapnął, że przy naszej szkoje (tj. GM nr. 4) powstanie basen. Wnioskuje, że to wiadomość nieoficjalna i tak ją prosze traktować.
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-

Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: mis21 »

Pomysł Roberta Grodeckiego jest kompletnie bez sensu. Nie chodzi mi o lokalizację. Ktoś już kiedyś uznał, że OSiR jest w tym miejscu. Jestem zdecydowanie przeciwny temu aby basen był szkolny jako i hala. Powód. Pierwszeństwo ZAWSZE wtedy mają szkoły.
Proszę mi powiedzieć gdzie można popływać w Lubinie w godzinach 8 - 16? Popatrzmy - Polkowice, Brzeg Dolny, Leszno - to nie są obiekty szkole. Korzystają z nich szkoły. Ale mogą też wejść osoby postronne. Oborniki - hala OSiR-u czy też Mielno - hala OSiru - korzystają szkoły ale też i kluby sportowe.
Umiejscowienie tych obiektów przy Szkołach powoduje to, że staną się one martwe. Dlaczego? Bo szkoły są jednostkami budżetowymi a OSiR Zakładem Budżetowym.
Pomysł Grodeckiego jest też idiotyczny z punktu widzenia właścicielskiego
Sala i basen na legnickiej są własnością POWIATU. Grodecki który był radnym powinien o tym wiedzieć. Jego wystąpienie należy traktować jako przeciwstawienie się Prezydentowi przez jednego z kandydatów Teraz Lubin na Prezydenta. Pan Oktawian zawalił ze zrównoważonym rozwojem. Dziwne że teraz, a nie w poprzednich kadencjach. Nie dostrzegał Pan tego wcześniej. Dzisiaj Ustronie powstało. A 4 toż to szkoła prezydencka - nieprawdaż - Prezydenta za którym Pan tęskni. Prawda Panie Oktawianie?
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: hugo »

"Zgadzam sie z przedmówcą, przejdźmy od słów do czynów"

cytat " Halę przy ul. Legnickiej można zmodernizować przez wykonanie widowni. Nie ma, zatem potrzeby budowania drugiej w odległości 300 metrów – uważa Grodecki"

A co by bylo z dojazdem do takiej hali? bo na chwile obecna wyglada on delikatnie mowiac -tragicznie, fakt jak by byla obwodnica to co innego , ale narazie jej nie ma i nie zapowiada sie aby szybko powstala. Jak dla mnie modernizacja tej hali nie ma sensu.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Alien »

Ta hala się nie nadaje... chyba ze do kapitalnego remontu...
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Pomysł Grodeckiego jest bardzo dobry. Odpowiada potrzebom miasta. Hala, a szczególnie basen bez szkoły to w mieście tej wielkości jak Lubin jest bez sensu. Basen powienien być przy szkole - tak jak w Rudnej.
"misiu 21" Twoje twierdzenie, że basen przy szkole staje się martwy powoduje, że myślę o Twoim intelekcie z lekkim zaniepokojeniem. Martwe?
Z sal (hal) szkolnych korzystają też kluby. Popatrz na mapę Lubina. Obok "osiru" są już 3 sale i dwa baseny. Rozwój tych klubów bez zaplecza szkolnego nie istnieje, chyba że będzie się tylko kupowało zawodników. Tak też można. Tylko po co?
Sprawy właścicielskie. Bzdura. Czy "osiru" czy szkolny jest to ciągle obiekt własnością miasta. Nie jest to obiekt prezydencki tylko społeczny. Właściwie to nie ma znaczenia czy jest właśnością miasta czy powiatu. Ciągle jest włąsnością społeczną.
August Oktawian
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Tyberiusz »

Nerwy noszą Oktawiana. Porównanie do Rudnej Lubina jest super pomysłem. Bo wszakże Lubin ma 75 tys. a Rudna ma 1 tysiąc. Jakoś nie padła odpowiedź na pytanie a gdzie tu popływać do południa. Jakoś nie padła odpowiedź, że hala na Legnickiej jest własnością powiatu a nie miasta. To powinien taki znawca samorządu jak Oktawian wiedzieć. Mieszają się Panu kompetencje co, będąc złośliwym jak Pan mogę powiedzieć, że źle świadczy o Pana intelekcie. Jak Pan widzi procedurę kompetencyjną? Zwłaszcza przy tym, że różne siły zarządzają miastem i powiatem. I frazologia, że to dobro społeczne jest zwyczajnym mydleniem oczu. Zgodzę się z misiem i hugonem. To idiotyczny pomysł. Zresztą dlaczego do tej pory nikt tego nie adaptował na normalną halę czy normalny basen? Jak do tej szkolnej hali wtłoczyć siedzenia na 1000 osób? Pewnie Pan wie. I jeszcze jedno. Dziwne, że porównuje Pan Lubin do Rudnej. Nie korzysta Pan ze wzorców Brzegu Dolnego, Leszna częściowo Polkowic. I zgodzę się, że lepiej by takie duże hale były w gestii OSiRu a nie w gestii szkoły. Powód podał mis.
I na koniec chyba nie dziwię się Pana atakowi niezbyt cesarskiemu. Zwłaszcza takiemu cesarzowi nie przystoi. Nie dziwię się, bo na tej konferencji siedział Pan koło mówcy. Czyż nie tak?
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Nie zgadzam się. To, że inaczej jest w Lesznie i innych miastach nie dowodzi niczego. A w Lesznie z tego co wiem to basen jest prywatny. Może się mylę.
Pisanie, że ktoś inny rządzi miastem i powiatem jest tylko utrwalaniem tego idiotycznego spolityzowania wszystkiego z pozycją sprzątaczki włącznie. Dzisiaj miastem i powiatem władają różne siły. Za rok (niecały) mogą zmienić się miejscami, albo przyjdzie zupełnie ktoś inny. I co wtedy???
Kompetencje powiatu i miasta są identyczne - działać na rzecz wspólnoty. Jeżeli robią coś innego to robią źle.
Jeszcze nikt nie odpowiedział na pytanie po co 3 baseny w promieniu 500 metrów?
A sala przy 14 mogła mieć trybuny na 800-1000 miejsc i by wypełniła podstawową potrzebę miasta.
Rzeczywiście hale mogą być we władaniu OSIRU - jednak powinny w podstawowym wymiarze działać na rzecz szkół.
"I frazologia, że to dobro społeczne jest zwyczajnym mydleniem oczu." Właśnie ta frazeologia jest bardzo dobra. Dobro społeczne przy tym jest najważniejsze. Ja tam taką frazeologię chętnie będę stosował.
August Oktawian
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

no cóż ja się zgodzę z Augustem Oktawianem, z tej prostej przyczyny że mieszkaniec ustronia czy polnego ma to gdzieś kto jest właścicielem, i tak będzie musiał dojechać do basenu przez pół miasta. padło pytanie "gdzie można popływać w Lubinie w godzinach 8 - 16" czyżby baseny świeciły pustkami w tych godzinach?? otóż w tym czasie są najlepiej wykorzystane i to przez młode pokolenie które przyszłością narodu jest. lepiej żeby było zdrową przyszłością. miasto czy powiat (w sumie nieistotne dla mieszkańca) i tak będzie musiało utrzymać wszystkie baseny, a jeśli ktoś twierdzi że w godzinach 8 - 16 więcej będzie klientów niż uczniów (w pobliżu 4 szkół) to naprawdę należy się martwić o jego intelekt. można się kłócić, ale z racjonalnych względów lepszym miejscem dla mieszkańców ustronia czy polnego jest ten rejon a dla mieszkańców przylesia i centrum jest to w sumie obojętne bo baseny i tak mamy blisko, to jest aż za bardzo oczywiste ale pochlebcy RR do tego przyznać się nie potrafią a szkoda.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM